ولی خلیلی در گفتگو با خبرنگار مهر در ارومیه با بیان این مطلب افزود: به ازای اسکان هر خانوار عشایر، اعتباری در حدود 300 تا 500 میلیون ریال مورد نیاز است و در هر سال از برنامه چهارم توسعه باید هزار و 100 خانوار اسکان یابند.
وی ادامه داد: برای اسکان عشایر استان سالانه نیاز به اعتباری نزدیک به 500 میلیارد ریال است اما اعتبار اداره کل عشایر سالیانه 15 میلیارد ریال بوده و هر ساله 35 میلیارد ریال نیز توسط سایر دستگاه های اجرایی برای اسکان عشایر در استان هزینه می شود.
وی با بیان اینکه در مجموع فقط 10 درصد اعتبار مورد نیاز تحقق برنامه سالیانه چهارم توسعه در استان هزینه می شود، اظهار داشت: در آذربایجان غربی 14 هزار و 448 خانوار عشایری با جمعیتی حدود 114 هزار و 617 نفر در قالب 12 ایل و 21 طایفه با بعد خانواری 7/9 و ضریب رشد کل جمعیت 1/7 درصد زندگی می کنند که با در نظر گرفتن این ضریب رشد و اعتبارات تخصیصی جهت اسکان عشایر، در واقع اسکانی انجام نمی شود.
مدیرکل امور عشایری آذربایجان غربی تصریح کرد: از زمان شکل گیری این اداره کل در سال 76 تاکنون بیش از 4 هزار خانوار عشایری در استان اسکان یافته اند.
خلیلی با بیان اینکه عشایر تولیدکنندگان و مرزداران غیور استان محسوب می شوند، بیان داشت: مسئولان با آیین نامه ساماندهی عشایر توجه بیشتری کنند تا شاهد شکوفایی و ساماندهی عشایر استان باشیم.
وی هدف از ساماندهی عشایر را رفاه زندگی و تامین آسایش آنها و تبدیل زندگی سنتی آنها به نیمه صنعتی ذکر و تصریح کرد: عشایر استان بیش از یک میلیون و 800 هزار دام کوچک در اختیار دارند که این میزان سه برابر مرتع استان است، برای جلوگیری از تخریب مرتع و به هم خوردن اکوسیستم طبیعی زندگی این عشایر اسکان می یابند و به تدریج دام های کوچک آنها به بزرگ تبدیل می شوند.
خلیلی با اشاره به خدمات ارائه شده به عشایر استان نیز بیان داشت: 11 شرکت و 40 فروشگاه تعاونی توسط اتحادیه های عشایری سالانه 14 هزار و 200 تن آرد، 685 تن برنج، 800 تن روغن نباتی، 3 هزار و 500 تن قند و شکر، بیش از 2 هزار و 500 تن جو و سبوس و کنسانتره و مقداری نیز فراورده های دامی بین عشایر استان توزیع می کنند.
مدیرکل امور عشایری آذربایجان غربی از بهره برداری از یک هزار و 596 پروژه عمرانی در 30 سال گذشته توسط این اداره کل برای تامین رفاه عشایر استان خبر داد و افزود: این پروژه ها که شامل کانال ها و استخر های کشاورزی، آب بند، انبارهای چندمنظوره 500 تنی، تعمیر و مرمت ایلراه های عشایری، حفر چاه های عمیق، آبرسانی سیار، تسطیح اراضی، احداث آبشخورهای دامی و بهسازی چشمه هستند با اعتباری بالغ بر 170 میلیارد ریال از محل اعتبارات عمرانی و تسهیلات بانکی و با اشتغالزایی 4 هزار و 924 نفر اجرا شده اند.
عشایر آذربایجان غربی سالانه 11 هزار تن گوشت، 20 هزار تن شیر و دو هزار تن پشم تولید کرده و وارد بازار مصرف استان می کنند.
نظر شما