به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، محمد مسعود سمیعی نژاد گفت: ایجاد ثروت از بخش معادن در کنار بخش نفت می تواند تاثیر نواسانات هر دو بخش را بر روی اقتصاد کشور به حداقل رسانده و موجب ایجاد قدرت انتخاب در شرایط بحرانی بازار و در نتیجه افزایش قدرت رقابت در عرصه اقتصاد منابع زیرزمینی شود.
وی تصریح کرد: ایران در سه دهه اخیر در بخش معدن و صنایع معدنی پیشرفتهای بسیار چشمگیری داشته است به طوری که با تلفیق مزیتهای انرژی و منابع معدنی متنوع و عظیم، شاهد رشد روزافزونی در تولید صنایع معدنی کشور هستیم.
سمیعی نژاد گفت: ظرفیت فولاد از 370 هزار تن در سال 57 به 15 میلیون تن در پایان سال 87، ظرفیت سیمان از 5/6 میلیون تن به 64 میلیون تن، کاتد مس از صفر به 260 هزار تن، ظرفیت آلومینیوم از 25 هزار تن به 457 هزار تن در پایان امسال می رسد.
وی افزود: با نگاه ویژه دولت نهم به توسعه بخش معدن و صنایع معدنی، در 40 ماهه عملکرد دولت سرمایه گذاریهای کلانی در این بخش انجام شده به طوری که 93 طرح بزرگ معدن و صنایع معدنی با مجموع سرمایه گذاری 25689 میلیارد تومان در دولت نهم در این بخش سرمایه گذاری شده است که فقط 43 طرح آن در سال 87 با سرمایه گذاری 6000 میلیارد تومان به بهره برداری می رسد.
سمیعی نژاد ادامه داد: با راهاندازی طرحهای فوق، رتبه ایران در تولید فلزات اساسی در پایان سال جاری در فولاد خام از رتبه 20 به 18 جهان، در آلومینیوم از رتبه 25 به 22 و در مس از رتبه 21 به رتبه 18 دست خواهد یافت.
معاون وزیر صنایع و معادن اظهار داشت: اگرچه بخش معدن و صنایع معدنی به پیشرفتهای خوبی نائل شده، اما هنوز پتانسیلهای فراوانی برای رشد و ایفای نقش واقعی معادن و صنایع معدنی در راستای اقتصاد و توسعه کشور وجود دارد.
نظر شما