۲ اسفند ۱۳۸۷، ۱۳:۳۸

سال نجوم در مهر -166

تصویر روز نجوم؛ تصاویری شگفت انگیز از سحابی مار و راه شیری

تصویر روز نجوم؛ تصاویری شگفت انگیز از سحابی مار و راه شیری

سحابی مار که در مرکز کهکشان راه شیری قرار گرفته یکی از معدود سحابی های تاریک است که به عنوان یکی از 182 نشانه های تاریک آسمان دسته بندی شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، تصویر نجوم بسیار زیبای 19 فوریه 2009 مسافتی 4 هزار و 200 متری را از قله آتشفشانی مائونا کی در هاوایی و در برابر آسمان تاریک شب و طلوع راه شیری به ثبت رسانده است.

ستاره قطبی پلاریس در سمت راست این منظره در حال درخشش بوده و ستارگان سفید و درخشان تقاطع شمالی و وگا نیز در سمت راست و مرکز این تصویر قابل مشاهده اند.

در نزدیکی مرکز این تصویر می توان سحابی سرخرنگ، ابرهای غباری و ستارگان درخشان مرکز راه شیری دید. نورهای ناشی از شهر هیلو نیز لایه ای کدر و سبز رنگ را بر کل تصویر ایجاد کرده است. ستاره عظیم و قرمز رنگ آنتارس را نیز می توان در بالا و مرکز راه شیری مشاهده کرد.

تصویر روز 20 نجوم نیز به سحابی تاریکی تعلق دارد که به تعبیری ماری سیاهرنگ در حال عبور از میان آن است. این تصویر تلسکوپی از صورت فلکی مارافسای (Ophiuchus) که در مرکز کهکشان راه شیری اقع شده است.

ساختار تابدار مرکزی که در تصویر به خوبی نمایان است به سحابی مار مشهور است. این سحابی در عین حال در لیست تاریک بارنارد-یکی از 182 نشانه های تاریک آسمان- نیز با نام سحابی بارنارد 72 قرار دارد.

سحابی مارافسای

سحابی بارنارد متفاوت از سحابی های درخشان و خوشه های ستاره ای شامل ابرهای تاریک بین ستاره ای از گازها و غبارهای تاریک است. اشکال این ابرها با قرارگیری در برابر نورهای ناشی از دامنه ای پرستاره و درخشان به صورت ضد نور قابل مشاهده است.

سحابی بارنارد 650 سال نوری از زمین فاصله داشته و ستاره درخشان و آبی فام اوفیوچی که در پایین و چپ تصویر مشخص است نیز در فاصله 20 سال نوری از سحابی مار قرار دارد. 

کد خبر 837073

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha