۲۳ بهمن ۱۳۸۷، ۹:۰۱

دانشیار علوم روباتیک دانشگاه کارنگی ملون در گفتگو با مهر تشریح کرد: جزئیات تولید اولین روبات امدادرسان مجروحان جنگی جهان

دانشیار علوم روباتیک دانشگاه کارنگی ملون در گفتگو با مهر تشریح کرد: جزئیات تولید اولین روبات امدادرسان مجروحان جنگی جهان

دانشیار علوم روباتیک دانشگاه کارنگی ملون با تشریح جزئیات روبات امدادرسان مجروحان جنگی گفت: برای نخستین بار در جهان موفق به طراحی و ساخت روبات مارشکل امدادرسان شده ایم که می توان از آن به عنوان امدادرسان مطمئن پزشکی در میادین جنگ استفاده کرد.

دکتر هاوی گاست در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مهر گفت: از حدود چهار سال پیش و در قالب تیم تحقیقاتی متشکل از محققان برجسته علوم روباتیکی و الکترونیک کار بر روی این روبات امدادرسان پزشکی را آغاز کردیم و اکنون طرح در مراحل شگفت انگیز خود قرار دارد.

وی افزود: بررسی های دقیقی در این مدت درباره تحقیقات و سازه های روباتیکی در گوشه و کنار جهان داشته ایم و به این نتیجه رسیدیم که نخستین گروه در جهان هستیم که چنین روبات امدادرسانی را طراحی و ساخته است.

مؤلف کتاب معروف "اصول بنیادین حرکات روباتیکی" در ادامه به مهر گفت: تاکنون فناوریهای مشابهی در گوشه و کنار جهان در زمینه روباتهای امدادرسان ارائه شده است اما هیچ یک از آنها تا این حد از قابلیت امدادرسانی و تشخیص وضعیت سربازان مجروح در میادین جنگ و خونریزی برخوردار نیستند.

دکتر گاست ادامه داد: این روبات امدادرسان می تواند با استفاده از حسگرهای مختلفی که در آن نصب شده است سربازان مجروح را در سطوح مختلف زمین شناسایی کرده و به واسطه فرامینی که از سوی پزشکان از مسافتهای بسیار دور دریافت می کند، آنچه را که باید در قالب کمکهای اولیه انجام دهد ارائه کند.

این محقق برجسته تأکید کرد: نکته بارز درباره این روبات شناسایی سریع مکان مجروحان نظامی است. از این رو می توان امیدوار بود که امدادرسانی پزشکی با استفاده از این روبات در سریعترین زمان ممکن صورت می گیرد.

وی ادامه داد: در ساخت این روبات از دوربین ویژه ای به عنوان چشم سازه استفاده شده است که می تواند روبات را در پیدا کردن هرچه سریعتر محل نظامیان مجروح یاری رساند.

گاست به مهر گفت: طراحی و ساخت روباتی آن هم با قابلیتی همچون سر و کار داشتن با مجروح انسانی، کار سخت و پیچیده ای است و برای این منظور تلاش کردیم تا در مرحله اول آن را به صورت نیمه خودکار ارائه کنیم تا بدین ترتیب پزشک انسانی بتواند حرکات و تصمیم گیریهای آن را در شرایط سخت و لحظه ای تحت کنترل خود داشته باشد. با این حال برنامه آتی ما ارائه نسخه خودکار این روبات است.

وی افزود : ارتش آمریکا نسبت به استفاده از این روبات ابراز تمایل کرده است اما چون هنوز در مراحل ابتدایی خود قرار دارد، فعلا نمی توان آن را کاربردی دانست.

این محقق برجسته گفت : امیدواریم با افزودن حسگرهای بیشتر به این روبات آن را سریعتر و فرمانپذیرتر کنیم.
کد خبر 832657

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha