۲۳ بهمن ۱۳۸۷، ۱۷:۴۵

زمینه توسعه پایدار باید با اتکا به علم و فناوری بومی فراهم شود

زمینه توسعه پایدار باید با اتکا به علم و فناوری بومی فراهم شود

بجنورد - خبرگزاری مهر: معاون پژوهشی جهاددانشگاهی گفت: باید با اتکا به علم و فناوری بومی زمینه توسعه پایدار فراهم شود.

به گزارش خبرنگار مهر در بجنورد، محمدصادق حاجی تاروردی امروز در اولین جلسه شورای مرکز رشد واحدهای فناور بجنورد افزود: خوشبختانه امسال با عنوان سال نوآوری و شکوفایی نامیده شده و دهه چهارم انقلاب هم دهه پیشرفت و عدالت نام گرفته است که جامعه دانشگاهی کشور در این حوزه سهم ویژه ای دارد.

وی بیان داشت: با مطرح شدن نظام ولایت فقیه توسط امام راحل، انقلاب اسلامی از همان ابتدا، نوآوری ویژه ای را به اجرا گذاشت یعنی کسی در راس نظام حکومتی قرار گیرد که فقیه و دانشمند باشد که این خود یک نوآوری در نظام های حکومتی جهان بود.

این مسئول گفت: علم و فناوری در ایران با اتکا به دانش بومی ارتقا یافت و از دل تحریمها ماهواره امید و سلولهای بنیادین و انرژی هسته ای بیرون آمد.

حاجی تارودی افزود: زمانی در کشور افراد حتی برای درمانهای ساده به خارج عزیمت می کردند اما اکنون عکس این مسئله حاکم است چنانکه در سال گذشته از آمدن بیماران خارجی به کشور حدود 20 میلیون دلار درآمد ارزی حاصل شد که این رقم تنها مربوط به جهاددانشگاهی است.

وی تاکید کرد: باید با اتکا به علم و فناوری بومی توسعه پایدار در کشور فراهم شود که جهاددانشگاهی در این بخش به میدان آمده است.

حاجی تاروردی بیان داشت: جهاددانشگاهی با توجه به وظایف خود از مجموعه هایی است که در بخش فناوری بیشتر از بخش پژوهشی نقش دارد چون کارهای پژوهشی اغلب باید در دانشگاه ها انجام شود و مجموعه هایی مانند جهاد دانشگاهی و مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری مراحل مربوط به فناوری و تجاری سازی پژوهش را انجام دهند.

وی گفت: اکنون جهاددانشگاهی با 42 واحد دانشگاهی، 18 پژوهشکده و مراکز تخصصی خدمات ارائه می کند که 110 گروه پژوهشی در این مراکز و واحدها مشغول به فعالیت هستند که این مراکز جهاد دانشگاهی را به یک سازمان تحقیقاتی بسیار گسترده تبدیل کرده است.

وی همچنین اظهار داشت: اکنون دو پارک علم و فناوری و پنج مرکز رشد در جهاد دانشگاهی فعال است که تبدیل علم به فناوری را در کشور پشتیبانی می کند.

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی گفت: پژوهشگران امسال توانستند در بخش سلولهای بنیادین از تکنیک جدیدی استفاده کنند بدین ترتیب که بخشی از سلول های پوست شخص از طریق مهندسی ژنتیک به سلول بنیادی تبدیل شود و چون این سلول مربوط به خود شخص است هنگام پیوند رد نمی شود.

وی گفت: به دست آمدن سلول های پرتوان بنیادین از این طریق موفقیت بزرگی در دنیا بود که تاکنون پنج کشور توانسته اند این موفقیت را به دست آورند که ایران از جمله این کشورها است.

رئیس جهاددانشگاهی واحد خراسان شمالی نیز در این جلسه گفت: جهاد دانشگاهی که به فرموده مقام معظم رهبری از معدود رویشهای اصلی انقلاب است در استان خراسان شمالی از سال 1384 به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد که در حوزه های مختلف خدمات ارائه می دهد.

دکتر رضا شاهین فر افزود: خراسان شمالی در حوزه آموزش عالی با محرومیتهایی مواجه است چنانکه در دیگر استان ها چندین مرکز رشد و پارکهای علم و فناوری با گسترش فوق العاده ایجاد شده اما خراسان شمالی بتازگی شاهد افتتاح اولین مرکز رشد است.

وی توضیح داد: ماهیت مرکز رشد بیشتر خدمات رسانی و حمایت از ایده های مختلف در حوزه های تکنولوژی، فناوری و نوآوری و هدایتگری و راهنمایی است.

وی افزود: معمولا سه سال اول هر  کسب و کار نوآورانه ای احتمال ریسک و خطر و شکستهایی به همراه دارد که واحدهای مرکز رشد معمولا از صاحبان این کسب و کارها حمایت می کنند تا این ریسک را به حداقل برسانند.

شاهین فر ادامه داد: این افراد می توانند پس از سه سال به صورت مستقل بدون انتقال اختراعات و ابتکارات آنها به مرکز رشد فعالیت کنند و مایه خیر و برکت برای استان باشند.

وی گفت: وجود مرکز رشد در استان نوپای خراسان شمالی به دلیل آماده شدن زیرساختها لازم است زیرا در استان اداره ها، دانشگاهها و صنایع مختلف درحال شکل گیری هستند که اگر این زیرساختارها بر پایه علم گذاشته شود مرکز رشد می تواند بسیار کمک رسان باشد.

شاهین فر ادامه داد: این مرکز با ایجاد شرکتهای فناور با پایه علمی و نوآوری می تواند نیازهای آتی استان را تامین کند تا نیاز سازمانها به استانهای مجاور برای استفاده از خدمات آنها نیز مرتفع شود.

وی ابراز امیدواری کرد که با خدمات رسانی هر چه بهتر اولین مرکز رشد واحدهای فناور بجنورد زمینه توسعه هر چه بیشتر استان فراهم شود.

کد خبر 832846

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha