به گزارش خبرگزاری مهر، محسن دلاویز سخنگوی سازمان انرژی اتمی در این باره توضیح داد: در مرحله اول این پروژه در 13 شهر کشور شامل جلفا، تهران، رامسر، بجنورد، سرخش، چابهار، بندرعباس، بوشهر، اهواز، کرمانشاه، ارومیه، بیرجند و زاهدان ایستگاههای اندازه گیری پرتوهای گاما نصب شده است که به طور دائم در لحظه اطلاعات را به مرکز پالیش منطقه می کنند که تعداد ایستگاهها تا پایان برنامه چهارم به 50 عدد افزایش خواهد یافت.
به گفته وی این ایستگاهها امکان آشکار کردن آنی هرگونه تغییرات در گامای محیط را فراهم می نماید که یکی از بهترین نشانگرهای وقوع سوانح یا آزمایشات هسته ای در سایر کشورها می باشد با راه اندازی این ایستگاهها کشور قادر خواهد بود که به سرعت از وقوع این قبیل اتفاقات مطلع گشته و اقدامات متناسب را به اجرا در آورد.
دلاویز اعلام کرد : این پروژه با همکاری سازمان هواشناسی به انجام رسیده و با داشتن اطلاعات هواشناسی علاوه بر تشخیص وقوع سوانح، نحوه حرکت مواد پرتوزا در کشور نیز قابل پیش بینی است.علاوه بر این سامانه می تواند در پیشبرد مطالعات تحقیقات برای بررسی پرتوهای گامای محیطی و تاثیر پرتو گیری طبیعی کمک شایان توجهی کند.
به گفته سخنگوی سازمان انرژی اتمی چنین سامانه هایی در برخی از کشورهای دنیا فعال است به عنوان مثال کشورهای عضو اتحادیه اروپا دارای سامانه یکپارچه جهت پایش پرتوهای محیطی هستند جمهوری اسلامی ایران نیز در نظر دارد نسبت به راه اندازی سامانه ای مشابه با عضویت کشورهای منطقه اقدام کند.
وی گفت : راه اندازی این سامانه علیرغم وجود تحریمهای بین المللی با دانش و تخصص داخلی به انجام رسیده است.
دلاویز اعلام کرد : به منظور مقابله با شایعات و القاء نگرانیهای بی مورد از ایمنی تاسیسات هسته ای کشور به زودی امکان مشاهده این سامانه از طریق وبگاه سازمان انرژی اتمی ایران در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.
نظر شما