۲۶ بهمن ۱۳۸۷، ۹:۰۹

یک کارشناس در گفتگو با مهر:

تلفات ناشی از کشند قرمز در حد فاجعه است

تلفات ناشی از کشند قرمز در حد فاجعه است

تلفات ناشی از پدیده کشند دریایی در قشم در حد فاجعه است و مشاهدات در عمق آبهای قشم نشان می دهد که روی بستر دریا لایه 5 تا 6 سانتیمتری ژله ای حاصله از مرگ و میر ریز موجودات شکل گرفته است.

یک کارشناس محیط زیست در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این مطلب گفت:  صیادی در جزیره قشم به شدت تحت تاثیر پدیده جلبکی کشند قرمز قرار گرفته است و به نظر می رسد اگر راهکاری اساسی اندیشیده نشود نه تنها صیادی در این جزیره از بین می رود که زندگی موجودات دریایی و متعاقب آن حیات در جزیره قشم و دیگر مناطق خلیج فارس به خطر می افتد.

محمد هاشم داخته افزود: با توجه به تفاوت دما و آب خلیج فارس که بعد از دریای سرخ شورترین آبهای جهان را دارد قطعا راهکار متفاوتی برای مقابله با این پدیده مخرب وجود دارد و اگر کشورهای دیگر موفق نشده اند این پدیده شکوفایی جلبکی فیتوپلانکتونی را مهار کنند دلیلی نمی شود که متخصصان ما بدون مطالعه و تلاش بگویند راهکاری برای این قضیه وجود ندارد چرا که قاعده درجهان اینطور است که این زمینه مطالعات طولانی می شود و سپس اقدام می شود.

کمیته ملی مبارزه با  کشند قرمز در حالی برای مقابله با این پدیده جلبکی در هرمزگان تشکیل جلسه داده که کارشناسان از حجم و گسترش مرگ و میر آبزیان در خلیج فارس به خصوص در جزیره قشم ابراز نگرانی شدید کردند.

این کارشناس محیط زیست کمک متخصصان خارجی که تجربه رویارویی با این پدیده در کشور خود دارند را بسیار با ارزش دانست و ادامه داد: همچنین دکتر نبوی معاون دریایی سازمان محیط زیست کمیته ملی مبارزه با آسیب های پدیده کشند قرمز که بر اثر شکوفایی فیتوپلانکتونی از جنس Cochlodinium ‌از هفتم مهر سال‌ جاری تا کنون در آبهای ساحلی هرمزگان مشاهده شده را شامل سازمان محیط زیست، تخقیقات شیلات، مرکز ملی اقیانوس شناسی، مدیران استان های ساحلی، سازمان بنادر و دریانوردی دانست. 

با این حال وزیر جهاد کشاورزی در بندرعباس در پاسخ به این سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه چه اقداماتی در جهت کاهش کشند قرمز در حال انجام است گفت: پدیده کشند قرمز بیشتر در کره جنوبی اتفاق افتاده است به همین دلیل از دو نفر از کسانی که در دنیا اقداماتی را جهت کنترل این پدیده در کره جنوبی انجام داده اند دعوت کرده ایم به ایران بیایند تا در تحقیقات از آنها کمک بگیریم و همچنین یک تیم تحقیقاتی از ایران به سرپرستی استاندار هرمزگان به کره جنوبی خواهند رفت تا بازدیدی داشته باشند.

به گفته محمدرضا اسکندری از روز گذشته آخرین تحقیقات، تجربیات کشورهای دیگر و آزمایشات انجام شده در فضای آزمایشگاهی در دریا تست خواهد شد تا با توجه به گسترش این پدیده بتوانند راه حل مناسبی پیدا کنند تا در آینده نزدیک به همت پژوهشگران روش مقابله بدست آید.

کد خبر 833904

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha