حجاب زنان پلیس در نروژ مورد تجدید نظر قرار میگیرد
به دنبال اعلام تغییر لباس متحدالشکل نیروی پلیس نروژ به منظور رعایت حجاب برای زنان مسلمان فعال در این نیرو، دولت نروژ در پاسخ به مخالفتهای متعصبان تصمیم خود را مورد ارزیابی مجدد قرار میدهد.
ابراهیم بلکیلانی رئیس انجمن اسلامی نروژ پس از اعلام تصمیم ارزیابی لباس پلیس نسبت به حضور دختران مسلمان در نیروی پلیس ابراز تردید کرد و گفت: این گام باعث انزوای اقلیت مسلمان شده و هیچ دری را برای ادغام مؤثر آنها باز نمی گذارد.
نوت استوربرگت وزیر دادگستری نروژ اظهار داشت که تصمیم خود برای ارائه حق پوشش اسلامی به زنان مسلمانی که در نیروی پلیس خدمت می کنند را مورد ارزیابی و بررسی مجدد قرار می دهد. به دنبال بحث مطرح شده به ویژه واکنشهای اتحادیه پلیس، بررسی این تصمیم ضروری است.
کلثوم حسنوی دختر مسلمان 23 ساله و محجبه الجزایری تبار دادخواستی را به وزارت دادگستری ارائه کرده و طی آن خواستار ادامه خدمت خود در نیروی پلیس با پوشش حجاب شده است.
وزیر دادگستری نیز پس از مشورت با هیئت مدیره پلیس توافق کرده لباس متحدالشکل پلیس را به نحوی تغییر دهد که زنان محجبه حجاب خود را حفظ کنند، اما این تصمیم با مخالفت شدید حزب مخالف پروگرس و اتحادیه پلیس رو به رو شد.
رهبران مسلمان نیز هشدار دادند منع حضور زنان محجبه مسلمان در نیروی پلیس نقض قانون اساسی نروژ و قوانین بین المللی است.
مسلمانان نروژ 150 هزار نفر هستند که در میان جمعیت 5/4 میلیونی این کشور زندگی می کنند و بیشتر آنها پاکستانی، سومالیایی، عراقی و مراکشی تبار هستند.
جامعه مسلمان پس از این رویداد ستاد رسانه ای را به منظور تبیین اهمیت حجاب برای مسلمانان تشکیل دادند که در این رابطه مقالات بسیاری منتشر شده و گفتگوهایی با رسانه ها درباره اهمیت حجاب صورت گرفته، چرا که اسلام حجاب را نماد دینی در نظر نگرفته بلکه آن را بخش ضروری از پوشش اسلامی برای زنان مسلمان می داند.
مسلمانان نروژ همچنین در نظر دارند مجموعه نشستها و گردهمایی هایی را میان رهبران جامعه اسلامی و مقامات نروژی برگزار کنند. بلکیلانی همچنین یادآور شد که این نشستها پشت درهای بسته برگزار می شود تا از نفوذ خارجی جلوگیری به عمل آید.
راه اندازی جنبش جهانی عدالت و تساوی را در مالزی از سوی علمای مسلمان
حدود 200 نفر از علمای مسلمان از 40 کشور جهان روز جمعه 25 بهمن ماه در کوالالامپور، پایتخت مالزی برای بررسی قوانینی که بر زندگی خانوادههای مسلمان تأثیر گذاشته و آغاز جنبش عدالت و تساوی، گردهم جمع شدند.
این گردهمایی پنج روزه که آغاز کننده جنبش جهانی " تساوی و عدالت در خانواده مسلمان" است از سوی سازمان " خواهران اسلام" و یک کمیته بین المللی طراحی شده و متشکل از 12 نفر از علما و فعالان مسلمان است .
محمد خالد مسعود رئیس شورای ایدئولوژی اسلامی در پاکستان، دکتر هشارم کمالی مدیرکل مؤسسه بین المللی مطالعات اسلامی پیشرفته در مالزی، فریدا بنانی از مراکش، سنا بناچور از تونس، کیا حسن محمد از اندونزی، زیبا میرحسین از بریتانیا از جمله شرکت کنندگان این گردهمایی معرفی شده اند .
پرفسور یاکین ارتورک، گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره خشونت علیه زنان نیز از شرکت کننده گان در این گردهمایی است.
براساس بیانیه سازمان " خواهران اسلام" جنبش جهانی تساوی و عدالت" به تلاش گروه های زنان و علمای پیشرو که دهها سال است برای خاتمه رفع بی عدالتی و تبعیض علیه زنان فعالیت می کنند جلوه بیشتری می دهد، این جنبش تبعیض علیه زنان را غیرقابل تعریف و تحمل می داند.
مادران مسلمان بریتانیا با خطرات اینترنت آشنا میشوند
شورای هارو در لندن، بریتانیا اقدام به برگزاری کلاسهایی برای مادران مسلمان کرده تا آنها را با بخش تاریک اینترنت و خطراتی که برای کودکان به وجود میآورد آشنا کند.
در این کلاسها توصیه هایی به مادران مسلمان ارائه می شود تا بدانند چگونه علائمی را دنبال کنند که نشان از سرزدن نوجوانان به پایگاه های اینترنتی با تفکرات افراط گرا است.
در این کلاسها همچنین مادران با رفتار مشکوک فرزندان در رابطه با استفاده از اینترنت به طور ناگهانی، پاک کردن ایمیلها و فرستادن پیامها برای افراد غریبه یا تغییر رفتار پس از استفاده از کامپیوتر آشنا خواهند شد.
کریس موت مسئول خدمات اجتماعی و فرهنگی شورای هارو اظهار داشـت: رویکرد ما به این کلاسها این است که تلاش کنیم آنچه کودکان در اینترنت با آن رو به رو می شوند را کنترل و محدود کنیم بسیاری از کودکان به خوبی می دانند که چگونه رد خود را در دنیای اینترنتی بپوشانند. ما می خواهیم مادران از به طور کامل از آنچه در اینترنت وجود دارد اطلاع داشته و هم از مزایای آن آگاه شوند و هم مضرات آن را بشناسند.
وی افزود: حقیقت دشوار این است که کودکان در دنیای آنلاین اینترنت مستعد اغفال شدن هستند، این اغفال می تواند از سوی افراد منحرف جنسی و یا دیدگاه های افراطی صورت پذیرد بنابراین باید گفتمانی صادقانه میان کودکان و والدین آنها درباره اینترنت به وجود آید.
یک گروه از مادران 20 تا 60 ساله در این کلاسها که با حمایت دولت برگزار می شود شرکت خواهند کرد و اگراین برنامه موفقیت آمیز بود با جلسات دیگری چون بررسی فایلهای مرورگر و فایلهای حذف شده مرورگر ادامه خواهد یافت.
برنامههای تعاملی مسجد تورنتو برای جوانان
مسجدی در شهر تورنتوی کانادا با برنامههای تعاملی به جوانان مسلمان کمک میکند از ایدئولوژیهایی که میتوانند اعتقادات دینی آنها را به انحراف کشانند دور بمانند.
محمد شیخ، مدیر مسجد النور در تورنتو گفت: ما میخواهیم جوانان را ترغیب کنیم که مؤمن باقی مانده و از تفکرات افراطگرایانه دور بمانند.
متصدیان امور این مسجد با برنامههای 12 قدمی ویژه برای از بین بردن تفکرات افراطگرایانه وارد عمل شده اند تا به نوعی به جوانان مسلمان کانادایی مشاوره ارائه دهند.
این برنامه براساس این ایده اجرا میشود که با افراطگرایی با تکیه بر الهیات و به چالش گرفتن دیدگاه تاریک افراطگرایی به عنوان تحریف دین مبارزه کند.12 قدمی که برای این برنامه استفاده شده است از آیههای قرآن استفاده کرده که اینها صلح و رفتار حسنه را ترویج میکنند.
رهبران مسجد تورنتو میگویند که برنامه مبارزه با افراطگرایی نخستین برنامه از نوع خود است. درمیان این گامها مبارزه با افراطگرایی از راه آموزش، سخنرانیهای عمومی و نوشتن نیز مشاهده می شود که این راهها درکنار یافتن مشترکات میان ادیان ابراهیمی و سایر ادیان بزرگ جهان قرار میگیرند.
درحالی که هیچ گزارشی مبنی بر رشد افراط گرایی در جامعه مسلمان کانادا وجود ندارد اما اخیراً سازمان امنیت اطلاعات کانادا گزارشی منتشر کرده که مبارزه با مسئله افراطگرایی از اولویتهای این کشور است.
مسلمانان حدود 9/1 درصد از جمعیت 8/32 میلیونی کانادا را تشکیل دادهاند و اسلام دومین دین بزرگ پس از مسیحیت در این سرزمین محسوب میشود.
بریتانیا با صدور ویزا برای سازنده فیلم "فتنه" مخالفت کرد
وزارت کشور بریتانیا با صدور ویزا برای نماینده افراط گرای پارلمان هلند که به دین مبین اسلام اهانت کرده و فیلم 16 دقیقهای "فتنه" را با هدف ارتباط اسلام و تروریسم ساخته با استدلال اینکه حضور وی تهدیدی برای امنیت عمومی بوده، مخالفت کرد.
گیرت وایلدرز رهبر هزب آزادی هلند پیشتر قرار بود فیلم مناقشهبرانگیز خود را در مجلس لردان بریتانیا به نمایش درآورد، اقدامی که با مخالفت جامعه مسلمانان منتفی اعلام شده بود.
وایلدرز که در کشور خود برسر انزجار و اهانت دینی با محاکمه و دادگاه رو به رو است، توسط وزارت کشور بریتانیا از ورود به این کشور نیز منع شد.
وزارت کشور بریتانیا طی بیانیهای اعلام کرده است: دولت بریتانیا با افراطگرایی در هر شکلی مخالف است و مانع تمام افرادی میشود که میخواهند افراطگرایی، انزجار و پیامهای خشونتآمیز را پس از سفر خود به کشور اشاعه دهند.
اوایل سال جاری میلادی دادگاهی در هلند از دادستانها خواسته است تا وایلدرز را برای اشاعه انزجار دینی، تبعیض و ایراد اظهارات ضد اسلامی محاکمه کنند.
لرد احمد از نمایندگان پارلمانی بریتانیا در حزب کار از تصمیم عدم ارائه ویزا به وایلدرز استقبال کرد و اظهار داشت که پذیرفتن وی در کشور کار هوشمندانهای نیست، چرا که حضور این فرد میتواند به انزجار دامن بزند، همانطور که در دادگاه آمستردام نیز پروندهای بر همین اساس علیه وی در جریان است.
وی با اشاره به اینکه سایر مسلمانان نیز در این نگرانی با وی سهیم هستند تأکید کرد که دیدگاههای وایلدرز بیتردید تهدیدی برای نظم عمومی تلقی میشود.
نظر شما