۴ اسفند ۱۳۸۷، ۱۹:۰۴

سالانه 25 هزار نفر در حوادث ترافیکی جان خود را از دست می دهند

سالانه 25 هزار نفر در حوادث ترافیکی جان خود را از دست می دهند

کرمان - خبرگزاری مهر: رئیس سابق اورژانس کشور با اشاره به اینکه بیشترین میزان سالهای از دست رفته عمر در ایران به دلیل تروما است، گفت: سالانه بالغ بر 25 هزار نفر در کشور به دلیل تروما و حوادث ترافیکی جان خود را از دست می دهند.

به گزارش خبرنگار مهر در کرمان، فرزاد پناهی ظهر امروز در همایش سراسری پیشگیری از آسیبها و ارتقاء ایمنی در کرمان اظهار داشت: در ایران یکی از بزرگترین دلایل وقوع حوادث و "تروما" تصادفات جاده ای است و بیشترین میزان سالهای از دست رفته عمر به دلیل تروما در کشور است.

وی تصریح کرد: در سالهای گذشته رقم کشته شدگان به دلیل وقوع حوادث در کشور بالغ بر 37 هزار نفر در سال بود و همه ساله به روند رو به رشد افزایش کشته شدگان به میزان 10تا 19 درصد اضافه می شد اما این روند با اقدامات صورت گرفته از سال 85 متوقف شده است و از سال 86 نیز شاهد رشد 17 درصدی این میزان حوادث بوده ایم.

رئیس مرکز تحقیقات تروما و حوادث دانشگاه بقیه الله عنوان کرد: دلیل اصلی این کاهش حوادث فرهنگ سازی رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، حضور گسترده پلیس به خصوص در جاده های کشور، بهبود وضعیت جاده ها در کشور و گستری خدمات فوریتی و افزایش تعداد آمبولانسها است.

وی خاطر نشان کرد: با وجود کاهش چشمگیر در آمار وقوع حوادث این مسئله هنوز به عنوان اصلی ترین دلیل وقوع مرگ و میر در زمینه تروما محسوب می شود و همچنان نیز ترما دومین عامل مرگ و میر در کشور است.

وی عنوان کرد: یکی از مهمترین عوامل در کاهش میزان تصادفات وجود قوانین محکم و برخورد شدید با حادثه سازان است که به عنوان یک عامل بازدارنده قوی محسوب می شود.

پناهی با اشاره به لزوم وجود قوانین در حمایت و درمان و بازتوانی مصدومان ناشی از تروما گفت: هر چند که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است اما باید قوانینی در خصوص حمایت و درمان از مصدومان تروما وجود داشته باشد تا کمترین آسیب را از حوادث در جمعیت کشور شاهد باشیم.

وی عنوان کرد: وضعیت اورژانس در ایران از بسیاری از کشورهای آسیایی بهتر است و عملا جزء بهترینها قرار داریم که در همین زمینه می توان به اورژانس هوایی مطلوب در ایران اشاره کرد در حالیکه کشور ایران یکی از پهناورترین مناطق آسیا محسوب می شود توجه به اورژانس هوایی نیز بسیار مهم است.

وی خاطر نشان کرد: زمان رسیدن اورژانس به محل حادثه در کشورهای توسعه یافته بین پنج تا هشت دقیقه است در حالیکه این زمان در ایران 15 دقیقه است که مطلوب به نظر می رسد و دلیل اصلی آن افزایش تعداد پایگاههای اورژانس به بیش از 1700 پایگاه در کشور است به طوری که تنها در شش ماه اول سال 86 تعداد پایگاههای اورژانس به اندازه پنج سال قبل افزایش یافت.

وی با اشاره به ضروری بودن اورژانس هوایی در کشور گفت: اورژانس هوایی یکی از گران قیمت ترین خدمات اورژانسی محسوب می شود و هزینه هر پرواز بالای 10 میلیون تومان برآورد می شود و به همین دلیل در این بخش با مشکلاتی مواجه هستیم و باید فکر ریشه ای در این خصوص انجام شود.

کد خبر 838520

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha