احمد هاشمیان رئیس کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: انجام تست دوپینگ از بازیکنان شرکتکننده در دربی پایتخت جزو "الگوی آماری" تدوین شده در کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال نبود. به همین دلیل ماموران این کمیته برای نمونهگیری از بازیکنان حاضر در دیدار دیروز اقدامی انجام ندادند.
وی به ماهیت الگوی آماری اشاره کرد و گفت: با استفاده از یک برنامه نرم افزاری جامعه آماری مورد نظر برای نمونهگیری در رقابتهای لیگ برتر جهت انجام نمونهگیری مشخص شده است. مجموع این برنامه نرم افزاری و جامعه آماری تحت عنوان "الگوی آماری" تعیینکننده زمان و محل اقدامات نمایندگان کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال برای انجام تست دوپینگ از فوتبالیستهای لیگ برتر است.
رئیس کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال افزود: البته در تهیه و تنظیم این الگوی آماری تعریفهایی مانند اینکه "امکان تکرار نمونه گیری وجود دارد" یا اینکه "هیچ بازی، تیم و بازیکنی از طول فصل از شرکت در پروسه کنترل دوپینگ مصون نماند" لحاظ شده است. این کار با هدف کنترل همزمان و یکسان تمام بازیکنان انجام شده است.
هاشمیان خاطرنشان کرد: بدین ترتیب هیچ بازیکنی به صرف اینکه یک بار از وی در طول فصل جاری مسابقات لیگ برتر نمونهگیری شده است، نمی تواند احتمال خود را از حضور دوباره در ایستگاههای کنترل دوپینگ صفر یا حتی کم بداند.
وی با تاکید دوباره بر اینکه انجام نشدن نمونهگیری از دربی شصت و ششم به خاطر پیروی از الگوی آماری بوده است، اظهارداشت: در هر شرایطی مجری برنامههای این الگو هستیم. حتی اگر برنامه آن مربوط به کنترل دوپینگ یک بازی خیلی معمولی باشد. به همین دلیل دیروز با وجود حساسیت بازی دربی از انجام نمونهگیری خودداری کردیم. چرا که الگوی آماری به ما دستوری مبنی بر تست دوپینگ نداده بود.
رئیس کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال درخاتمه به خبرنگار مهر گفت: نه تنها بازی دربی، بلکه دیگر دیدارهای برگزار شده هفته بیست و ششم هم برای نمونهگیری در الگوی آماری قرار نداشتند.
نظر شما