۲۶ بهمن ۱۳۸۷، ۱۱:۰۶

ربع قرن کتاب دفاع مقدس/

بیش از 2 هزار اثر در حوزه خاطره جنگ بررسی شده است

سرداور گروه خاطره جشنواره ربع قرن کتاب دفاع مقدس ضمن اشاره به پایان مرحله اول داوری آثار ارسالی این جشنواره را فرصتی برای نقد و بازبینی آثار و نتایج سیاستگذاریها دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر، خانم فولادوند سرداور گروه خاطره جشنواره ربع قرن کتاب دفاع مقدس که قرار است سال آینده برگزار شود از داوری تمامی آثار منتشر شده در حوزه جنگ از سال 59 تا 85 خبر داد و گفت: بیش از 2هزار عنوان کتاب تا کنون دیده شده است.

وی با اشاره به پایان مرحله اول داوری و آغاز بررسی کتابها در مرحله دوم، امکان ارزیابی کتابهای خاصی که به دبیرخانه این جشنواره ارسال شود را منتفی ندانست و افزود: محدودیتی برای تعداد آثاری که به مرحله دوم راه پیدا کنند وجود ندارد و هر کتابی با ملاکهای داوری سنجیده شده و اگر امتیاز لازم را کسب کرده باشد به مرحله دوم خواهد رفت.

این داور جشنواره ربع قرن کتاب دفاع مقدس در خصوص ملاک داوری آثار ارسالی گفت: تمام آثار با ملاک واحدی داوری نمی شوند چرا که ما به این نتیجه رسیدیم که با دو نوع کتاب رو به رو هستیم که بنا به ویژگیهای متن با هم تفاوت دارند و سنجیدن آنها با هم کار دقیق و روشمندی نیست. یعنی کتابهای خودنوشت و دیگر نوشت، اقتضائات متنی هر یک از آنها با هم جداست که در ملاکهای بررسی اینن تفاوت لحاظ شده است.

فولادوند تأکید کرد: ما قصد داریم تمام ملاکهایی را که آثار با آن سنجیده شده اند را در بیانیه یا شیوه نامه ای منتشر کنیم تا همه چیز شفاف و البته قابل نقد باشد.

وی در مورد شرکت آثار خود داوران نیز خاطرنشان کرد: داوران این گروه اغلب از کسانی هستند که در این زمینه کار کرده اند و آثارشان یا جایزه گرفته یا به نوعی مطرح شده اند و یا جریان ساز بوده اند. اما بنا به تصمیم داوران گروه کتابهایشان از داوری کنار گذاشته شد هر چند که اجبار آیین نامه ای در کار نبود.

وی با اشاره به اینکه 5 نفر در گروه خاطره جشنواره ربع قرن کتاب دفاع مقدس داوری آثار را بر عهده دارند تخصص، حرفه ای بودن، آشنایی کامل با خاطرات منتشر شده یا نشده جنگ، مستقل بودن و عدم وابستگی به سازمان خاص را از جمله معیارهای انتخاب داوران برشمرد.

سرداور گروه خاطره جشنواره ربع قرن کتاب دفاع مقدس دیدن و ارزیابی تعداد زیادی از آثاری که مقطع مهم و تاریخی جنگ تحمیلی را روایت کرده اند بسیار با اهمیت خواند، چرا که ممکن بود بدون این کتابها آن دوران با تغییر جریانهای سیاسی یا اجتماعی تغییر کند و یا تحریف و فراموش شود.

فولادوند اعتبار یک جشنواره را وام دار اعتبار یک داوری دقیق، روشمند، مستقل و علمی دانست و گفت: جشنواره فرصتی است که می شود حاصل تلاشهای فردی یا سیاستگذاریها را همراه با نتایجی که به با آورده یک جا دید. در واقع این جشنواره فرصتی برای نقد و بازبینی است. نگاه به راهی که از آن آمده ایم و تصحیح مسیر. جشنواره باید نقطه ضعفها را معلوم کند. البته نقطه ضعفهایی که دیگر یک نقطه کوچک نیست بلکه تبدیل به جریان شده است و نقد یک جریان که ریشه دوانده و تلاش برای درست کردن آن شجاعت و کاردانی بسیار می خواهد.

کد خبر 834047

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha