به گزارش خبرگزاری مهر، رژیم صهیونیستی، تلاشهای بین المللی برای محاکمه سران این رژیم به سبب ارتکاب جنایات جنگی در جنگ 22 روزه اخیر علیه نوار غزه را به تمسخر گرفته است.
اسرائیل و تمسخر قوانین بین المللی
این رژیم رویکرد کسانی را که می خواهند به این رژیم درسهای اخلاقی بدهند یا کسانی که این رژیم را به ارتکاب جنایات جنگی در حمله وحشیانه اخیر به نوار غزه متهم کرده اند، ناپسند دانست.
رژیم صهیونیستی در پی اعلام دستگاه قضایی اسپانیا برای انجام تحقیقات درباره ارتکاب جنایات جنگی در بمباران غزه در سال 2002 به شدت به این موضوع اعتراض کرد.
در پی باز شدن پرونده تحقیقات درباره مقامهای نظامی بلندپایه رژیم صهیونیستی به اتهام دست داشتن در جنایات بر ضد بشریت در جریان بمباران شدید غزه در سال 2002 تل آویو ادعا کرده است اطلاعاتی مهمی به دولت اسپانیا خواهد داد.
فرناندو اندریو قاضی اسپانیایی حدود دو هفته پیش تصمیم گرفت شکایت مرکز حقوق بشر فلسطین درباره حمله هوایی رژیم صهیونیستی به غزه در 22 جولای سال 2002 را بپذیرد. این حمله وحشیانه به شهادت صالح شحاده از رهبران جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) و 14 غیرنظامی فلسطینی که اکثر آنها کودک و شیرخواره بودند و زخمی شدن 150 فلسطینی بر اثر فروریختن بمب یک تنی یک فروند جنگنده اف شانزده رژیم صهیونیستی به منزلی در محله الدرج در غزه منجر شد. این شکایت بر ضد بنیامین الیعازر وزیر جنگ وقت رژیم صهیونیستی و شش مقام بلندپایه نظامی این رژیم از جمله "موشه یعالون"رئیس سابق ستاد مشترک ارتش این رژیم مطرح شده است. حکم قاضی اسپانیایی بنابر اصل قضایی جهانی که اسپانیا در زمینه جنایات ضد بشری، نسل کشی و تروریسم تصویب کرده، صادر شده است.
موضع ریاکارانه آمریکا
سوزان رایس نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد از رژیم صهیونیستی متحد راهبردی خود در خاورمیانه خواسته است درباره اتهامات ارائه شده بر ضد ارتش این رژیم مبنی بر نقض قانون بین المللی در جنگ 22 روزه اش علیه نوار غزه تحقیق کند.
البته این درخواست بیش از آنکه جنبه الزامی داشته باشد، جنبه نمادین و فریبکاری دارد، زیرا آمریکا در حالی دم از قوانین بین المللی و حقوق بشر می زند که خود در جریان این جنگ بیشترین حمایتهای سیاسی، تبلیغاتی و نظامی را از صهیونیستهای جنایتکار به عمل آورد و مرگبارترین سلاحهای خود را برای آزمایش بر روی مردم بی دفاع غزه در اختیار جلادان قدس گذاشت و در طول جنگ نیز یک کشتی حامل سلاحهای پیشرفته و مهمات را برای این رژیم غاصب ارسال کرد تا در جنگ بر ضد مردم غزه به کار گیرد.
رایس در عین حال از جامعه بین المللی خواست از سیاسی کردن این مسئله خودداری کند و مدعی شد اتهامات متعددی به اسرائیل نسبت داده شده است که هدف از آن تحریک احساسات به طور عمدی است .
حملات وحشیانه 22روزه رژیم صهیونیستی به نوار غزه که با حمایتهای آشکار آمریکا، اروپا و برخی رژیمهای عربی صورت گرفت، علاوه بر شهادت بیش از 1300 فلسطینی و زخمی شدن بیش از 5300 نفر دیگر، سبب تخریب کلی و جزئی حدود 21 هزار واحد مسکونی یعنی حدود 13 درصد کل واحدهای مسکونی در این منطقه کوچک اما پرتراکم شد.
رسالت دادگاه جنایات جنگی درمحاکمه سران رژیم صهیونیستی
"حسن هانی زاده" تحلیلگر مسائل خاورمیانه می گوید : جنایات سران رژیم صهیونیستی علیه مردم بی دفاع غزه در طول جنگ 22 روزه افکار عمومی جهان به ویژه ملتهای مسلمان را به شدت جریحه دار کرد.
قتل صدها کودک و زن فلسطینی، استفاده رژیم صهیوینستی از سلاح های کشتار جمعی، آزمایش سلاح های جدید میکروبی بر روی کودکان فلسطینی، محاصره ظالمانه جمعیت 5/1ملیون نفری غزه از سوی رژیم صهیونیستی، بخشی از جنایات سران این رژیم علیه بشریت به شمار می آید.
با اینکه کنوانسیونهای ژنو و وین هرگونه استفاده از سلاح های نامتعارف علیه غیرنظامیان را در جنگها ممنوع کرده، اما رژیم صهیونیستی که سابقه طولانی در نقض قوانین بین المللی دارد بدون توجه به آثار ویرانگر این نوع سلاح ها دست به کشتارهای فجیعی در غزه زد.
این اقدامات جنایتکارانه و به سخره گرفتن قوانین متعارف بین المللی نشان می دهد که جامعه جهانی باید به طور جدی سازوکارهای لازم را برای مهار اینگونه رژیم ها تهیه کند تا جهان در آینده شاهد شکل گیری حاکمیت قانون جنگل نباشد.
به گفته هانی زاده، در جنگ دوم جهانی زمانی که اروپا با پدیده نازیسم و نقض قوانین بین المللی از سوی نازی ها روبرو شد؛ پس از پایان جنگ و شکست هیتلر، فورا دادگاه نورنبرگ را برای محاکمه سران نازیها تشکیل داد، اما امروز متاسفانه غرب در برابر جنایات سران رژیم صهیونیستی سکوت اختیار می کند.
"مورینو اوکامبو" دادستان دادگاه رسیدگی به جنایات جنگی در کنفرانس داووس در سوئیس ضمن تایید نقض قوانین بین المللی توسط رژیم صهیونیستی در میان حیرت حاضران اعلام کرد که دادگاه نمی تواند سران رژیم صهیونیستی را تحت تعقیب قرار دهد، زیرا اسرائیل منشور دادگاه جنایات جنگی را امضا نکرده است!
این اظهارات نشانه ضعف نهادهای بین المللی در مقابل لابی صهیونیستی است، زیرا دادگاه جنایات جنگی مسولیت مستقیمی در برابر محاکمه جنایتکاران جنگی دارد و می تواند با استفاده از قوانین بین المللی رهبران این رژیم را به جرم گسترش تروریسم سازمان یافته تحت تعقیب قرار دهد.
این کارشناس مسائل خاورمیانه با انتقاد از موضع دوگانه نهادهای بین المللی می گوید : چگونه است که دادگاه بین المللی جنایات جنگی در برابر موضوع دارفور سودان که یک موضوع داخلی است، سریعا موضعگیری می کند و حکم دستگیری رئیس جمهوری منتخب دولت سودان را صادر می کند، اما در برابر جنایات سران رژیم صهیونیستی علیه ملتی تحت اشغال از خود عجز نشان می دهد؟.
در حالی که دادگاه بین المللی رسیدگی به جنایات جنگی در لاهه،"رادوان کارادزیچ" رهبر سابق صربستان و ژنرال"توماس لوبانگا دیالد" از فرماندهان سابق جمهوری آفریقایی کنگو را محاکمه و به زندان محکوم می کند؛ هیچگونه واکنشی در برابر جنایات گسترده رهبران رژیم اسرائیل از خود نشان نمی دهد.
این سکوت، ابهامات زیادی درباره سلامت نهادهای بین المللی مدافع حقوق ملتها ایجاد می کند و این نهادها باید از ادامه سیاست برخورد دوگانه با ملتها اجتناب کنند.
به گفته هانی زاده، طبیعی است قوانین دادگاه بین المللی جنایات جنگی صریحا موارد اینگونه جنایات را با شفافیت و بدون هرگونه ابهامی بیان کرده ، اما ظاهرا غرب و آمریکا در برخورد با اینگونه پدیده ها، همچنان نگاه دوگانه ای دارد.
برهمین اساس است که بیش از 375 سازمان غیردولتی و شخصیتهای حقیقی و حقوقی پس از جنگ 22روزه علیه نوار غزه، بر ضد سران رژیم صهیونیستی در دادگاه بین المللی جنایات جنگی، اقامه دعوی کرده و این دادگاه اکنون در برابر یک آزمون تاریخی قرار دارد تا ثابت کند که به دور از تاثیرپذیری ها و فشارهای خارجی و صرفا در راه اجرای عدالت جهانی و منع گسترش قانون جنگل گام بر می دارد.
نظر شما