.به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري مهر از شهرستان بلده نور و روستاهاي اطراف ، دقايقي پس از وقوع زمين لرزه اي در ساعت 17 و هشت دقيقه روز جمعه برخي از رسانه ها و منابع خبري آمار هاي ضد و نقيضي از تعداد مجروحين و كشته شدگان اين حادثه بر اثر تخريب منازل مسكوني و ساختمان هاي موجود دراين منطقه ارايه دادند و همچنين برخي منابع خبري، مركزاين زلزله و بيشترين خسارات وارده را شهرستان بلده نور و روستاهاي اطراف آن عنوان كردند در حاليكه بر پايه مشاهدات خبرنگار ما بيشترين كشته ها و مجروحين حادثه زلزله اخير در استان مازندران مربوط به ريزش چندين كيلومتراز كوه ها و سنگ هاي چند تني حاشيه جاده كندوان برسرخودروهاي عبوري و محبوس شدن سرنشينان آنها در زير خروارها سنگ و خاك مي باشد .
بار ديگر زمين لرزه بازار شايعات را گرم كرد
بنا بر گزارش خبرنگار "مهر" دردقايق اوليه وقوع اين زمين لرزه اخباري مبني بر مجروح و كشته شدن جمعي از ساكنان شهرستان بلده نور و روستاهاي اطراف در رسانه هاي خبري منتشر شده بود كه اين مساله وحشت خانواده هاي ساكن شهرهاي استان مازندران را كه به طور ملموس لرزش هاي 2/6 ريشتري را حس كرده بودند بر انگيخت به طوري كه فقط ظرف چند دقيقه پس از انتشار اين خبرها ترافيك سنگيني بر تمام خطوط تلفن هاي ثابت و سيار منطقه حاكم شد و اقوام و خانواده ها پيگير وضعيت آشنايان خود بودند . اوضاع شهرهاي در معرض زلزله آشفته شده بود مردم از ترس زلزله مجدد بيرون از منزل در فضاي باز مي خوابيدند و در ظرف كمتر از دو ساعت خانواده هاي زيادي خودشان را به مقابل بيمارستان امام خميني رساندند.
گزارشات و مشاهدات خبرنگار اعزامي خبرگزاري "مهر" از مناطقي چون شهرستان بلده و روستاهاي كمر زرين ، اوزكلا ، يوش ، ناحيه ، اوز ، پيل نو ، پول و. . . حاكي از آن است كه در اثر اين زمين لرزه فقط تعداد كمي از منازل و ساختمان ها ي داراي بافت هاي فرسوده خشتي و تعداد انگشت شماري از ساختمان ها ي نوساز دچار ترك خوردگي و آسيب شده اند و در برخي از روستاهاي منطقه نيز فقط يكي دو خانه به شدت فرسوده تا 80 درصد تخريب شده اند كه البته هيچ كدام از اين تخريب ها ، خسارات جاني را در پي نداشته اند .
يكي از مسئولان بيمارستان وليعصر شهرستان بلده نيز در گفتگو با خبرنگار ما ضمن تكذيب اخباري مبني بر مجروح و كشته شدن تعداد زيادي از هموطنان ساكن اين منطقه در اثر زلزله روز جمعه اذعان داشت: در اين شهرستان و روستاهاي اطراف فقط 4 نفر در روز حادثه به دليل ترس و اضطراب ناشي از وقوع زلزله دچار شكستگي مچ دست و پا ، سوختگي و شوك شدند كه همه آنها به طور سرپايي مورد درمان قرار گرفتند.
بنا بر اين گزارش زمين لرزه اخير همچنين موجب ريزش كوه و انسداد موقتي جاده بلده - زنگوله و مسير هاي اطراف اين منطقه شده است كه البته بخشي از اين مسير ها با كمك عوامل راهداري و ساكنان روستاهاي اطراف به طور موقت پاكسازي و بازگشايي شد ند ولي همچنان در روز پس از وقوع زلزله نيز آثار ريزش كوه در طول مسير و كنار جاده ها قابل مشاهده بود .
مهندس شفيعي يكي از مسئولان شركت آزاد راه تهران- شمال ، مجري طرح پاكسازي جاده كندوان و جاده هاي اطراف شهرستان بلده نور در گفتگو با خبرنگاراعزامي "مهر" به محل حادثه، تصريح كرد: به علت افتادن سنگ بزرگ چندين تني در مسير جاده چالوس به تهران، امكان بازگشايي كامل آن بوسيله لودر و وسايل مكانيكي وجود ندارد و درنتيجه پس از پاكسازي بخشي از اين جاده اين كار را با دو دستگاه لودردرمسير پل زنگوله تا شهرستان بلده از ظهرشنبه آغاز كرديم.
وي افزود: مسير جاده كندوان از منطقه "سياه بيشه" تا نقطه اي معروف به "هفت برادران" بر اثر ريزش كوه و سنگ هاي بزرگ مسدود شده است و به علت وجود سنگي به اندازه يك اتوبوس در مسير جاده بايد از طريق انفجار اين مسير را به روي خودروها باز كرد هر چند با توجه به از بين رفتن بخش اعظمي از جاده در محل افتادن سنگ مذكور تردد خودروها پس از بازسازي مجدد ممكن است.
شفيعي در خاتمه تصريح كرد: سنگ هاي سست و آزاد موجود در دو طرف جاده و بالاي كوه را اداره راهداري بايد با ايجاد ارتعاش به پايين ريخته و هر گونه خطر احتمالي در خصوص ريزش بعدي را رفع نمايد.
به گزارش خيرنگار اعزامي خبرگزاري مهر از مناطق زلزله زده استان مازنداران تعداد زيادي از ساكنان مناطق شهرستان بلده و روستاهاي اطراف به خاطر وقوع زلزله ، ترس از پس لرزه ها و ايمن نبودن منازلشان شب گذشته را در كنار خيابان هاي اصلي ، باغ ها ، و فضاهاي باز به صبح رساندند .
بنا بر اين گزارش اغلب اين خانواده ها بدون چادر و ساير امكانات امدادي و رفاهي براي فرار از سرماي منطقه شب را در كنار آتش و يا محدود امكانات شخصي خود از جمله پتو و . . . سر كردند .
شاه حسيني يكي از ساكنان روستاي اوزكلا در اين باره گفت : زمين لرزه ساعت 17 و هشت دقيقه به وقوع پيوست اما اولين اكيب و گروه از مسئولان منطقه شامل فرماندار و بخشدار بلده ساعت 10 در روستا حضور يافتند و وقتي از عدم بروز خسارات جاني اطمينان يافتند بدون انجام اقدامي در راستاي اسكان اضطراري ساكنان روستا منطقه را ترك كردند و درنتيجه روستاييان به خاطر ترس از پس لرزهها شب را در فضاي باز و بدون امكانات به صبح رساندند .
وي همچنين در مورد بازديد ساير مقامات مسئول از منطقه گفت : هيچ مسئول ديگري براي بررسي وضعيت اين روستاها چندين ساعت پس از وقوع زمين لرزه به ما سر نزد.
اسكان اضطراري خانواده هاي زلزله زده آغاز شد
بابايي مدير عامل جمعيت هلال احمر آمل در گفتگو با خبرنگار اعزامي مهر به منطقه زلزله زده در استان مازندران با بيان اينكه زمين لرزه اخير به 54 روستا در حوالي جاده كندوان و شهرستان بلده نور حداقل بين 30 تا 40 درصد آسيب را وارد كرده است افزود: نيروهاي امداد و نجات هلال احمر در ساعات اوليه وقوع زلزله در عرض كمتر از سه تا چهار ساعت كار بازديد سطحي از منطقه را انجام داد و از صبح روز شنبه نيز با انجام سرشماري و آمار گيري كار توزيع اقلام و امكانات مورد نياز زلزله زدگان را آغاز كرده است.
به گفته وي هلال احمر با همكاري نماينده بخشداري و معتمد هر محل به ساكنان منازل غير قابل سكونت چادر و امكانات لازم جهت اسكان اضطراري واگذار خواهد كرد.
اين مسئول جمعيت هلال احمر آمل همچنين در ادامه با اشاره به اينكه بيشترين تخريب و خسارات مالي در روستاي ناحيه توابع شهرستان بلده روي داد، تصريح كرد: در 54 روستاي حادثه ديده هيچ مجروح و كشته نداشتيم و شوراهاي محل نيز اين را تاييد كردند.
وي در خاتمه افزود: جمعيت هلال احمر يك هزار دستگاه چادر وارد منطقه كرده است و به نظر مي رسد نياز زلزله زدگان بيشتر از300 يا 400 دستگاه چادر نباشد.
حادثه دلخراش كندوان دهشناك تر از آنچه در خبرها آمده؟!
اما در اين ميان مهمترين خبرها در مورد حادثه زمين لرزه عصر روز جمعه مربوط به ريزش آوار كوههاي اطراف جاده كندوان بر روي رانندگان و مسافران خودرو هاي عبوري بوده است ولي در بين خبرها كمتر از فاجعه وحشت آور جاده كندوان خودروهاي محبوس شده در زير خروار ها سنگ، اجساد سوخته ، مادر و دختر كشته شده در داخل خودرو پرايد سفيد ، اجساد افتاده در گوشه اي از پاسگاه انتظامي حرفي به ميان آمد ، يكي از مسئولان مركز امداد هلال احمر مستقر در جاده كندوان اعلام كرده كه اين حادثه بيش از 20 كشته برجا گذاشته است، البته آثار باقي مانده از خودروهاي محبوس شده در زير سنگ ها و خون هاي پاشيده شده به در و پنجره اين خودروها و كف خيابان خود حكايت از وقوع فاجعه اي درد آور براي مسافرين جاده مرگ دارد.
بنابر اين گزارش تعداد زيادي از خودروها كه بر اثر فشار وارده از ناحيه ريزش كوه مچاله شده بودند در كنار خيابان ها و پاسگاه اطراف قرار دارند و تا ساعت 4 بعد از ظهر روز شنبه تمام اجساد و زخمي ها به نقاط دديگري انتقال داده شده بودند ولي دو تن از اجساد تازه يافت شده همچنان در حيات خلوت پاسگاه نيروي انتظامي قرار داشت.
مسئول پايگاه امداد ندا در اين باره به خبرنگار خبرگزاري مهرگفت: در اثر وقوع زمين لرزه و ريزش كوههاي اطراف جاده كندوان، تعداد زيادي ازخودروها در زير آوار و سنگ ها محدوده بين سياه بيشه تا هفت براداران محبوس و كشته شدند و حدود 50 نفر از نيروهاي هلال احمر متشكل از شش اكيپ كمكي از تهران و نيروهاي هلال احمر مازندران در ساعات اوليه تتوانستند برخي از رانندگان و مسافران را از زير آوارها بيرون آورند و كار سركشي به 7 روستاي منطقه را انجام دهند.
پرويز فاضلي اظهار داشت: نيروهاي امدادي اين پايگاه 8 جسد- سه نفر به علت آتش سوزي خودرو قابل شناسايي نبودند- را از زير آوارهاي موجود در طول جاده مسدود شده كندوان كشف كردند و در آن سوي جاده نيز نيروهاي امدادي 13 كشته را از زير آوارها بيرون آوردند.
به رغم اتمام كار آواربرداري در مسير جاده تهران چالوس ، انسداد اين مسير در اثر افتادن سنگ بزرگي در داخل جاده مشكل اصلي نيروهاي راهداري براي بازگشايي مسير كندوان بود كه به علت ناتواني لودرها در جابجايي اين سنگ چند تني متخصصان شركت "تابليه" با كندن چاله هايي در داخل سنگ مذكور قصد انفجار سنگ و باز كردن مسير را داشتند.
غلامي نماينده شركت "تابليه" در اين باره گفت: به علت بزرگي ابعاد سنگ بلدوزر قادر به جابجايي آن نبود و فقط با انفجار بازگشايي مسير ممكن است .
وي با اشاره به اينكه جاده كندوان پس از انفجار باز شده است، تصريح كرد: بر اثر افتادن سنگ بخشي از جاده بريده شده و به داخل دره افتاد لذا براي بازگشايي دايم اين مسير ابعاد و كناره جاده بايد اصلاح شود.
نظر شما