۱۲ خرداد ۱۳۸۳، ۱۰:۲۴

وصيت نامه امام (ره) ، ملت و مسئولين (6)

رحمان دوست : آنچه كه لازم است ، عزم نهايي عمل به وصيت نامه است

عمده ترين نكاتي كه در وصيت نامه حضرت امام آمده و به آن عمل نشده است بازگشت به خويشتن ، اتكا به خود، سر فرود نياوردن در برابر قدرت و ابرقدرت ها ، خود اتكايي اجتماعي ، عزت نفس اسلامي است . عمل به اين موارد در فضاي فعلي خصوصا در خواص كمرنگ است .

مجتبي رحمان دوست، مشاور رييس جمهور در امور ايثارگران طي گفت و گو با گروه دفاع مقدس خبرگزاري مهرگفت : با توجه به فضاي موجود در جامعه مي شود بطور اجمالي گفت درصد بالايي از وصيت نامه  حضرت امام عمل نشده است . گروهي آن ادبياتي را كه در زمان حيات امام خميني و دوران دفاع مقدس به كار مي برديم را ارتجاعي تلقي مي كنند . حتي از جملاتي كه به امام نسبت داده مي شود به عنوان يك پديده مثبت هم استقبال نمي كنند .

وي افزود : گروهي ادبياتي كه در زمان حيات امام در جامعه  جاري و ساري بود  را منحصر به زمان حيات حضرت امام مي دانند ومعتقدند به ادبيات جديدي بايد روي آورد . يك گرايش منفي - البته در خواص نه در عوام مردم - نسبت به سخنان امام  مي بينيم كه آن را مي تواند يكي از علل عدم تحقق و عملي شدن وصيت نامه دانست  .

رحمان دوست ضمن يادآوري اين مطلب  كه به وصيت نامه كم عمل مي شود گفت : عمده ترين نكاتي كه در وصيت نامه حضرت امام آمده و به آن عمل نشده است بازگشت به خويشتن ، اتكا به خود، سر فرود نياوردن در برابر قدرت و ابرقدرت ها ، خود اتكايي اجتماعي ، عزت نفس اسلامي است . عمل به اين موارد در فضاي فعلي خصوصا در خواص كمرنگ است .  

وي افزود : براي اينكه وصيت نامه امام درجامعه نهادينه شود آنچه كه لازم است عزم نهايي عمل به وصيت نامه است . معمولا در اين موارد آنچيزي كه گفته مي دشود تمسك به روش ادبي و هنري است . بحاي سخن گفتن مسقيم و بجاي گذاشتن واحد درسي در دانشگاه ها و امتحان گرفتن از آن و بجاي برگزاري مسابقات فرهنگي، وصيت نامه امام بايد در فالب ادبي و هنري ارائه شود .

مشاور رييس جمهور در امور ايثارگران گفت : وصيت نامه امام بايد به متن هاي ادبي و هنري رسوخ كند . بايد به عالم داستان و شعر ، به عالم نمايشنامه و فيلم راه پيدا كند .  بايد وصيت نامه به  قالب هايي كه قابل ارائه به نسل امروزباشد راه پيدا كند . شايد كمتر فكر كرديم كه چگونه مي شود وصيت نامه را در قالب شعر و قصه و بخصوص داستان و رمان بياوريم .دليل اين هم خود باختگي بعضي نويسندگان و شعرا است . به محض اينكه اينها در اين موضوع بيينديشند به تصورشان نفي شان را تصديق خواهند كرد .

وي در پيايان افزود : گروهي از نويسندگان فكر مي كنند وقتي وصيت نامه در آثارشان راه پيدا كند ، وارد ادبيات كليشه اي شده اند در حاليكه در كشور هاي ديگر خبر داريم انديشه هاي خودشان را كه صد در صد هم كليشه اي است با قالب رمان هاي بزرگ به جهان عرضه مي كنند . به طور مثال ادبيات كليشه اي روس هاي بلشويك انقلاب 1917 كه در قالب ادبيات ارائه شد . امروز نيز دولت مردان آمريكا معيارهاي كلي بين المللي خودشان را از موضع كدخداي عالم در قالب رمان منتشر مي كنند .

کد خبر 82634

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha