به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بودیست چنل، کیساواپانی مدیر مؤسسه مطالعات آسیای جنوب شرقی طی سخنرانی افتتاحیه این همایش گفت: متأسفم از اینکه وقت شما را گرفتم. براساس یکی از ضربالمثلهای بودایی که میگوید صحبت نکنید مگر آنکه گفتار شما از سکوت بهتر باشد، باید به اظهارات خود خاتمه دهم.
سخنرانی 10 دقیقه ای رئیس این مؤسسه به عنوان برگزار کننده همایش راهی هوشمندانه برای آغاز این همایش بود که فردا چهارشنبه 30 اسفند ماه خاتمه مییابد. این همایش نخستین پروژه مرکز تحقیقات بودائی آسیا است که ماه گذشته آغاز به کار کرد.
حدود 150 نفر از علما، اساتید دانشگاه، راهبها و متألههای سراسر جهان از کشورهایی چون ایران، ایالات متحده امریکا و آلمان در این همایش شرکت کردهاند. این 150 نفر شخصیت برجسته بودایی طی سه روز همایش 56 مقاله را مورد بحث و بررسی قرار میدهند.
کیساواپانی یادآور شد: در دوره معاصر با جنگ در خاورمیانه، افغانستان و بخشهای دیگر پیام عشق و صلح و رویکرد غیرخشونتآمیز بودایی که در سایر ادیان نیز مورد تأکید است باید مدنظر باشد.
وی افزود: این همایش کاملاً آکادمیک بوده و هیچ پیام سیاسی یا مفاهیم فرعی یا تلویحی دینی را در بر ندارد.
قرار است اواخر سال جاری کتابی از مجموعه مقالات این همایش منتشر شود. بررسی تعاملات بودیسم میان هندوستان و چین، مذاکرات همزیستی: مطالعه پویایی روابط بین ادیان" بودیسم در ایران تمرکز بر هنامه (روستایی واقع در استان خراسان) به عنوان یک معبد بودیستی احتمالی از جمله موضوعات مورد بحث در این همایش هستند.
نظر شما