به گزارش خبرگزاری مهر، گرهارد شرودر صدر اعظم پیشین آلمان که برای افتتاح موسسه بینالمللی پروفسور سمیعی در تهران به سر میبرد، شامگاه دیروز با حضور در برج میلاد با دکتر محمدباقر قالیباف دیدار و گفتگو کرد.
شهردار تهران در این دیدار گفت: هم اکنون با دو معضل ترافیک و آلودگی هوا در شهر تهران روبرو هستیم و با یک برنامه پنجساله در تلاشیم این معضلات را که ریشه مشترک دارند از سر راه برداریم و به نتیجه مطلوب برسیم.
قالیباف ادامه داد: در برنامه ریزی مدون و دقیقی که صورت گرفته میتوانیم معضل ترافیک و آلودگی هوای تهران را با تاکید بر توسعه حمل و نقل عمومی و محوریت مترو، همچنین ایجاد محدودیت برای ورود خوروهای شخصی، آموزش فرهنگ ترافیک و صرفهجویی سوخت و... در مدت زمان محدود رفع کنیم.
شهردار تهران با بیان اینکه اداره شهری نظیر تهران کاری پیچیده است افزود: در بسیاری موارد زیرساختهای لازم به طور کامل وجود ندارد. به همین دلیل با مشکلاتی مواجهیم اما با برنامهریزی و کار کارشناسی سعی در تامین زیرساختها و رفع مشکلات شهر داریم. امروز توانستیم دو چالش اصلی تهران یعنی رشد بیرویه شهر و افزایش جمعیت آن را مهار کنیم.
دکتر قالیباف در پاسخ به سئوال صدر اعظم اسبق آلمان مبنی بر اینکه آیا کارهای زیربنایی برای توسعه مترو را شهرداری به تنهایی انجام میدهد یا شرکایی هم دارد گفت: حدود 20 سال پیش ساخت مترو را در تهران با چینیها شروع کردیم، اما از دو سال قبل به این قابلیت رسیدیم که مترو را خودمان به صورت کامل بدون کمک چینیها بسازیم. چنانچه اخیرا پنج کیلومتر از خطوط که کاملا ساخت خودمان است به بهرهبرداری رسید.
وی در مورد برج میلاد و نحوه ساخت آن نیز گفت: پروژه برج میلاد پروژهای منحصربفرد بود که 40 درصد از عملیات احداث آن در مدت 10 سال و 60 درصد باقیماندهاش در مدت 30 ماه محقق شد.
شهردار تهران ادامه داد: گاهی اوقات در شرایط آب و هوایی بسیار نامساعد، بالغ بر سه هزار نفر روی این پروژه کار میکردند. گاه سرعت باد بیش از 40 متر در ساعت و دمای هوا منفی 36 درجه بود، اما عملیات احداث در این شرایط هم متوقف نماند.
قالیباف با اشاره به اینکه از لحاظ ایمنی هیچ حادثهای حین احداث برج رخ نداده افزود: نصب دکل آنتن برج میلاد بدون استفاده از بالگرد از موفقیتهایی است که تاکنون تجربه نشده بود. این کار در یکی از پروژههای مطالعاتی تایید شد و به اجرا درآمد.
شهردار تهران همچنین در مورد پروفسور سمیعی و موسسه سلامت وی که به زودی در تهران احداث خواهد شد گفت: پروفسور سمیعی مایه افتخار همه ایرانیها هستند و همه مردم ایشان را دوست دارند، ما هم دور هم جمع شدهایم تا بتوانیم موسسه بینالمللی سلامت پروفسور سمیعی را در تهران راهاندازی کنیم.
قالیباف از در نظر گرفتن 50 هزار متر زمین برای احداث این موسسه خبر داد و گفت: موسسه بینالمللی سلامت دکتر سمیعی میتواند به بسیاری از بیماران در داخل و حتی خارج از کشور کمک کند و این برای شهر و شهروندان تهران بسیار ارزشمند و مهم خواهد بود.
وی با بیان اینکه در کشور ما از گذشتههای بسیار دور دانشمندان و اشخاص بزرگی در علم پزشکی وجود داشتهاند گفت: بعد از انقلاب پرداختن به توسعه علمی دغدغه رهبر معظم انقلاب و دیگر مسئولان بوده و هست، البته 10 تا 12 سال اول انقلاب ایران درگیر فشارهای ناشی از جنگ بود، اما امروز شاهد رشد علمی در کشورمان هستیم.
قالیباف تصریح کرد: چنانچه در زمینه علمی پزشکی، ژنتیک، علوم فضایی و موشکی، انرژی هستهای و توسعه صنعت رشد بسیار خوبی داشتهایم و شخصیتهای بزرگی مانند پروفسور سمیعی توانستهاند الگویی خوب برای توسعه و پیشرفت کشورمان در جهان باشند.
شهردار تهران تصریح کرد: اخیرا در یک نمایشگاه بررسی پیشرفتهای علمی متوسط سن دانشمندان 30 سال اعلام شد که این مسئله نشان از حرکت عظیمی دارد که آثار آن در دهههای آتی در کشورمان دیده خواهد شد و دنیا نیز ناظر این موفقیت ها و دستاوردها خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه به همین دلیل دهه چهارم انقلاب دهه پیشرفت و توسعه نام گذاری شده اظهار داشت: امیدواریم موسسه بینالمللی سلامت دکتر سمیعی در این دهه بتواند به نقطه اوج و شکوفایی برسد.
شرودر صدر اعظم سابق آلمان نیز در این دیدار در مورد ایجاد موسسه سلامت پروفسور سمیعی در تهران گفت: این موسسه نقشی مهم و عمده در ارتقای وجه بینالمللی شهر هانوفر آلمان داشت و مشکلدارترین بیماران از سراسر دنیا برای درمان به شهر هانوفر میآیند و این موضوع میتواند در مورد شهر تهران نیز مصداق پیدا کند.
وی با بیان اینکه در تحقیقهای خود درباره تاریخ ایران متوجه شده ایران گهواره علم پزشکی بوده است گفت: در قرون وسطا در اروپا زمانی که علم پزشکی پیشرفت چندانی نکرده بود ایران مهد پزشکی بود و اکنون به خاطر پیشرفتهای پزشکی میدانیم چه دینی به شما داریم. البته این موضوع کاملا متقابل است.
صدر اعظم اسبق آلمان خاطرنشان کرد: من مطمئنم موسسه بینالمللی پروفسور سمیعی میتواند به اوج برسد و افراد زیادی هستند که از این پروژه حمایت خواهند کرد. البته این مهم تنها با حمایتهای دولتی محقق نخواهد شد و نیاز است بخش خصوصی و مردم نیز از احداث موسسه حمایت کنند.
نظر شما