به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم روز همبستگی با مردم کشمیر( پنجم فوریه هر سال برگزار می شود) که بیش از شش دهه است از حق تعیین سرنوشت خود محروم هستند، امروز در محل سفارت پاکستان با حضور شخصیتهای علمی، فرهنگی و دانشگاهی، سیاسی و رسانه ها برگزار شد.
در این مراسم دکتر "هرمیداس باوند" استاد دانشگاه در سخنانی به ابعاد حقوقی، فنی و سیاسی مسئله کشمیر و راههای حل این مشکل پرداخت.
باوند با تاکید بر لزوم دادن حق تعیین سرنوشت به مردم کشمیر گفت : در حال حاضر هند دخالت طرف ثالث را در مسئله کشمیر نمی پذیرد و معتقد است این مسئله دوجانبه میان هند و پاکستان است.
وی مبارزات مردم کشمیر برای دستیابی به حقوق خود از جمله حق تعیین سرنوشت را ناشی از بی توجهی مجامع بین المللی به خواسته های مشروع آنان و نظاره گر بودن در برابر رنج و سختی هایشان دانست.
باوند با اشاره به افزایش هزینه های نظامیگری هند در کشمیر و وقوع چند درگیری نظامی با پاکستان، تنها راه برای حل این مسئله را تن دادن به رای و نظر مردم کشمیر و برگزاری همه پرسی درباره سرنوشت این منطقه بر اساس قطعنامه های سازمان ملل متحد دانست و تاکید کرد : اصل آزادی و حق تعیین سرنوشت باید در چارچوب سازمان ملل متحد درباره کشمیر اجرا شود.
در ادامه مردوخی کردستانی به سرودن اشعاری درباره مسئله کشمیر و مظلومیت مردم مسلمان این منطقه و رنج و سختی های آنها از شش دهه پیش تا کنون پرداخت.
در ادامه محمد رجبی رئیس موسسه فرهنگی اکو در تهران، مسئله کشمیر و مسئله فلسطین را بسیار شبیه به هم دانست و گفت : هر دو مسئله در سال 1947 توسط امپراطوری پیر بریتانیا به وجود آمد، بریتانیا در سازمان ملل متحد، موضوع کشور یهودی را مطرح کرد و در همان سال، مسئله الحاق کشمیر به پاکستان را منوط به برگزاری همه پرسی کرد، اما از قبل برنامه ریزی کرد که حاکم وابسته کشمیر، مسئله همه پرسی را در جهت منافع هند، منتفی اعلام کند و به همین دلیل از همان سال ما هم شاهد کشتار و ویرانگری و نسل کشی و آوارگی و نقض گسترده حقوق بشر هم در فلسطین و هم در منطقه کشمیر هستیم.
وی درباره تفاوت مسئله کشمیر و فلسطین اظهار داشت : به علت قرار گرفتن کشمیر در منطقه ای کوهستانی و صعب العبور که ارتباط با آن دشوار است، این مسئله کمتر مورد توجه قرار گرفته است، اما فلسطین به سبب قرار گرفتن در منطقه ای سوق الجیشی بیشتر مورد توجه قرار دارد.
رجبی با تاکید بر ضرورت برگزاری همه پرسی برای تعیین سرنوشت کشمیر گفت : دولت هند همچنان از برگزاری همه پرسی سر باز می زند که یک تخلف آشکار بین المللی به شمار می رود، بدون اینکه مورد بازخواست جامعه جهانی قرار گیرد و همانگونه که اسرائیل به قطعنامه های سازمان ملل متحد توجهی نمی کند، هند نیز اصل همه پرسی درباره کشمیر را نمی پذیرد.
رئیس موسسه اکو در تهران تاکید کرد : مسئله کشمیر باید به طور جدی در دستورکار جامعه جهانی و مدافعان حقوق بشر قرار گیرد. وی گرفتاری های داخلی پاکستان را مانع آن دانست که مقامهای این کشور، مسئله کشمیر را به عنوان اولویت نخست و اضطراری مورد توجه و پیگیری قرار دهند.
رجبی گفت : مسئله کشمیر به عنوان نسخه دوم مسئله فلسطین باید مورد توجه مجامع جهانی قرار گیرد، زیرا مسئله کشمیر نیز مسئله جهان اسلام و منطقه است.
رئیس موسسه فرهنگی اکو با اشاره به درخواست هند برای پیوستن به این سازمان منطقه ای که ده کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران در آن عضویت دارند، خاطر نشان کرد : کشورهای عضو اکو به سبب حل نشدن مسئله کشمیر نتوانسته اند هند را به عنوان عضو در این سازمان بپذیرند.
مصطفی کواکبیان نماینده سمنان در مجلس شورای اسلامی نیز در سخنان کوتاهی با اشاره به نقض گسترده حقوق بشر در منطقه کشمیر، انجام همه پرسی برای اینکه مردم کشمیر خود سرنوشتشان را به عنوان حق مشروع تعیین کنند، تنها راه برای حل مسئله کشمیر و پایان تنش و درگیری در منطقه میان هند و پاکستان دانست .
نصرالله خان کاردار سفارت پاکستان که در غیاب سفیر این کشور سخن می گفت، ابتدا با اشاره به تقارن پنجم فوریه با سی امین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، از مواضع اصولی کشورمان از حق مشروع مردم کشمیر تقدیر کرد و سالروز پیروزی انقلاب را به مردم و دولت و رهبری جمهوری اسلامی ایران تبریک گفت و درباره گسترش و تقویت روابط تهران و اسلام آباد ابراز امیدواری کرد.
وی به مشترکات فرهنگی میان مردم ایران و مردم کشمیر اشاره کرد و گفت : ما همچنان شاهد نقض گسترده حقوق بشر در کشمیر هستیم، مردم کشمیر در واقع تحت ظلم و ستم قرار دارند و هند به شدت قوانین بین المللی را نقض می کند.
نصرالله خان افزود : مردم کشمیر همچنان مورد حمایت کشورهای جهان به ویژه جمهوری اسلامی ایران قرار دارند و ایران همواره از مبارزات مشروع ملتهای تحت اشغال به ویژه مردم فلسطین و کشمیر و جنبشهای آزادیخواه حمایت می کند.
به گزارش مهر ، کاردار سفارت پاکستان در عین حال به مصایب و مشکلات فراوان مردم مظلوم فلسطین به ویژه در نوارغزه در پی تجاوزگری وحشیانه اخیر رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت : ما در عین حال از مردم فلسطین یاد می کنیم که زنان و کودکانشان بی رحمانه کشته می شوند و فجایع اخیر همانند کشتار مردم کشمیر، احساسات هر انسانی را جریحه دار می کند .
نصرالله خان خاطر نشان کرد : پاکستان جنایات اخیر اسرائیل در غزه را محکوم کرده است.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد مردم کشمیر روزی بتوانند به آزادی برسند و حق تعیین سرنوشت خود را به دست آورند و مردم فلسطین نیز بتوانند به حقوق مشروع خود دست یابند.
نظر شما