۱۶ بهمن ۱۳۸۷، ۱۰:۱۷

ذوالفقاری در گفتگو با مهر : دانشگاههای ما آمادگی پذیرش ادبیات انقلاب اسلامی را ندارند

ذوالفقاری در گفتگو با مهر : دانشگاههای ما آمادگی پذیرش ادبیات انقلاب اسلامی را ندارند

حسن ذوالفقاری گفت: دانشگاههای ما آمادگی پذیرش موضوعاتی مانند ادبیات انقلاب اسلامی ندارند. من شخصاً اطلاع دارم که چنین موضوعاتی توسط دانشجویان مقاطع مختلف به عنوان موضوع پایان‌نامه پیشنهاد می‌شود اما در دانشگاهها به آن پرداخته نمی‌شود.

حسن ذوالفقاری استاد زبان و ادبیات فارسی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره دلایل کم بودن تعداد پایان‌نامه‌هایی با موضوع ادبیات انقلاب اسلامی گفت: این نکته نشانگر موضوعی اساسی است و آن اینکه دانشگاههای ما آمادگی پذیرش چنین موضوعاتی را ندارند. من شخصاً اطلاع دارم که چنین موضوعاتی توسط دانشجویان مقاطع مختلف به عنوان موضوع پایان‌نامه پیشنهاد می‌شود اما در دانشگاهها به آن پرداخته نمی‌شود.

وی درباره دلیل این نوع برخورد با پایان‌نامه‌های با موضوع ادبیات انقلاب در دانشگاهها افزود: یکی از دلایل می‌تواند این باشد که دانشگاهها تخصص لازم در این زمینه را ندارند و طبیعی هم هست که به پایان‌نامه‌های با آن نوع موضوعات نپردازند. دیگر اینکه برخی دانشگاهیان معتقد‌اند این موضوع (ادبیات انقلاب) هنوز به قوام و نظام خاصی نرسیده که بشود به آن در قالب پایان‌نامه‌ پرداخت.

ذوالفقاری اضافه کرد: البته این مسئله مختص به ادبیات انقلاب نیست. ما در پرداختن به دیگر حوزه‌های ادبیات هم در قالب پایان‌نامه با افت و خیزهایی مواجهیم. به هر حال هنوز رشته‌های ادبی آنگونه که باید تخصصی نشده‌اند و گرایشهای لازم در این زمینه به وجود نیامده تا پایان‌نامه‌ای در آن زمینه نوشته شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: البته اخیراً در دانشگاه کرمان مقطع فوق لیسانس رشته "ادبیات پایداری" راه اندازی شد و درست است که در این موضوع قرار است بیشتر واحدهای ادبیات مقاومت تدریس شود اما پیش زمینه این موضوع همان ادبیات انقلاب است.

وی تاکید کرد: واقعیت این است که 30 سال زمان کمی برای بررسی یک پدیده نیست و اکنون دیگر می‌توان درباره ادبیات انقلاب مطالعه کرد و پایان‌نامه نوشت. البته نباید این نکته را نیز فراموش کرد که با وجود تعدد آثار ادبی منثور و منظوم در موضوع انقلاب اسلامی عمده این آثار ذوقی نوشته شده و جنبه‌های توصیفی در آنها بر جنبه‌های تحلیلی می‌چربد.

ذوالفقاری با انتقاد از عدم تجدید چاپ آثار با موضوع ادبیات انقلاب که مورد توجه مخاطبان سه دهه قبل نیز بوده‌اند گفت: نسل جدید دانشجویان برای انجام تحقیق علمی و انجام پایان‌نامه‌ها در این موضوع نیازمند نقدهایی علمی‌ هستند چرا باید 16، 17 سال بگذرد آنوقت اثری مانند "رجعت سرخ ستاره" (نوشته علی معلم) تجدید چاپ شود. نقدهایی که درباره شاعران و نویسندگان بعد از انقلاب اسلامی نوشته شده نقدهایی احساسی و ژورنالیستی است و با چارچوبهای یک نقد ادبی سازگار نیست.
 

کد خبر 828725

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha