۲۶ بهمن ۱۳۸۷، ۱۴:۱۱

امامی رضوی:

بسیاری از حوادث ترافیکی ناشی از خستگی و عصبانیت مردان است

بسیاری از حوادث ترافیکی ناشی از خستگی و عصبانیت مردان است

معاون سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه توصیه های اخلاقی در جلوگیری از رفتارهای خشونت آمیز در میان مردان تاثیرگذار است گفت: بسیاری از حوادث ترافیکی و نزاع در مردان ناشی از خستگی، عصبانیت و ... است.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر حسن امامی رضوی در نشست خبری روز ملی سلامت مردان که صبح امروز در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد با اشاره به اینکه مردان جامعه مولد اصلی هستند و با توجه به اینکه 50 درصد قدرت تولید کشور نیز بر عهده خانمها است گفت: باید برای ساختن آینده ای که تا 40 سال دیگر جمعیت آن به طرف کهنسالی پیش می رود و شاهد نیروی تولیدی قابل توجه نخواهیم بود، سرمایه گذاری شود و در جهت سلامت مردان اقدامات اساسی انجام گیرد.

به گفته امامی رضوی بیشتر عواملی که باعث مرگ و میر در مردان می شود شامل حوادث، مسائل رفتاری و بیماریهای عروقی است.

در ادامه این نشست مدیر کل سلامت محیط کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: از آنجا که مردان بیشترین وقت خود را در محیط کاری می گذرانند اجرای برنامه های ارتقای سلامت در این مکانها راحت تر انجام می شود.

به گفته دکتر غفاری عوامل بیماری زا در محیط کاری برای مردان بسیار زیاد است که نمونه های آن شامل عوامل شیمیایی، نور، صدا، مسائل روانی و استرس است.

وی با اشاره به اینکه مردان ساعات بیشتری را در مشاغلی که سخت و زیان آور هستند می گذرانند گفت: در محیط کار بحث صیانت از نیروی کار در قانون آمده است. در سال 87 بر اساس مصوبه مشخص به بحث سلامت کارکنان دولت پرداخته شده است و باید پایش سلامت نیروی کار به جد پیگیری شود.

مدیر کل سلامت محیط کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: معمولا بیماریهای شایع کاری در مردان شامل بیماریهای اسکلتی، عضلانی، ریوی، پوستی و کاهش شنوایی است که برنامه مرکز سلامت محیط و کار، ارتقای سلامت در محیط کار با معاینات ادواری و توجه به ترک دخانیات و تغذیه سالم است.

همچنین در ادامه این نشست رئیس مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد: بر اساس آمار سال 86 بالای 70 درصد از کل حوادث ثبتی در ایران مربوط به مردان است.

دکتر معصومی تصریح کرد: 81 درصد حوادث چهارشنبه سوری، 55 درصد از حوادث منزل، 74 درصد از حوادث اماکن و مدارس، 83 درصد از اماکن تفریحی، 79 درصد از حوادث ترافیکی، 81 درصد از حوادث کوچه و خیابان، 59 درصد از حوادث سوختگی و 68 درصد از حوادث سقوط و ... مربوط به مردان بوده است.

به گفته وی تنها موردی که در حوزه حوادث، زنان از مردان در درصد بالاتری قرار گرفته اند خودکشی بوده است که 51 درصد آن را زنان تشکیل می دهند.

 در این نشست معاون اداره کل بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت نیز عنوان کرد: از بین میزان سکته های قلبی که 75 تا 80 درصد آن را افراد زیر 50 سال تشکیل می دهند مردان بیش از سه برابر خانمها دچار این عارضه می شوند.

دکتر ازلی افزود: از آنجا که مردان بیشتر وقت خود را خارج از خانه می گذرانند از نظر تغذیه و استفاده از مواد خوراکی کمبودهای بسیاری دارند و از جهت بهره مندی از سبزیجات دو واحد کمتر از خانمها بهره می برند.

وی تصریح کرد: شیوع سرطانها در مردان در مقابل زنان به این صورت است که در مقابل هر 100 زن، 130 مرد مبتلا به سرطان می شود که شایعترین آن شامل سرطانهای معده، ریه، خون و کبد و پروستات است که البته قابل پیشگیری نیز می باشند.

معاون اداره کل بیماریهای غیر واگیر افزود: در مردان نیز شاهد 30 درصد اضافه وزن، 7.5 درصد چاقی، 1.7 درصد چاقی مفرط، 40 درصد کلسترول مساوی و قریب به 60 درصد فقدان تحرک فیزیکی هستیم.

در ادامه رئیس اداره سلامت روان وزارت بهداشت نیز با اشاره به اینکه بیماریهای روانشناسی بعد از حوادث دومین مشکل را به نظام سلامت وارد می کنند گفت: ساعت کار زیاد برای مردان مشکلات روحی و روانی بسیاری با گذشت زمان به وجود می آورد به صورتی که اگر ساعت کاری بیش از 8 ساعت باشد به عنوان عاملی آسیب ساز معرفی می شود.

دکتر حاجوی افزود: در کل جامعه حدود 20 درصد دچار اختلالات روانپزشکی هستند که از این بین تنها یک درصد دچار اختلالات روانی شدید و بقیه دچار اختلالات بسیار جزئی هستند.

کد خبر 834230

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha