محمود جهانی در گفتگو با مهر درباره سهم بودجه عمومی بخش مسکن در سال آینده گفت: ساخت و سازمسکن در ایران به طور کامل توسط بخش خصوصی انجام می شود و دولت هیچ گونه بودجه عمومی برای ساخت و ساز به وزارت مسکن و شهرسازی تخصیص نمی دهد.
وی افزود: این در حالی است که در گذشته برای اجرای قانون استیجاری و یا تامین اعتبار برای یکسری از شرکتهای دولتی که ساخت و سازهایی را درکشورانجام می دادند، اختصاص می داد که در مجموع این اعتبارات به کمتراز2 درصد سرمایه گذاری دربخش مسکن می رسید، که درسالهای اخیر درراستای اجرای اصل 44 قانون اساسی این درصد نیز به صفر رسیده است.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی اقتصاد مسکن وزارت مسکن و شهرسازی بیان کرد: وزارت مسکن و شهرسازی به صورت مستقیم بودجه و اعتبارخاصی برای ساخت و ساز مسکن دریافت نمی کند، بلکه به منظور تحقق طرحها و برنامه های ساخت توسط بخش خصوصی و حمایتهایی که برای تعدادی از برنامه های مسکن به عمل می آورد و نیز به دلیل ایفای نقش حاکمیتی و حمایتی خود در جهت تحقق برنامه های مسکن به موجب قانون ساماندهی تولید و عرضه مسکن، حداقل باید مبلغ یک هزار میلیارد تومان اعتبار به صورت یارانه تخصیص یابد.
تامین 600 میلیارد تومان یارانه ساخت مسکن
وی افزود: در سالجاری حدود 600 میلیارد تومان یارانه برای ساخت مسکن در مجموعه شهری و روستایی تامین شده و برای سال آینده هنوز رقمی نهایی نشده است؛ بحثها در این ارتباط همچنان ادامه دارد ولی با توجه به سیاست انقباضی دولت در بودجه 88، احتمال دارد که رقم تخصیص یارانه در حد تعیین شده در قانون ساماندهی تولید و عرضه مسکن و یا به میزان اعتبار تخصیصی سالهای گذشته، محقق نشود.
صرف 32 درصد هزینه های زندگی در بخش مسکن
جهانی در پاسخ به این سئوال که سالانه چه میزان ازهزینه های زندگی مردم در بخش مسکن صرف می شود گفت: میانگین هزینه مسکن در سبد خانوار شاخصی است که سالانه توسط مرکزآمارایران و بانک مرکزی استخراج می شود، به نحویکه براساس اطلاعات به طورمیانگین همواره در حدود 29 تا حداکثر 32 درصد ازهزینه های مردم در بخش مسکن صرف می شود.
وی با بیان اینکه میزان صرف هزینه ها در بخش مسکن در جامعه شهری و روستایی متفاوت است، افزود: چنانچه میانگین هزینه خانوارشهری ماهانه بالغ بر600 هزار تومان باشد، معادل 30 درصد این میزان یعنی 200 هزار تومان برای تامین مسکن هزینه می شود.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی اقتصاد مسکن وزارت مسکن و شهرسازی تصریح کرد: میزان هزینه خانوارها در بخش مسکن متفاوت است، به نحویکه برای گروه های کم درآمد و دهکهای پایین درآمدی این میانگین به 50 تا 60 درصد می رسد و در شهرهای بزرگ همچون تهران این رقم فراترنیز می رود.
اخذ مالیات از معاملات مکرر مسکن هنوز جمع بندی نشده است
وی درارتباط با سرانجام اخذ مالیات از معاملات مکرر مسکن خاطرنشان کرد: در حال حاضرمباحث کارشناسی دراین زمینه در شورای مسکن به جمع بندی نهایی نرسیده است و در صورت نهایی شدن به عنوان یک مصوبه ابلاغ می شود.
لایحه پیش فروش مسکن در نوبت طرح در صحن مجلس
جهانی درباره سرنوشت لایحه پیش فروش مسکن بیان کرد: لایحه پیش فروش مسکن در اواخر مجلس هفتم به دولت رفت و شوراول آن به تصویب رسید و شور دوم آن مقارن با تغییر مجلس شد که طبق رویه زمانی که مجلس عوض می شود، تمام لوایح دردست بررسی به دولت عودت داده می شود و در صورتیکه مورد قبول واقع شود، مجددا به مجلس می رود.
وی با بیان مطلب فوق افزود: با توجه به دیدگاه مجلس لایحه مذکوردرهمان زمان به رای گیری گذاشته شد و با کلیات آن نیزموافقت شد و هم اکنون باید مراحل تصویب آن درمجلس طی شود که طبق آخرین اطلاعات، شور دوم آن در کمیسیونهای اصلی و فرعی طی شده و در نوبت طرح در صحن مجلس برای تصویب نهایی است.
نظر شما