به گزارش خبرنگار مهر در شهرستان دورود، مسعود سمیعی نژاد عصر دیروز در مراسم افتتاح 2 پروژه سنگ ساختمانی و یک شرکت تولیدی کوره های القایی به خبرنگار مهر در این شهرستان گفت: این در حالی است که پیش از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران میزان استخراج سنگ های معدنی در ایران تنها 750 هزار تن بوده است.
وی همچنین به میزان تولید و فرآوری سنگ های ساختمانی اشاره کرد و بیان داشت: این میزان تولید از 500 هزار مترمربع در سال های قبل از انقلاب اسلامی به بیش از 80 میلیون متر مربع در طلو 30 سال گذشته افزایش یافته است.
این مسئول با اشاره به جایگاه برتر ایران در تولید و فرآوری سنگ در دنیا، خاطر نشان کرد: کشور ایران بعد از کشورهای چین و هندوستان مقام سوم تولید سنگ های ساختمانی را در جهان به خود اختصاص داده است.
معاون وزیر صنایع و معادن تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی در بخش معادن و تولید سنگ های ساختمانی تحولات بزرگی رخ داده است به طوریکه در سال 57 تنها در کشور 190 معدن فعال وجود داشته است.
سمیعی نژاد ادامه داد: این در حالی است که هم اکنون بیش از پنج هزار و 50 معدن فعال سنگ در سطح کشور وجود دارد.
استراتژی صنعت سنگ کشور تهیه می شود
معاون صنایع معدنی وزیر صنایع و معادن با تشریح برنامه های دولت نهم در زمینه تولید و فرآوری سنگ، یادآور شد: در حال حاضر در دولت نهم در حال تهیه استراتژی صنعت سنگ کشور در زمینه تولید، مصرف و صادرات هستیم.
سمیعی نژاد ادامه داد: در این راستا بیش از 380 واحد فول مکانیزه تولید و فرآوری سنگ های ساختمانی با حمایت دولت در سطح کشور راه اندازی شده است.
رشد 155 درصدی ارزش افزوده در بخش تولید و فرآوری سنگ
معاون صنایع معدنی وزیر صنایع و معادن از رشد 155 درصدی ارزش افزوده در بخش تولید و فرآوری سنگ خبر داد و اظهار داشت: در حال حاضر در این زمینه بیش از 55 درصد از برنامه چهارم توسعه جلو هستیم.
سمیعی نژاد با اشاره به دستاوردهای انقلاب در زمینه فرآوری سنگ ساختمانی، عنوان کرد: با توجه به توفیقات به دست آمده در این زمینه در سال گذشته تنها 6 درصد سنگهای استخراج شده ساختمانی به صورت خام وارد بازارهای جهانی شده است.
وی در پاسخ به سوال مهر پیرامون علت صادرات سنگ به صورت خام، ادامه داد: این میزان صادرات سنگ خام نیز به دلایلی چون شرایط خاص قابل مصرف نبودن، هزینه تمام شده بالای فرآوری و یا عدم داشتن شرایط مصرف به لحاظ رنگ در بازار داخل بوده است.
ضایعات سنگ تا 25 درصد کاهش می یابد
معاون صنایع معدنی وزیر صنایع و معادن همچنین با اشاره به برنامه های دولت برای کاهش میزان ضایعات سنگ، خاطرنشان کرد: در این زمینه برنامه ریزی شده است که با استفاده از ماشین آلات نوین در بخش استخراج از معادن کشور ضایعات سنگ را تا 25 درصد کاهش دهیم.
سمیعی نژاد همچنین با تشریح برنامه های بخش تولید و فرآوری سنگ در قالب برنامه پنجم توسعه کشور، یادآور شد: در این زمینه 20 میلیون تن استخراج و 130 میلیون متر مربع فرآوری را در دستور کار داریم.
وی با اشاره به قابلیت های لرستان در زمینه معادن غنی سنگ، افزود: استان لرستان از پتانسیل منطقه معدنی مناسب و قابل اعتنایی در کشور برخوردار است.
مالکان معادن غیرفعال لرستان سلب صلاحیت می شوند
این مسئول وزارت صنایع و معادن افزود: گام مهمی که در لرستان برداشته خواهد شد و در دستور کار قرار دارد این است که معادنی که هم اکنون در دست اشخاصی هستند که پروانه بهره برداری دارند و طبق قانون در زمان مقرر آن را به بهره برداری نرسانده اند و یا فعال نیستند سلب صلاحیت شوند.
سمیعی نژاد یادآور شد: این معادن در راستای پر کردن خلا تولید و فرآوری صنعت سنگ استان لرستان و کشور در اختیار واحد های فرآوری سنگ قرار خواهند گرفت.
به گزارش مهر، در این مراسم دو پروژه سنگ ساختمانی و یک شرکت تولیدی کوره های القایی با حضور معاون وزیر صنایع و معادن با اعتباری بالغ بر 57 میلیارد ریال از محل تسهیلات بخش دولتی و آورده بخش خصوصی در مساحتی به میزان 55 هزار مترمربع با زیربنای 10 هزار مترمربع به بهره برداتری رسید.
این دو طرح زمینه اشتغالزایی برای 29 نفر به صورت مستقیم فراهم خواهد کرد.
همچنین این واحدهای صنعتی سالانه 370 هزار مترمربع سنگ های ساختمانی و 50 دستگاه کوره القایی تولید و به بازار مصرف عرضه خواهند کرد.
نظر شما