۱۹ بهمن ۱۳۸۷، ۱۵:۳۴

سال نجوم در مهر - 135

کشف منبع جدیدی از غبارهای کیهانی

کشف منبع جدیدی از غبارهای کیهانی

اخترشناسان موسس ویت با زیر نظر گرفتن ستاره ای رو به نابودی در میان پدیده کیهانی به نام مربع سرخ موفق به کشف منبعی جدیدی از غبارهای کیهانی شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر، گروهی از اخترشناسان موفق به ردیابی منبع غبار کیهانی در کهکشانهای دوردست شده اند که به عنوان سیستم ستاره ای دو گانه شناخته شده و از تمامی خصوصیاتی که با تولید غبار در ارتباطند، برخوردار است.

این سیستم دو گانه ستاره ای منصوب به HD 44179 در کنار پدیده ای که توسط اخترشناسان مربع سرخ نامیده می شود قرار دارد. مربع سرخ ابری میان ستاره ای از گازها و غبارها است که در فاصله 2 هزار و 300 سال نوری از زمین قرار گرفته است.

یکی از ستاره های موجود در این مجموعه به نام AGB از انواع ستارگانی است که به عنوان منبع غبار کیهانی شناسایی شده است. این ستاره بر خلاف خورشید تمامی منابع هیدروژن را در هسته خود سوزانده است و پس از اتمام هیدروژن هسته خود تا زمانی که قادر به ایجاد حرارت کافی برای سوختن سوختی جدید باشد رو به نابودی خواهد گذاشت.

طی این فرایند که معمولا ده ها هزار سال به طول خواهد انجامید پوسته خارجی ستاره از بین رفته و احتمال شکل گیری غبارها طی این دوره سرد بسیار زیاد خواهد بود. این غبارها در نهایت تحت فشار تشعشعات ناشی از فشارهای داخلی ستاره به همراه مقادیری از گازهای کیهانی به خارج از ستاره رانده خواهند شد.

در سیستم های دو گانه ستاره ای صفحه ای از مواد ناشی از ستاره های AGB می تواند در اطراف ستاره ای در حال شکل گیری تشکیل شود. در کنار شکل گیری این صفحات اغلب فورانهایی به وجود می آیند که قسمتهایی از این مواد را به سمت خارج از سیستم اصلی ستاره ای منفجر کرده و مواد را در میان کهکشانها پراکنده می کند.

این پدیده فرایندی است که اخترشناسان موسسه ویت موفق به مشاهده آن در مربع سرخ شده اند. این کشف که در نوع خود یکی از بی نظیر ترینها به شمار می رود از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا غبارهای کیهانی در شکل گیری نظریه های اخترشناسان در چگونگی تشکیل ستارگان بسیار تاثیر گذار است.

بر اساس گزارش زی نیوز، ستاره عظیمی که در میان مربع سرخ قرار گرفته است در دسته ستارگانی قرار دارد که بسیار داغ بوده و اجازه تراکم غبارها را در اتمسفر خود نخواهند داد به همین دلیل حلقه ای از غبارهای کیهانی همچنان در حال چرخ زدن به دور این ستاره است.

کد خبر 830560

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha