به گزارش خبرنگار مهر در رشت، رئیس سازمان دامپزشکی کشورعصر چهارشنبه در مراسم بهره برداری از بزرگترین مجتمع کشتارگاه صنعتی دام گیلان در رشت اظهار داشت: تعطیلی کشتارگاههای سنتی و احداث کشتارگاههای صنعتی از اقدامات خوب انجام شده پس از پیروزی انقلاب اسلامی و دولت نهم است.
وی با اعلام اینکه تعداد کشتارگاههای سنتی باید تا پنج سال آینده به ۱۰۰ واحد کاهش یابد، افزود: تمامی کشتارگاههای سنتی کشور باید جمعآوری و کشتارها از طریق کشتارگاههای صنعتی انجام شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشورهمچنین با اشاره به اینکه 700 میلیارد ریال پروژه دامپزشکی در کشور در دهه فجر به بهره برداری می رسد، افزود: راه اندازی کشتارگاه صنعتی دام استان گیلان و کشتارگاه صنعتی طیور استان مرکزی از پروژه های مهم این سازمان است.
نوروزی همچنین اظهار داشت: درحال حاضر بیش از ۱۹۰واحد کشتارگاه صنعتی طیور در کشور وجود دارد که برخی از آنها مجوز صادرات نیز دارند.
این مسئول یادآورشد: میزان حجم تولید گوشت سفید امسال در کشور به بیش از یک و نیم میلیون تن رسید که استحصال این میزان گوشت در ایران بیسابقه بوده است.
وی بیان داشت: هم اکنون ۱۰۰هزار تن فراوردههای گوشتی در سردخانهها ذخیره شده است که پشتوانه خوبی برای تامین گوشت کشور خواهد بود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور از کاهش 5/3 درصدی تلفات طیور در سال جاری در کشور خبر داد و گفت: با کاهش ضریب تلفات طیور از 8/11 به 84/8 درصد در سال جاری ایران به جمع کشورهایی که دارای تلفات تک رقمی در این حوزه اند ملحق شد.
نوروزی ابراز امیدواری کرد: با تداوم فعالیتها در حوزه پیشگیری و کنترل بیماری های طیور، ضریب تلفات در این بخش به زیر پنج درصد کاهش یابد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان آنکه ایران هم اکنون به جمع کشورهای صادرکننده گوشت مرغ پیوسته است، اظهار داشت: با وجود افزایش قیمت نهادههای مورد نیاز صنعت طیور حجم تولید در این بخش از وضعیت مناسبی برخوردار است.
نوروزی در ادامه از خودکفایی 100 درصدی ایران در تولید داروهای دام و طیور خبر داد و افزود: در زمینه تولید واکسنهای دام و طیور نیز فعالیتهای جدیدی با بخش خصوصی آغاز شده و قرار است وابستگی 30 درصدی ایران به واردات در یک دوره پنج ساله حذف و کشور در این حوزه نیز به خودکفایی کامل دست یابد.
وی واگذاری 100 درصدی فعالیتهای درمانی و پیشگیری و کنترل بیماریهای طیور را از اقدامهای سازمان دامپزشکی در راستای اجرای اصل 44 اعلام و متذکرشد: با احیای ماده 194 برنامه سوم و ماده 94 برنامه چهارم توسط این سازمان زمینه برای تشکیل شرکتهایی ممیزی فراهم شده که بستر مناسبی برای اشتغالزایی و واگذاری نظارت بر بهداشت عمومی در حوزه فرآورده های خام دامی محسوب می شود.
نظر شما