۱۴ بهمن ۱۳۸۷، ۱۲:۴۹

گزارش هفتگی ادیان جهان/

رهبران دینی بر حکمت دینی و صلح در خاورمیانه تأکید کردند

رهبران دینی بر حکمت دینی و صلح در خاورمیانه تأکید کردند

خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه: طی یک هفته گذشته کلیسای ارتدکس روسیه پس از درگذشت رهبر خود پاتریاک جدید منصوب کرد، همچنین رهبران دینی بر حکمت دینی، امید و صلح خاورمیانه تأکید و از امتناع بی بی سی از پخش آگهی کمک به غزه به شدت انتقاد کردند.

انتقاد شدید روحانیون مسیحی بریتانیا از شبکه بی بی سی

روحانیون برجسته مسیحی بریتانیا و مطبوعات این کشور روز یکشنبه 6 بهمن ماه به دنبال امتناع شبکه خبری بی بی سی از پخش آگهی کمک به مردم غزه از این شبکه انتقاد کرده و آن را تحت فشار قرار دادند.

اسقف اعظم کانتربری دکتر روان ویلیامز رهبر معنوی کلیسای انگلیکن انگلستان طی یک مراسم کلیسایی در کمبریج گفت: احساس می کنم که بی بی سی باید این آگهی را پخش کند.

 بی بی سی از پخش آگهی کمیته فجایع اضطراری به عنوان ائتلافی از سازمانهای خیریه چون سازمان امداد اسلامی، صلیب سرخ بریتانیا، آکسفام برای کمک به مردم غزه امتناع کرده و مدعی شده پخش این آگهی می تواند بی طرفی آن را به خطر بیاندازد. بیش از 1350 هزار نفر از جمله 437 کودک طی 22 روز در تهاجم هوایی و زمینی نیروهای رژیم صهیونیستی کشته شده و 5450 نفر نیز مجروح شدند.

اسقف اعظم یورک دکتر جان سنتامو دومین مقام ارشد کلیسای انگلیکن انگلستان پس از اسقف اعظم کانتربری گفت: این جریان در رابطه با بی طرفی نیست بلکه در رابطه با انسانیت است، این درخواست از سوی حماس برای دریافت سلاح مطرح نشده بلکه از سوی کمیته فجایع اضطراری برای کمک مطرح شده و بی بی سی با رد این درخواست موضع گرفته و از بی طرفی دست کشیده است.

تأکید رهبران دینی هنگ‌کنگ بر امید و حکمت دینی

رهبران شش دین بزرگ در هنگ کنگ به مناسب سال نو چینی مؤمنان را ترغیب کردند همچنان از دستورات دینی پیروی کرده و در طول بحران اقتصادی از امید و حکمت دینی غافل نشوند.

شش رهبر دینی هنگ کنگ در پیام خود به مناسبت سال نو چینی که سال گاو نامگذاری شده و از روز دوشنبه 26 ژانویه (7 بهمن ماه) آغاز شد از مردم خواستند بایکدیگر متحد بمانند، به یکدیگر کمک کنند و از بخشهای تجاری و صنعتی خواستند ایجاد مشاغل جدید را مدنظر قرار دهند.

این پیام از سوی کاردینال جوزف زن از هنگ کنگ، اسقف توماس سو یی پو، رئیس شورای مسیحیان کنگ کنگ و رهبران دینی انجمنهای مسلمان، بودایی، کنفوسیوسی و تائوئیست امضا شده است. براساس برنامه های از پیش تعیین شده قرار است رهبران این شش دین هنگ کنگ روز 19 فوریه در یک مدرسه دینی گردهم آمده و هر دینی تبریک و پیام خود را به مناسبت سال نو ارائه کند.

این پیام همچنین از گزارشهای رسانه ای درباره خودکشی هایی نقل کرده که به دنبال بحران مالی صورت گرفته و به سازمانهای خیریه یادآور شد که در ارائه کمکهای خود به نیازمندان سخاوتمند باشند.  رهبران دینی از مردمی که به واسطه این بحران دچار ضربه شده اند خواستند به دنبال حکمت و امید در دین باشند.

آنها همچنین در پیام سال نو چینی نسبت به تحصیل جوانان به ویژه آن بخش از جوانان که در استفاده از اینترنت زیاده روی می کنند و در معرض آسیبهای فراوان آن قرار دارند ابراز نگرانی کرده است، رهبران دینی همچنین اظهار داشتند که برخی از محتویات اینترنتی می تواند اخلاق را از بین برده و باعث شود جوانان از پذیرش توصیه های والدین خود سرباز زنند.

حمایت اوباما از سقط جنین و انتقاد شدید واتیکان

مقامات واتیکان از تصمیم رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر لغو ممنوعیت ارائه بودجه به گروه‌های بین‌المللی که سقط جنین انجام داده و اطلاعاتی درباره آن فراهم می‌کنند به شدت انتقاد کردند.

رینو فیسیشلا رئیس آکادمی پاپی زندگی در واتیکان از اوباما خواست به تمام صداهای آمریکا گوش داده و پس از آن درباره زندگی و مرگ تصمیم بگیرد.

فیسیشلا طی مصاحبه ای که روز شنبه در روزنامه ایتالیایی کوریره دلاسرا منتشر شد گفت: اگر این اقدام یکی از نخستین اقدامات رئیس جمهور تازه است، باید با تمام احترام بگویم که ما به سرعت سمت ناامیدی حرکت می کنیم.

اوباما روز جمعه این دستو را امضا کرد، تصمیمی که درست عکس عملکرد دولت بوش است.

الیو اگریسا رئیس سابق آکادمی پاپی زندگی در واتیکان نیز اظهار داشت: این اقدام ضربه ای شدید نه تنها به کاتولیکهای آمریکایی است بلکه به تمام مردم سراسر دنیا که علیه کشتار بی گناهان به واسطه سقط جنین تلاش می کنند، در میان کارهای خوبی که می توانست انجام دهد، وی بدترین کار را انتخاب کرد.

رهبران کلیساها انتخاب پاتریاک جدید روسیه را تبریک گفتند

به دنبال انتخاب "کریل" اسقف اعظم اسملنسک و کالینینگراد با کسب اکثریت آرا به عنوان پاتریک جدید روسیه، مجمع جامع کلیسای ارتدکس روسیه به عنوان شانزدهمین رهبر کلیسای ارتدکس روسیه، رهبرکاتولیکهای جهان و رهبر ارتدکسهای جهان این انتخاب را تبریک گفتند.

اسقف اعظم کریل ، 62 ساله به دنبال درگذشت پاتریاک الکسی دوم در تاری 5 دسامبر سال گذشته میلادی به عنوان رهبر موقت کلیسای ارتدکس روسیه انتخاب شد و عصر روز سه شنبه با 508 رأی از 677 رأی به عنوان پاتریاک این کلیسا منصوب شد.
پاپ بندیکت شانزدهم در پیام خود به مناسبت این انتخاب ابراز امیدواری کرده است که کریل دو کلیسا به دنبال شکاف تاریخی میان کلیساهای غربی و شرقی بتوانند به وحدت کامل دست یابند.

روابط میان کلیسای ارتدکس روسیه و واتیکان از سال 1991 به دنبال سقوط اتحاد جماهیر شوروی تیره و تار شد چرا که کلیسای کاتولیک به تبلیغ دینی در سرزمینهای ارتدکس متهم شده بود، اتهامی که واتیکان آن را تکذیب می‌کند. این تنشها مانع از دیدار میان پاپ ژان پل رهبر فقید کاتولیکها و الکسی دوم رهبر فقید ارتدکسها شد.انتخاب کریل می‌تواند احتمال سفر پاپ به مسکو یا دیداری را میان دو رهبر را تقویت کند.

پاتریاک بارتالامه اول نیز طی پیامی به مناسب انتخاب کریل به عنوان پاتریک کلیسای ارتدکس روسیه گفت: به مناسبت این انتخاب شایسته به کلیسای خواهر تبریک گفته و ابراز اطمینان می‌کنم که در دوره‌ای که کریل به عنوان پاتریاک هدایت این کلیسا را برعهده می گیرد کلیسای ارتدکس روسیه و مقر پاتریاک قسطنطنیه با یکدیگر هماهنگی و همکاری داشته باشند تا ارزشهای دینی را در جهان معاصر که دچار مشکلات بسیاری است گسترش دهند.

پاتریاک جدید مسکو منصوب شد

کلیسای ارتدکس روسیه  طی مراسمی پاتریاک جدید خود را با عنوان "پاتریاک کریل" در کلیسای مسیح منجی مسکو با حضور شخصیتهای دینی و سیاسی منصوب کرد. 

 پاتریاک کریل در میان فریادهای اسقفهای ارشد در کلیسای جامع مسیح منجی که می گفتند " وی سزاوار است" رسما به عنوان پاتریاک جدید معرفی شد. صدها نفر در این مراسم که به عنوان نخستین مراسم انتصاب پاتریاک جدید کلیسای ارتدکس روسیه از زمان شوروی بود شرکت کردند.

در دوران حکمرانی کمونیستها در اتحاد جماهیر شوروی این کلیسا بی رحمانه از سوی دولت ملحد مورد سرکوبی قرار می گرفت. مدودوف رئیس جمهور روسیه در کنار ولادیمیر پوتین نخست وزیر این کشور به نشان روابط کلیسا با دولت که پس از سقوط شوروی در سال 1991 بهبود یافته در این مراسم شرکت کردند.

این مراسم پنج روز پس از انتخاب کریل از سوی شورای اسقفها، کشیشها و غیر روحانیون کلیسای ارتدکس روسیه برگزار شد. پاتریاک الکسی دوم رهبر فقید کلیسای ارتدکس روسیه در ماه دسامبر در گذشت.

 
جامعه رهبران دینی خواستار صلح در خاورمیانه شد

جامعه رهبران دینی وابسته به مجمع جهانی اقتصاد طی بیانیه‌ای که روز جمعه 11 بهمن ماه در پایان نشست سالانه خود صادر کرد خواستار صلح در خاورمیانه شد و تعهد نسبت به عدالت، کرامت، احترام متقابل را مورد تأکید قرار داد.

جامعه رهبران دینی وابسته به مجمع جهانی اقتصاد همچنین نسبت به رنج افراد بی‌گناه در سرتاسر جهان ابراز نگرانی کرده و توجه خود را به سرزمینی معطوف کرده است که برای تمام ادیان ابراهیمی مقدس محسوب می‌شود اما اخیراً شاهد مرگ و ویرانی بوده است.

این جامعه تأکید کرده است که به رغم منطقه‌ای بودن این جنگ ادیان ابراهیمی نیز بخشی از آن محسوب می‌شوند، از این رو این جامعه اعتقاد دارد که ادیان باید بخشی از راه‌حل جنگ را تشکیل دهند و درحقیقت هیچ راه‌حلی بدون تعهد و مسئولیت‌پذیری تحقق نمی‌یابد.

جامعه رهبران دینی مجمع جهانی اقتصاد از رهبران سیاسی خواسته با نمایندگان دینی ادیان ابراهیمی به‌ویژه شورای رهبران دینی سرزمین مقدس سهیم شده تا راه‌حل زندگی در صلح و جدا از خشونت، انزجار و وحشت مشخص شود.

کد خبر 827410

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha