۱۵ بهمن ۱۳۸۷، ۱۰:۰۸

خوش چهره در گفتگو با مهر:

بودجه و اهداف تبصره 13 قربانی منازعات سیاسی شده است

بودجه و اهداف تبصره 13 قربانی منازعات سیاسی شده است

رئیس سابق فراکسیون مدیریت شهری مجلس گفت: نمایندگان مجلس هفتم هرگز تصور نمی کردند که مصوباتشان در مقوله تبصره 13 قربانی منازعات سیاسی شود.

رئیس سابق فراکسیون مدیریت شهری مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این مطلب گفت: مجلس هفتم تمام تلاشش را برای تصویب قانونی جامع در مورد ساماندهی حمل و نقل و مصرف سوخت کرد اما متاسفانه تبصره 13 به رغم جامعیت نسبی و قابل دفاع ، دچار یک نوع فضای بی مهری و  بد سلیقگی در اجرا شده است.

دکتر محمد خوش چهره با اشاره به این که تبصره 13 به رغم تخصیص منابع قابل توجه از جمله اعتباری بیش از 5 میلیارد دلار در برخی زمینه ها می توانست برای مردم مفید باشد افزود:  آنچه برای نمایندگان مجلس هفتم  قابل پیش بینی نبود منازعات سیاسی است که هم اکنون در پس موضوع نمایان شده و هزینه های هنگفتی را متوجه مردم کرده است.

دیوان محاسبات کل کشور در گزارشی به رئیس مجلس و همچنین کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به اعلام تخلفات صورت گرفته در اجرای تبصره 13 قانون بودجه سال 85 پرداخته است. در این گزارش دیوان محاسبات به بیان تخلفات صورت گرفته در اجرای هر یک از بندهای این تبصره پرداخته است.

رئیس سابق فراکسیون مدیریت شهری مجلس شورای اسلامی با بیان این که مجلس هفتم برای رفع مسائل و مشکلات ترافیکی کلانشهرها از جمله تهران این تبصره را دو سال پیاپی در بودجه قرار داد افزود:  قطعا عدم رضایت از نحوه پیشرفت مفاد تبصره 13 از سوی مسئولان مربوطه موضوعی قابل تامل است و انتظار می رود که دستگاههای نظارتی کلان کشور و هم چنین نمایندگان مجلس هشتم پیگیر عواملی شوند که مصوبات مجلس را این گونه ناکام می گذارد.

  آنچه برای نمایندگان مجلس هفتم  قابل پیش بینی نبود منازعات سیاسی است که هم اکنون در پس موضوع نمایان شده و هزینه های هنگفتی را متوجه مردم کرده است
محمد خوش چهره

دکتر خوش چهره با ذکر این که افکار عمومی از شنیدن اخباری مبنی بر تحقق تنها 30 درصد از این تبصره در سال 85 و مبهم بودن سرنوشت میلیاردها تومان اعتبار بد گمان می شوند اظهار کرد: بهتر است رئیس مجلس هشتم به کمک رسانه ها، صاحبنظران و دستگاههای نظارتی مجلس به اختلاف سلایق و اقدامات سوال برانگیزی که ناشی از بی تقوایی سیاسی و بد سلیقگی مدیریتی است رسیدگی کرده و هر چه سریعتر نتایج آن را در اختیار افکار عمومی قرار دهند.

تبصره 13 در بودجه سالهای 85 و 86 مورد تصویب نمایندگان مجلس قرار گرفت تا دولت با اجرای آن سهم حمل ونقل عمومی کل کشور را به مرز 75 درصد برساند. طبق گزارش دیوان محاسبات که بنا بر اخبار منتشره به امضای رحمانی فضلی رئیس این دیوان هم رسیده تنها 30 درصد از این تبصره در سال 85 اجرایی شده است.

دکتر خوش چهره در ادامه به مهر گفت:  تبصره 13 با جامعیت نسبی می توانست بستر بسیاری از تحولات را در حمل و نقل عمومی کشور فراهم کند اما محدودیت در نگاه و درک موضوع از سوی مجریان مصوبه مجلس را به بن بست کشانده است.

نماینده پیشین مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: عدم اجرای تبصره 13 به معضل ترافیک در تهران منجر شده و بحث فراتر از این است که بخواهند با آن  ساده برخورد کنند، چرا که ترافیک این روزها در حال تبدیل شدن به یک بحران است.

به گفته چهره اقتصادی مجلس هفتم تبصره 13 بودجه 85 و 86 یکی از قابل استنادترین تصمیمهای مجلس و دولت بوده و با دارا بودن جامعیت نسبی به هر دو مقوله  حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت به صورت هم زمان توجه کرده است.

این استاد دانشگاه در پایان خاطرنشان کرد: دلیل اصرار مجلس هفتم برای تصویب این بند به خاطر عقبه ای بود که شواهد تجربی، مبانی نظری و مطالعات تطبیقی در مقایسه با سایر کشورها آن را تایید می کرد و این که علاوه بر حمل و نقل بحث بهینه سازی مصرف سوخت هم دنبال می شد تا اهداف مذکور به صورت هم زمان به بار نشیند.

کد خبر 827974

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha