۳ اسفند ۱۳۸۷، ۱۱:۳۵

به دلیل محدودیتهای ایجاد شده/

"قدس" امکان برگزاری برنامه‌های ویژه پایتخت فرهنگی را ندارد

"قدس" امکان برگزاری برنامه‌های ویژه پایتخت فرهنگی را ندارد

اگرچه انتخاب قدس به عنوان پایتخت فرهنگی جهان عرب در سال 2009 نقطه عطفی برای معرفی ویژگیهای تاریخی و تمدنی این شهر بود، اما با نزدیک شدن به موعد مقرر، اندیشمندان فلسطین پیش‌بینی می‌کنند با وجود حمایتهای اندک کشورهای عربی و با سیطره بیش از حد صهیونیستها بر این شهر، سال قدس با شکست مواجه شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اللواء، بسیاری از نویسندگان و اندیشمندان فلسطین از شکست فعالیتهای قدس پایتخت فرهنگی جهان عرب در سال 2009 می هراسند و دلیل آن را فشارهای رژیم اشغالگر اسرائیل و ممانعت از تجمع شهروندان و بر هم زدن مراسم از سوی نیروهای امنیتی صهیونیستها می خوانند.

این در حالی است که اشغالگران دو کمیته ویژه در نوار غزه تشکیل داده تا از برگزاری مراسم جلوگیری کنند.

عزام ابوسعود نمایشنامه نویس فلسطین با اشاره به ترس نسبی نسبت به برگزاری مراسم قدس، تصریح کرد: پیش از برگزاری مراسم پیش بینی می شود که صهیونیستها مانع فعالیتهای شهروندان فلسطین در شهرهای مختلف به ویژه در قدس می شوند. چرا که آنها با هر گونه فعالیتی مبارزه می کنند. از سوی دیگر شکاف میان فتح و حماس یکی دیگر از مشکلات است که باعث می شود فعالیتهای فرهنگی به نحو احسن برگزار نشود. به طوریکه وجود کمیته ای در نوار غزه مشکلی برای ایجاد مراسم خواهد بود.

جمیل سلحوت نویسنده فلسطینی نیز کمبود امکانات و آمادگی کم کمیته قدس پایتخت فرهنگی جهان عرب و کمی وقت را برای برنامه ریزی عاملی برای شکست پایتخت فرهنگی قدس خواند و افزود: کمیته پایتخت فرهنگی قدس در زمان اندکی که وقت داشت به این کار دست زده در حالی که نیازمند زمان کافی برای معرفی قدس بود آنگونه که شایسته مسلمانان است.

مؤسسات فرهنگی در شهر قدس اشغالی از کوتاهی و اهمال مقامات رسمی خبر دادند و گفتند: با توجه به مدت باقی مانده ارائه تولیدات فرهنگی و کارهای هنری به منظور معرفی شهر تاریخی و اسلامی قدس و بیان قداست آن برای مسلمانان بسیار اندک خواهد بود، به طوریکه پیش بینی می شود برگزاری نمایشگاه هنرهای تجسمی، کارهای دستی و هنری و هنرهای ملی در کنار برگزاری نمایش و ساخت فیلم با مشکل رو به رو شود.

محمود شقیر داستان نویس فلسطینی گفت: از مهمترین تحقیقات در زمینه قدس تحقیقات تاریخی درباره فرهنگ و میراث مسلمانان در قدس است تا جایگاه قدس در میان مسلمانان برای مردم جهان تبیین شده و حقیقت اشغالگران را برای آنها مطرح کند.

انتخاب قدس به عنوان پایتخت فرهنگی نیازمند آگاهی به ویژگیهای فرهنگی در قدس است در حالی که مؤسسات فرهنگی، آموزشی، اجتماعی شهر قدس از حمایتهای اندک کشورهای عربی و اسلامی خبر می دهند.

سالن نمایش قدس اشغالی تنها سالن نمایش در شهر قدس است که در سال 1984 توسط نویسندگان و فرهیختگان فلسطین تأسیس شد و نخستین مرکز فرهنگی اشغال شده توسط صهیونیسها نیز بوده است و برگزاری جشنواره های مختلف در آن امکانپذیر نبوده و ارائه نمایش نیازمند حمایت است آن هم در مقابل فعالیتهایی که آن را تهدید می کند.

عماد جاعونی مدیر یکی از مراکز فرهنگی قدس با ابراز نگرانی گفت: حمایت از مؤسسات فرهنگی و اجتماعی کم و ناچیز بوده است و با این حمایت اندک نمی توان توقع برگزاری مراسمی ویژه داشت. از این رو از کشورهای اسلامی و عربی خواستار حمایتهای مالی برای تثبیت و تحکیم فرهنگ قدس شد.

وی با بیان اینکه حمایت مؤسسات صهیونیستی از قدس در راستای مصادره آثار تاریخی اسلامی است، ما از نهادهای مختلف عربی درخواست حمایتهای بدون شرط داریم تا هویت ملی فلسطین و اسلامی قدس را حفظ کنیم.

در ادامه فرهیختگان فلسطین بیان کردند: صهیونیستها مانع برگزاری فعالیتهای اسلامی و تجمع در قدس می شوند و منجر به شکست این سال می شوند.

حسان بلعاوی مدیر کمیته قدس پایتخت فرهنگی جهان عرب با اشاره به اینکه این کمیته همه تلاش خود را برای برگزاری هر چه بهتر مراسم قدس انجام می دهند، اظهار داشت: صحبت درباره شکست یا موفقیت آن امری طبیعی است، به منظور این سال 11 طرح مختلف و ارزشمند در نظر گرفته ایم که هزینه آن بسیار زیاد است و تنها بخش اندکی از آن به دست ما رسیده است.

این در حالی است که مراسم "قدس؛ پایتخت فرهنگی جهان عرب در سال 2009" که قرار بود از 22 ژانویه (3 بهمن) در فلسطین آغاز شود، به 21 مارس (1 فروردین) موکول شد و علت این تأخیر تعرضات و دشمنیهای رژیم اشغالگر اسرائیل بر ملت فلسطین و کشتارهای خونین عنوان شده است.

کمیته فوق اهداف برگزاری این مراسم را حفظ جایگاه این شهر، تبیین هویت فرهنگی و اسلامی آن، تثبیت توسعه ملی و پیشرفت ملت فلسطین در مقابل این هویت و تمدن غنی، مبارزه با تعرضات سیاسی به شهر قدس به عنوان پایتخت دولت فلسطین، مبارزه با تعرضات رژیم اشغالگر اسرائیل که سعی در از بین بردن هویت فرهنگی مسلمانان و تخریب مؤسسات فرهنگی فلسطین دارد، عنوان کرده است.

وزیران فرهنگی عرب پس از الجزیره و دمشق در سالهای 2007 و 2008، قدس شهر مقدس مسلمانان را به عنوان پایتخت فرهنگی جهان عرب در سال 2009 انتخاب کردند. وزیران و مسئولان فرهنگی درباره فرهنگ جهان عرب توصیه کردند که همه نقاط دنیا برای مبارزه با تعرضات اسرائیل بر ملت فلسطین جایگاه جدی اخذ کنند.

کد خبر 837474

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha