قائم مقام توانير در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي "مهر" ، بزرگترين مشكل صنعت برق كشور را مسئله سرمايه ها و هزينه ها دانست و گفت: در حال حاضر قيمت تمام شده هركيلو وات ساعت برق در كشور پنج سنت است كه اين قيمت مطابق قيمتهاي جهاني است اما همين برق با قيمت 1.5سنت به مردم عرضه مي شود ، در حالي كه قيمت يرق بدون درنظر گرفتن هزينه سوخت سه سنت معادل 24 تومان است.
مهندس مسعود حجت با اشاره با بيان اينكه براي توليد هر كيلو وات ساعت برق از توربين گازي 240هزار تومان و براي احداث هر كيلومتر خط انتقال 100 ميليون تومان هزينه مي شود، تصريح كرد: متاسفانه به فرهنگ بهينه سازي مصرف برق در كشور توجهي نمي شود و مردم به دليل قيمت پايين ، اين كالاي با ارزش را به راحتي هدر مي دهند.
وي با بيان اينكه برق مصرفي براي روشنايي در كشور ما چند برابر كشورهاي دنيا است افزود: در كشورهايي كه برق با قيمت واقعي آن عرضه مي شود مردم با نهايت دقت از اين انرزي استفاده مي كنند.
حجت با اشاره به اينكه شبكه برق كشور با توجه به رشد سريع مصرف، نياز به سرمايه گذاري هاي بزرگي دارد افزود: به دليل اينكه قيمت فروش برق با هزينه توليد آن فاصله زيادي دارد، دولت مجبور به پرداخت يارانه است اما متاسفانه به دليل اينكه سرانه درآمد كشور ما پايين است نمي توان اين قيمت ها را بالا برد.
قائم مقام شركت توانير همچنين از همكاري شركت توانير با دانشگاهاي كشور به منظور پرورش از متخصصان و استفاده از توان داخلي خبرداد و افزود: شركت توانير با انعقاد قراردادهايي سعي در گسترش ارتباط دانشگاها با صنعت برق دارد كه تاكنون با داير كردن آزمايشگاه فشارقوي در دانشگاهاي علم و صنعت،فني تهران، صنعتي شريف ، ايجاد مركز مطالعات ديناميكي برق ايران در دانشكده آب و برق شهيد عباس پور وتشكيل مركز مطالعات شبكه در دانشگاه تربيت مدرس اقدامات خوبي را در اين زمينه انجام داده است.
نظر شما