به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام حمیدرضا مظاهری سیف مؤلف کتاب "جریانشناسی انتقادی عرفانهای نوظهور" عصر دیروز در مراسم رونمایی از کتاب گفت: این کتاب مجموعه مقالاتی را شامل میشود که طی دو تا سه سال به صورت پراکنده نوشته شدهاند و پس از آن بنا بر ضرورتهایی که وجود داشت، گردآوری و به شکل فعلی در آمده است. به همین دلیل شاید این اثر ساختار کتابی نداشته باشد .
سیف یادآور شد: امروز در جامعهای زندگی میکنیم که به دلیل نیاز به معنویت و در مقابل عدم پاسخگویی دقیق و کامل به این نیاز در دهههای اخیر، برخی جریانها شکل گرفته اند مانند شیطان پرستی .
وی با اشاره به اینکه در جریان برخورد با این پدیده ها بیشتر به برخوردهای امنیتی اکتفا شده و فرهنگ و آموزش نادیده گرفته میشوند ، گفت: به همین دلیل نیز شاهد گرایش شدید و افسارگسیخته انسانهای امروزی به سوی معنویت هستیم. میگویم افسارگسیخته چون ضوابط و معیارها از بین رفته و جالب است که عمر بعضی از این فرقهها به اندازه عمر رهبرشان است .
سیف در ادامه به ذکر مثالهایی از شیوع شیطانپرستی در ایران، ریشههای چنین جریانهایی و نیز ایدههای کلی آنها پرداخت.
وی موضوع را جدی عنوان و تأکید کرد: شیطانپرستان دائم نمادهای خود را توسعه میدهند و فعال هستند، آنگونه که امروز میتوان ردی از آنها را در اتاق خواب بچههای برخی خانوادهها یا حتی باشگاههای بدنسازی مشاهده کرد.
بر اساس این گزارش، حجتالاسلام محمد جواد ادبی نیز در سخنانی با اشاره به سخن نیچه در باب مرگ خدا، گفت: دوران مدرن با این سخن نیچه آغاز میشود در واقع عرفانهای نوپدید آمدهاند تا انتقام خدا را از بشریت بگیرند، اما نه آنچه نیچه گفت محقق شده و نه عرفانهای نوپدید قرار است چنین کنند.
پژوهشگر ادیان و عرفان با اشاره به اینکه ما حتی از مرحله انتقال نمادها هم گذشتهایم، به بیان تاریخچهای مختصر از جریانات شیطانپرستی پرداخت و افزود: مسیحیت، دینی است که امکان نضج گرفتن عرفانهای نوپدید را فراهم آورده است. اما باید توجه داشت عرفانهای نوپدید، شبه بصیرتهای متافیزیکی برای پیروان به ارمغان میآورند و چیزی نیستند جز معنویتهای کافهتریایی و سلف سرویسی که شما میتوانید هر چیزی را که میخواهید، انتخاب کنید و هر کدام را که نمیخواهید، برندارید و گویی خدایی نیست که از شما درباره چرایی انتخابهایتان پاسخی بخواهد.
چاپ اول کتاب "جریانشناسی انتقادی عرفانهای نوظهور" نوشته حجتالاسلام حمیدرضا مظاهریسیف، در 2000 نسخه و 399 صفحه از سوی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شده است.
نظر شما