به گزارش خبرگزاری مهر، این نقشه بر اساس عکسهای هوایی سال 1335 تهیه شده است. این مجموعه همچنین به صورت چاپی در چهار جلد در اختیار سازمانهای مسئول در حوزه شهر تهران قرار گرفته که می تواند مورد استفاده پیمانکاران طرحهای عمرانی نیز قرار گیرد.
پیش از این نقشه هایی با مقیاس بزرگ وجود داشت که خطای آنها در مقیاس شهری غیر قابل قبول بوده و تنها مسیر قنوات را مشخص می کردند اما در این طرح موقعیت چاههای (میله) قناتها نیز مشخص شده است و به کاربران این امکان را می دهد که با دقت قابل قبولی موقعیت دقیق میله های قنات و مسیر آن را تخمین بزنند. تهیه نقشه قنوات شهر تهران که حدود دو سال به طول انجامید موقعیت بیش از هزار و دویست رشته قنات و حدود پانصد هزار چاه ( میله ) قنات را نشان می دهد.
پیشگیری از حوادث و افزایش ضریب ایمنی شهر از جمله اهداف این طرح به شمار می آید و در واقع بهره گیری از نقشه های موجود سبب کاهش خطرپذیری از حوادث مرتبط با قنوات و افزایش ایمنی و پایدار سازی ساختمانها، ابنیه و شریانهای حیاتی خواهد شد. همچنین شناسایی قناتها امکان استحصال آب برای آبیاری فضای سبز و باغ شهرها را برای مدیریت شهری میسر خواهد ساخت و در واقع وجود قناتها از یک تهدید در محیط شهری به یک فرصت جهت عمران و توسعه شهری تبدیل خواهد شد.
نظر شما