علیداد سلیمانی در گفتگو با خبرنگار مهر در کرمان اظهار داشت: فصل جدید کاوش در قبرستان مطوط آباد که از 16 دی ماه سال جاری با همکاری گروه باستانشناسی ایران و ایتالیا شروع شده است تاکنون جنبه های جدیدی از زندگی مردم هزاره چهارم پیش از میلاد در دشت جیرفت را نمایان کرده است.
وی گفت: قبرستانها یکی از مهمترین مکانها برای باستانشناسی و آشکار شدن نوع تمدن و وسایل مورد استفاده مردم عصرهای مختلف هستند اما متاسفانه به دلیل حفاریهای غیرمجاز در سالهای گذشته بسیاری از قبرهای این منطقه مورد غارت قرار گرفته اند و اطلاعات زیادی در زمینه این تمدن از بین رفته است.
وی با اشاره به اینکه تجمع های روستانشینی مقدمه ایجاد شهرها است، تصریح کرد: در این فصل کاوش لایه های باستانشناسی دوره روستانشینی مورد بررسی قرار می گیرد و با کشف سفالها به خصوص با فرمهای خاص و نقوش منحصر بفرد و کشف اولین قبر سالم با اسکلت سالم انسان این دوره به جنبه های جدیدی از زندگی مردم این عصر پی برده ایم و این کاوشها تا رسیدن به اهداف ادامه خواهد یافت.
سلیمانی افزود: سفالهای این منطقه بسیار با ارزش و منحصر بفرد هستند و نوع زندگی مردم روستانشین هزاره سوم قبل از میلاد را بیان می کنند این سفالها با دوره تمدن بین النهرین همزمان هستند.
وی گفت: این دوره کاوش یک ماه است اما در صورت لزوم و تشخیص تیم باستانشناسی زمان این فصل کاوش تمدید خواهد شد.
نظر شما