پوربصیر در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج با بیان این مطلب اظهار داشت: طرح اصلاح ساختار شالیکوبی های کشور حدود سه سال است که با هدف کاهش ضایعات کیفی (برنج شکسته) در واحدهای شالیکوبی کشور، نوسازی و بهسازی واحدهای شالیکوبی استانها، افزایش برنج تجاری و سالم در دستور کار قرار گرفته و به مرحله اجرا درآمده است.
وی ادامه داد: ارتقا و توسعه صنایع تبدیلی برنج، افزایش مدت کاری واحدهای شالیکوبی، تولید تجاری واحدهای شالیکوبی و تولید واحدهای شالیکوبی در ظرفیت اقتصادی از دیگر اهداف در دستور کار قرار گرفتن و اجرای طرح یادشده است.
این مسئول بیان داشت: تعداد واحدهای شالیکوبی کشور سه هزار و 800 واحد تولیدی است که اکثر این واحدها با فناوری قدیمی و سیستم ماشین آلات فرسوده به فعالیت مشغول هستند.
22 درصد برنج سفید تولیدی کشور ضایعات کیفی است
مدیرکل دفتر صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی معاونت آب، خاک و صنایع وزارت کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: میزان ضایعات کیفی برنج (برنج شسته) کشور بالغ بر 346 هزار تن، معادل 22 درصد برنج سفید تولیدی کشور است.
پوربصیر ادامه داد: با اصلاح ساختار واحدهای شالیکوبی، این میزان شکستگی به 16 تا 18 درصد کاهش می یابد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین در صورت اجرای کامل این طرح و با در نظر گرفتن چهار درصد کاهش شکستگی یادشده، 800 میلیارد ریال به درآمد بهره برداران بخش افزوده می شود.
نظر شما