به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای این مراسم علی اکبر اشعری رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، انقلاب اسلامی را "پدیده منحصر به فردی" دانست که "هر چه زمان از آن میگذرد، یکتایی خودش را حفظ میکند".
وی ادامه داد: ما در همان روزها و حتی قبل از 17 شهریور با تعدادی از دوستان حوادث روز و در عین حال تاریخ را مطالعه میکردیم و میدیدیم که همه نهضتها و انقلابها مثل موجی که در آبی ایجاد میشوند دامنههایی در آب ایجاد میکنند و تنها نقطه ثابت و ساکنی که از آنها میماند همان نقطه کانونی و مرکزی است. ما در این فکر بودیم که چه کار کنیم حرکت ما گرفتار این موج نشود.
پایبندی حرکت انقلاب به تمام شعارهای اولیه
اشعری افزود: انقلابهای الجزایر، فرانسه، روسیه، جنبشهای آزادی بخش در ویتنام و حتی نهضتهای انبیا از این آفت مصون نبودهاند اما در تداوم حرکت و برقراری حکومت ما شاهد بودیم که چنان نظامی مستقر شد که نه تنها باعث شد این موج به سراسر دنیا صادر شود و توسعه پیدا کند و همزمان به پالایش خودش هم میپردازد در عین اینکه به تمام شعارهای اولیهاش پایبند است.
مشاور فرهنگی رئیس جمهور این ویژگی را ناشی از "نوع رهبری و مدیریت جامعه و ولایت فقیه" دانست.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی وظیفه این سازمان را "گردآوری اسناد و مدارک برای تدوین تاریخ شناسی انقلاب اسلامی" توصیف کرد و گفت: تا کنون گفتگوهای مفصلی با بیش از 1000 نفر از کسانی که در حوزه زندگی خودشان در پیروزی انقلاب نقش موثری داشتهاند، انجام شده و برخی از این مصاحبهها پیاده شده است.
ارسال اثر به جشنواره خاطرهها توسط سرلشکر فیروزآبادی
اشعری برگزاری "جشنواره خاطرهها" را گامی در جهت "ثبت و ضبط تمام زوایای تاریخ معاصر" توصیف کرد و افزود: انقلاب متعلق به همه مردم است و هیچ گروه و دستهای سهم ویژهای از انقلاب ندارد و حتماً هم همه خاطرات خوبی از این نهضت بزرگ دارند که در این جشنواره ثبت شده است. از جمله کسانی که به جشنواره ما خاطره ارسال کردهاند میتوان به سرلشکر فیروزآبادی اشاره کرد.
در ادامه این مراسم حمید سبزواری پس از قرائت شعری درباره پیروزی انقلاب اسلامی در سخنان کوتاهی گفت: آن زمان (دوران انقلاب) گاهی کسانی نصیحت میکردند که کارهایی که میکنی عاقبت ندارد حالا دیدیم کارهایی که ما کردیم عاقبت داشت و اتفاقاً آنها عاقبت نداشت.
وی افزود: انقلاب ما انقلاب ملتهای اسلامی بود و توانسته در دلهای بیشتری جا پیدا کند. ملتهای خروشانی هستند که دور تا دورشان را دشمنان گرفتهاند و میخواهند ملتها را آرام کنند اما اگر خدا بخواهد و کمک کند میتواند کاری میکند که آنها فرار را بر قرار ترجیح دهند.
خاطره ای جالب از گروه سرود استقبال از امام (ره) در روز 12 بهمن 57
در این مراسم همچنین حمید شاهنگیان رئیس گروه سرودی که در روز ورود امام خمینی (ره) به میهن در فرودگاه مهرآباد سرودهای "برخیزید ای شهیدان خدایی" و "خمینی ای امام" را اجرا کردند به بیان خاطراتی از آن روز پرداخت.
شاهنگیان گفت: قرار بود گروه ما با کارت ورود به فرودگاه مهرآباد برود و من هم به حساب اینکه اگر این کارتها پیش من نباشد، امن تر است آنها را در شب قبل از آن روز (12 بهمن 57) به یکی از بچههای عضو گروه (حسن آقا) دادم و به او گفتم که آنها را امانت پیش خودش نگهدارد و فردای آن روز ساعت 5 صبح کارتها را در پیچ شمیران به ما برساند.
وی ادامه داد: صبح که آمد دیدم رنگش مثل گچ دیوار سفید شده است گفتم "چی شده؟" گفت "کارتها را با خودم آوردم و وقتی خواستم از صندوق عقب ماشین درشان بیاورم یک موتوری آمد آنها را قاپید". این کارتها برای ما زیاد مهم نبود اما برای منافقین، چرا! حدود 70 کارت بود و آنها میتوانستند با همین کارتها به فرودگاه وارد شوند و هر کاری خواستند بکنند.
شاهنگیان افزود: وقتی من موضوع گم شدن کارتها را با مسئولین در میان گذاشتم گفتند که تمام کسانی که وارد سالن محل استقبال از امام در فرودگاه شدهاند باید خارج شوند. به همین خاطر همه شخصیتهایی هم که آمده بودند از جمله شهید بهشتی، شهید مطهری و دیگران خارج شدند و دوباره از آنها بازرسی شد و بعداً اجازه دادند حاضران به سالن برگردند!
در ادامه این مراسم گروه سرود مذکور یکبار دیگر پس از 30 سال دو سرود "برخیزید ای شهیدان خدایی" و "خمینی ای امام" را اجرا کردند که با استقبال حاضران روبرو شد.
12 هزار زندانی سیاسی در بند رژیم شاه بودند
جشنواره خاطرهها با سخنان عبدالعلی حسینیون مسئول کتابخانه کانون زندانیان قبل از انقلاب ادامه یافت که در آن وی با اشاره به پژوهشی که درباره ادبیات زندانیان انقلابی و اصطلاحات زندانیان سیاسی قبل از انقلاب انجام داده، گفت: آمار دقیقی از زندانیان سیاسی قبل از انقلاب وجود ندارد اما در پژوهشی که انجام شد، ما به عدد 12 هزار زندانی رسیدیم. این زندانیان افراد مابین 14 تا 51 ساله بودهاند.
حدود 10 درصد از کسانی که در زندان بودند امروز از مسئولین جمهوری اسلامیاند
وی به تولید 70 کتاب خاطرات زندانیان سیاسی قبل از انقلاب پرداخت و افزود: نویسندگان این خاطرات را زندانیان سیاسی رژیم شاه تشکیل میدهند که در حال حاضر یا جزو مسئولین نظام جمهوری اسلامیاند یا مسئولیتی نگرفتهاند یا در خارج از کشور به سر میبرند. حدود 10 درصد از کسانی که در زندان بودند و مبارزه میکردند، امروز از مسئولین جمهوری اسلامی هستند.
در پایان این مراسم از عبدالعلی حسینیون، محسن کاظمی، شکوهالسادات سمیعی، گیتی آرا امینی، اعظم مهرانی، حمید داوود آبادی، غلامرضا شیخی و غلامعلی غلامی - برگزیدگان جشنواره ملی "خاطرهها" - تقدیر شد.
تقدیر از برگزیدگان جشنواره خاطره های انقلاب با تجلیل از حمید سبزواری
در این جشنواره همچنین از حمید سبزوای - شاعر انقلاب - و اعضای گروه سرودی که در روز ورود امام خمینی (ره) به میهن در فرودگاه مهرآباد سرودهای "برخیزید ای شهیدان خدایی" و "خمینی ای امام" را اجرا کردند، تجلیل شد.
در پایان این جشنواره همچنین نمایشگاهی از اسناد و عکسهای دوران انقلاب افتتاح شد.
نظر شما