به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الوطن، با توجه به بحرانهای مالی که در سراسر جهان ایجاد شد، اواخر سال گذشته نگرش کشورهای اروپایی به ویژه فرانسه به اقتصاد اسلامی تغییر کرد؛ به طوری که به توصیه کارشناسان اقتصاد جهان به سمت و سوی اقتصاد اسلامی سوق یافت.
طی گردهماییها و نشستهای متعدد کارشناسان اقتصادی و حتی سیاستمداران اهتمام به اقتصاد اسلامی را مورد توجه ویژه قرار می دهند. وزیر امور خارجه سابق فرانسه ماه گذشته در دومین گردهمایی فعالیتهای بانکهای اسلامی در فرانسه اظهار داشت نباید فرانسه از این روند کناره گیری کند چون با این کار، شاهد خسارتهای بسیاری خواهیم بود. بنابراین به منظور رفع نیازهای فعلی و از سر گذراندن بحرانها چاره ای جز تمسک به اقتصاد اسلامی نیست و در ادامه به ضرورت ملحق شدن و بهره گیری از عملیات بانک اسلامی اشاره کرد.
این وزیر در ادامه بهره گیری از بانکداری اسلامی را به نفع اقتصاد کشورش خواند که منجر به سرازیر شدن سرمایه های مسلمانان می شود. چرا که سیستم بانکی فرانسه بر ربا تأکید دارد و به همین دلیل مسلمانان تمایلی برای سرمایه گذاری در بانکها و مؤسسات آن ندارند.
کریستین لاگارد وزیر اقتصاد فرانسه نیز افزود: بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان اقتصادی بر این باورند که سال 2009 سال مطالعه اقتصاد اسلامی خواهد بود و فرانسه نیز آماده استقبال از بانکهایی است که عملیات بانکی آنها بر اساس شریعت اسلام باشد.
لاگارد افزود که نظام مالی اسلامی تأکید بسیاری بر اصول اخلاقی دارد و این نظام می تواند در برابر بحرانهای مالی بین المللی به خوبی مقاومت کند.
تعدادی از کارشناسان اقتصادی فرانسه نیز خواستار وسعت بخشی در ساخت پلهای ارتباطی با بانکهای اسلامی شدند و در این میان احترام و اخلاق را مورد توجه قرار داده و عنوان کردند بهره گیری از سیستم مالی سنتی و سیستم مالی اسلامی به ایجاد راهی جدید برای توسعه اقتصادی و خروج از بحرانهای کنونی منتهی می شود که نقش اخلاق در این میان بسیار پررنگ است.
اولیویر باستری استاد و کارشناس اقتصادی فرانسه نیز با اشاره به اینکه عملیات بانکی اسلامی نقش تاریخی بازی خواهد کرد و از خطرات و بحرانها می کاهد، گفت: فرانسه تنها کشور اروپایی نیست که طی دوره های اخیر به اقتصاد اسلامی رجوع کرده بلکه بلژیک در این خصوص پیشگام است.
بر این اساس قرار است همایش بین المللی با عنوان "سرمایه گذاری اسلامی؛ اخلاق و مسائل بازار" برگزار شود که حقیقت سرمایه گذاری اسلامی که اروپا و به ویژه فرانسه شاهد آن است را مورد توجه قرار دهد.
این در حالی است که شوراها و مؤسسات مالی سعی در حل ریشه های این بحران داشته و بیشتر آنها از ترس فساد اخلاقی در اقتصاد خود، به اقتصاد اسلامی به عنوان اهرمی برای مبارزه با فساد اخلاقی و خروج از بحران رجوع می کنند.
حدود هفت میلیون مسلمان در فرانسه زندگی می کنند که این میزان بزرگترین جامعه اسلامی در سراسر اروپا را تشکیل داده، اما در حال حاضر خدمات بانکداری اسلامی در این کشور وجود ندارد.
نظر شما