۴ اسفند ۱۳۸۷، ۱۳:۲۴

پیام آیت الله مکارم شیرازی؛

فراموشی معماری اصیل سنتی ایران ضایعه ای بزرگ است

فراموشی معماری اصیل سنتی ایران ضایعه ای بزرگ است

اصفهان - خبرگزاری مهر: آیت الله ناصر مکارم شیرازی طی پیامی به همایش آرمان شهر اسلامی دانشگاه اصفهان گفت: سبکهای معماری اصیل سنتی به فراموشی سپرده شده است که این امر فاجعه ای بزرگ برای کشور و ملت به شمار می رود.

به گزارش خبرنگار مهر، پیام آیت الله مکارم که ظهر امروز توسط نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاه اصفهان فرائت شد که به شرح ذیل است:

مکارم شیرازی در پیام خود به همایش آرمان شهر اسلامی آورده حقیقت این است که معماریهای هر قوم و ملت بخش مهمی از فرهنگ آنها را تشکیل می دهند و بسیاری از مسائل اجتماعی و ویژگیهای اخلاقی و حتی مسائل سیاسی جامعه را می توان در پیشانی ساخت و سازهای شهری و فرهنگی آنها جستجو کرد.

وی با اشاره به اینکه کشور ما از این لحاظ بسیار قوی است، عنوان کرده است: آثار فرهنگی چه آنچه مربوط به قبل از اسلام و آنچه که مربوط به بعد از طلوع آفتاب اسلام در کشور ما است در جای جای این کشور دیده می شود که هر کدام پیام خاص خود را دارد.

وی آثار اسلامی را آثاری گویا دانسته که از فرهنگ اسلامی غنی و پرباری سخن می گوید و مهارت و چیره دستی و تفکر عمیق معماران پیشین را نشان می دهد.

مکارم شیرازی همچنین در این پیام خود تصریح کرده است: هنرمندانی چون این هنرمندان در دنیا نادر هستند و ساخت و سازهای شهرهای ما نیز بر اساس همین فرهنگ بوده است.

در ادامه این پیام آمده است: متاسفانه اخیرا گروهی که بر اثر عدم آگاهی کافی از این مسئله سر تسلیم فرود آورده اند و حالت انفعالی به خود گرفته اند، سبکهای معماری اصیل سنتی را به دست فراموشی سپرده و تدریجا از آن فاصله می گیرند که این امر ضایعه ای بزرگ برای کشور و ملت ایران است هر چند که بازگشت به سوی این سنت در میان گروهی از مهندسان و معماران با هوش و باذوق و متعهد ما دیده می شود.

وی ادامه داده: دشمنان اصرار دارند نه فقط سیاست خود را که تمام فرهنگ خویش بر ما تحمیل کنند و ما را به صورت یک عضو وابسته و بی ارزش خود درآورند و با بهانه های گوناگون این برنامه را دنبال می کنند و نباید اجازه دهیم که آنها در اجرای نقشه های شوم خودشان موفق و پیروز گردند.

مکارم شیرازی در ادامه آورده است: باید افتخار کنیم که چنین هنرمندان چیره دست و با ذوقی داشته ایم که سبک های بسیار پرارزش برای ما آفریده اند و نه تنها باید راه آنها را دنبال کنیم بلکه باید به تکمیل و تنویع آن نیز بپردازیم.

وی در بخش پایانی پیام خود خطاب به فعالان در این عرصه آورده است: انتظار می رود که به این امر همت گمارده و بتوانید جلوی برنامه های انحرافی را در زمینه معماریهای شهری به ویژه فرهنگی و دینی را گرفته و اصالت فرهنگ ایرانی و اسلامی را شکوفا و زنده نگه دارید.

کد خبر 838321

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha