۱۳ بهمن ۱۳۸۷، ۱۲:۰۱

عباس خوشدل در گفتگو با مهر:

سمفونی مناسبتی قدرت جذب مخاطب را ندارد

سمفونی مناسبتی قدرت جذب مخاطب را ندارد

با وجود زحمتی که برای ساخته شدن سمفونی و آثار مناسبتی کشیده می شود اما اغلب آنها به علت نداشتن قدرت جذب مخاطب به شکل محدود اجرا می شود درحالی که یک اثرسمفونیک باید در وهله نخست توانایی جذب مخاطب را داشته باشد .

عباس خوشدل آهنگساز با بیان این مطلب در باره ضرورت برقراری ارتباط مخاطب با آثار موسیقایی به خبرنگار مهر گفت : معمولا آثارجهت دار را می توان به سه دسته تقسیم کرد ؛ یکی قطعات ساخته شده در قالب آثار ارکسترال که اجرای آن توسط ارکسترسمفونیک است و باید گفت با وجود بالا بودن سطح کیفی اینگونه قطعات متاسفانه جنبه عام ندارد وبیشترشنونده های خاص با آنها ارتباط برقرار می کنند.

وی با تاکید برجذب مخاطب و با اشاره به این دسته از آثار گفت : مخاطبی که برای دیدن و شنیدن یک سمفونی به سالن می آید انتظاردارد شاهد اجرای اثری در حجم یک ارکستربزرگ در 90 باشد واز آن لذت ببرد درحالی که تا کنون تجربه ساخت سمفونی های مناسبتی نشان داده که اغلب آنها کشش یک کار 90 دقیقه ای را نداشته اند.

 خوشدل در ادامه خاطرنشان کرد: بخش دیگری از آثار مناسبتی مربوط به سرودهایی با ساختار موسیقایی ساده و ملودی های روان و درعین حال اصولی است که به درستی در دل مردم جا می گیرد وآنها این آثار را زمزمه می کنند که خوشبختانه تجربه سرودهای دوران انقلاب و هشت سال جنگ موید این مطلب است به گونه ای که پس از گذشت سالها از آن دوران همچنان شنیدنی و خاطره انگیز است.

آهنگساز مجموعه"نیلوفرانه ها" در توضیح نوع دیگری ازآثار ویژه گفت : دسته دیگری ازاینگونه آثارو ملودی ها وجود دارند که به ظاهرنه سرود هستند و نه سمفونی ولی به درستی جای خود را در میان مردم باز و با آنها ارتباط برقرارکرده اند که از آن جمله می توان به مجموعه نیلوفرانه هااشاره کرد که به صورت کاست و سی دی منتشر شده وسالها است که به مناسبت های ملی و مذهبی از صدا وسیما پخش می شود.

آهنگساز مجموعه "رازگشا" در ادامه خاطرنشان کرد : درواقع کیفیت اثر از یک سو و تکرار آن به شکل مدام از سوی دیگر موجب ماندگاری آن در دل مردم شده و این درحالی است که متاسفانه در آثار مناسبتی ایام دهه فجر که در چندسال اخیر ساخته شده کمتر اثری از ماندگاری و زمزمه آن توسط مردم به چشم می خورد.         

خوشدل در انتقاد به اجرای برخی ازآثار که به مناسبت سی امین سالگرد پیروزی انقلاب توسط خواننده های موسیقی پاپ اجرا می شودگفت : رمز برقراری ارتباط با رویدادهای انقلاب و مسائل اجتماعی در قالب هنر به خصوص هنر موسیقی اجتناب از ساخت آثار مصرفی است ولی متاسفانه شاهد هستیم که به جای استفاده از موسیقی سنتی وعرفانی که بوی عطر سه گاه و ابوعطا و.. را می دهد از موسیقی پاپ در سطح بسیاری نازلی استفاده می شود.    

وی در پایان گفت : به نظر می رسد ساخت و اجرای انواع سمفونی ها با موضوعاتی چون انقلاب، ایثار و شهادت قبل از اینکه ساختار موسیقایی منسجم داشته باشند بیشتر شبیه مانورهای آماری است و باید برای سالهای بعد این روند اصلاح شود . 

کد خبر 826607

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha