به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، کریم اکبری پیش از ظهر امروز در چهارمین همایش هم اندیشی دستگاههای اجرایی، مشاوران و پیمانکاران آذربایجان غربی اظهار داشت: 18 هزار شرکت فنی و مهندسی عضو کانون هستند و شرکت های تاثیر گذار در طرحهای عمرانی کشور تعامل سازنده ای با استانداری ها دارند که باعث افزایش توان علمی و فنی نظام فنی و اجرایی کشور شده است.
وی با اشاره به اینکه اکثر شرکت های ساختمانی در کشور از اجرای بخش نامه موسوم به " 10 هزار" خسارتهای مالی زیادی را متحمل شده اند، تصریح کرد: این بخش نامه در کشور هایی که دارای ثبات قیمت در مصالح ساختمانی بوده، کاربرد دارد.
وی ادامه داد: در این راستا منافع شرکتهای ساختمانی در برخی مواقع بخاطر مصالح ملی و طرحهای عمرانی کشور در نظر گرفته نمی شود.
نایب رئیس شورای مدیریت جامعه مهندسان مشاور نیز با بیان اینکه با اجرای طرحهای عمرانی توسعه همه جانبه کشور و پاسخگویی به نیازهای مردم را به دنبال دارد، گفت: طولانی شدن زمان اجرای طرحهای عمرانی کشور سند نانوشته ای است که باعث به وجود آمدن خسارات مالی زیادی برای کشور شده است.
جعفری با انتقاد از ضعف برخی دستگاههای اجرای و پیمانکاران در اجرای طرحهای عمرانی گفت: عدم هماهنگی پرداخت اعتبارات و نارسایی در تخصیص آنها در فصول کاری استانها باعث طولانی شدن زمان اجرای طرح، ایجاد تورم و استهلاک توان کارشناسی طرحها می شود.
وی، در ادامه خواستار بلامعارض کردن زمین های طرحهای عمرانی، اخذ مجوز های زیست محیطی و جوازهای تاسیس از سوی دستگاههای اجرایی مربوطه جهت شروع به موقع طرحهای عمرانی شد.
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی نیز با بیان اینکه سالانه 20 هزار میلیارد ریال در بخش عمرانی توسط دستگاه های اجرایی و بخش خصوصی در استان هزینه می شود، خاطر نشان کرد: همچنین در بخش دولتی سالانه بیش از دو هزار پروژه اجرا می شود.
محمد باقر داریانی با اشاره به اینکه هم اکنون با خودباوری و اعتماد به نفس در عرصه های مختلف اقتصادی و عمرانی کشور شاهد خودکفایی در ساخت سد، پالایشگاه، نیروگاه و... هستیم اظهار داشت: در حال حاضر توسط بخش خصوصی بیش از سه میلیون و 200 هزار مترمربع ساخت و ساز در کشور اجرا می شود که با اجرایی شدن ساخت و ساز در بخش مسکن از سال آینده شاهد تحول عظیمی در این زمینه خواهیم بود.
داریانی با اشاره به اینکه هم اکنون نظام فنی و اجرایی استان ساخت و سازها و فعالیتهای عمرانی 324 شرکت تعاونی مسکن مهر را مدیریت می کند، افزود: شورای فنی استان نیز با آسیب شناسی چالشهای فراروی نظام فنی و اجرایی توانسته است بخش ساخت و سازهای مردمی را ساماندهی کرده و دیوار بلندی که بین عناصر طرح و اجرای پروژه ها را از میان بردارد.
وی در ادامه تغییرات صعودی و نزولی در نرخ مصالح ساختمانی را از مهمترین تهدیدات فراروی نظام فنی و اجرایی استان عنوان کرد و بیان داشت: مدیران دستگاه های ملی باید با برنامه ریزی صحیح و درست، نظام فنی و اجرایی کشور را در راستای در مقابل تغییرات یاری کنند.
رئیس کمیته ارکان ساخت آذربایجان غربی نیز در ادامه افزود: کمیته ارکان ساخت با رویکرد استفاده حداکثری از ظرفیتها و امکانات فنی و اجرایی استان، رسیدگی به مشکلات و رفع موانع پروژه های عمرانی و نظام فنی و اجرایی استان فعالیت خود را از سال 85 آغاز کرده است.
ابراهیم خلیل عصمتلو اولویت بندی و بررسی مشکلات جاری دستگاههای اجرایی، مشاوران و پیمانکاران، بررسی تنگناها و مشکلات ضوابط و مقررات فنی و اجرایی و ارائه پیشنهاد به شورای فنی و بسترسازی و تبادل نظر برای ارتقاء و تقویت تشکلهای صنفی در استان را از جمله اقدامات کمیته ارکان ساخت در استان برشمرد.
مدیر کل دفتر فنی استانداری آذربایجان غربی در ادامه بهره گیری از ایده های خلاق و کارآمد و نیروهای انسانی مبتکر و توانمند برای توسعه و ارتقاء نظام فنی و اجرایی را از برنامه های مهم کمیته ارکان ساخت عنوان کرد و گفت: برای دستیابی به اهداف چشم انداز توسعه و تحقق برنامه های کمیته ارکان ساخت فعالیت های قابل واگذاری در حوزه نظام فنی و اجرایی به بخش خصوصی را در دست اجرا دارد.
عصمتلو راه اندازی سامانه کنترل جامع پروژه های عمرانی، واگذاری امور مربوط به بازدید و نظارت بر نحوه اجرای پروژه های عمرانی، واگذاری بررسی فنی و اقتصادی طرحها و پروژه ها ی عمرانی به کمیته تخصصی امور زیربنایی، تاسیس تشکل های صنفی تخصصی از جمله تولید کنندگان بتن آماده، تولید کنندگان آسفالت، شن و ماسه و مصالح ساختمانی و ساماندهی آموزش و صدور گواهی نیروی کار را از جمله اقدامات کمیته ارکان ساخت استان عنوان کرد.
نظر شما