به گزارش خبرنگاران مهر در اراک، علی اکبر شعبانی فرد ظهر امروز در نشست اعضای ستاد اطلس فرهنگی استان مرکزی در محل استانداری اراک افزود: درد بزرگ استان مرکزی این است که با وجود چهره های فرهنگی، علمی و دینی بزرگ در استان به آنها بی توجهی می شود و شرایط فرهنگی استان مطابق با تاریح بلند مردان و زنان بزرگ آن نیست.
وی خاطر نشان کرد: توجه به همه اقشار در کنار نگاه جامع در تدوین اطلس فرهنگی استان می تواند چهره شهرها را متحول کند.
استانداری مرکزی به انسجام و هماهنگی دستگاه های متولی امور فرهنگی برای تدوین اطلس فرهنگی اشاره کرد و گفت: در تدوین این اطلس باید از نظرات استادان دانشگاه، دانشجویان رشتههای مردم شناسی و جامعه شناسی و کارشناسان و متخصصان دستگاه های مختلف استفاده کرد.
وی با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین نیازها برای تدوین و برنامه ریزی استراتژی فرهنگ استان در آینده، شناخت وضعیت گذشته و حال فرهنگ است، خاطرنشان کرد: با وجود غنای فرهنگی و دینی در استان و وجود مفاخرعلمی و فرهنگی تاثیرگذار، تاکنون در زمینه معرفی این شخصیتها و شاخص سازی آنها اقدامات لازم صورت نگرفته است.
شعبانی فرد با بیان اینکه تاکنون وقایع نگاری تاریخی دقیق و مستندی از تاریخ و تمدن ایران انجام نشده است، گفت: در این استان 60 جلد کتاب برای معرفی شهرها و تاریخ نگاری شهرستانها به چاپ رسیده که در هیچ کدام به صورت عمیق به مسائل و سابقه تاریخی استان پرداخته نشده است.
وی با اشاره به اینکه هزینه های هنگفتی برای برنامه های فرهنگی متعدد خرج می شود، اظهار داشت: این برنامه های به دلیل فقدان انسجام فرهنگی نتایج مورد نیاز را ندارد که در این زمینه باید برنامه ریزیهای مناسب انجام شود.
مدیر کل ارشاد اسلامی استان مرکزی نیز گفت: تبدیل شدن به دهکده جهانی ما را ملزم به فتح میدانهای اطلاعاتی بیشتر می کند و اگر می خواهیم از رقابت جهانی عقب نمانیم باید در این راستا گام داریم.
علی هاشمی افزود: دهکده جهانی هم تهدید و هم فرصت است و اگر از فرصتها استفاده نشود با تهدید جدی در فرهنگ مواجه خواهیم شد.
وی با اشاره به اینکه سیستم مدیریت فرهنگی پاسخگوی نیاز امروز نیست، گفت: باید با برنامه ریزی مشکلات این حوزه را حل کرد و تاثیر گذارترین عنصر فرهنگی اطلاع رسانی است.
نظر شما