به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان با استفاده از سیستمی ساده مجهز به یک گیرنده و آنتن متصل به اتومبیل موفق به ارائه شیوه ای موثر در پیشگویی وقوع گردبادها شدند. این سیستم قادر است امواج الکترومغناطیسی با طول موجهای پایین- رایج ترین علائم برای احتمال وقوع گردباد- را جذب کند. میزان فرکانس این امواج حتی می تواند شدت طوفان را نیز تعیین کند.
گردبادها از خصوصیاتی مانند وزش بادهای سنگین، باران شدید، تگرگ و گردابی از جریانهای چرخشی باد با کیلومترها وسعت است. 30 درصد از این طوفانهای چرخنده گردبادهای بسیار مخرب و شدیدی را در سطح زمین به وجود می آورند.
دانشمندان دانشگاه علوم کاربردی اسنابروک در آلمان بر این باورند که این فرایند شدید چرخشی می تواند امواج الکترومغناطیس تولید کند. زمانی که ذرات غبار توسط جریان باد به هوا بلند شده و به یکدیگر سائیده می شوند دارای بار مثبت شده و در این شرایط ذرات سبک تر که از بار منفی برخوردارند به سمت بالای گردباد حرکت می کنند در حالیکه ذرات سنگین تر و مثبت به سمت انتهای گردباد انتقال می یابند.
در شرایطی که این ذرات با بارهای متفاوت در اطراف گردباد می چرخند به منبع تابشهای الکترومغناطیسی با فرکانس پایین تبدیل می شوند که با ردیابی این فرکانسها می توان نزدیک شدن گردبادها را پیش بینی کرد.
در حال حاضر بسیاری از سیستم های ردیابی گردبادها به واسطه رادارهای کنترل جو و ردیابی انعکاس امواج میکروویو صورت می گیرند. با این حال محققان آلمانی دریافتند که ردیابی امواج الکترومغناطیسی نسبت به شیوه های رایج از مزایای بیشتری برخوردار است.
بر اساس گزارش نیوساینتیست، این امواج نسبت به امواج میکروویو توانایی بیشتری در نفوذ به اعماق ابرها و توده های غبار را خواهند داشت و با سرعت بالاتری قادر به ارسال اطلاعات به گیرنده خواهند بود.
نظر شما