دکتر امیر احمدیان که با خبرنگار مهر گفتگو میکرد در پاسخ به این سؤال که جایگاه نوروز در جشنهای فرهنگ ایرانی - اسلامی چیست ؟ گفت: نوروز بعنوان یک نماد انسانی و والا و سپاس به درگاه یزدان به پاس نعماتی که خداوند به انسان ارزانی داشته است بهترین و والاترین جایگاه را در فرهنگ ایرانی اسلامی دارد.
وی افزود : نوروز میتواند بعنوان یک عنصر دیپلماسی نوین برای همگرایی در کشورهای حوزه نوروز بکار گرفته شود . با نگاهی دیگر گونه به این عنصر دیپلماسی ارزشمند میتوان از آن بعنوان نزدیکی ملتها به یکدیگر بهره گرفت در حالیکه جهان مسیحیت با بهره گیری از آئین های کریسمس و ژانویه می تواند ملل مختلف جهان رادر چهار گوشه گیتی با فرهنگهای متفاوت و ساختارهای حکومتی مختلف و زبانهای گوناگون به یکدیگر پیوند دهد چرا ما در جهان اسلام از این عنصر وحدت بخش نوروز بهره نگیریم .
دکتر امیر احمدیان در ادامه تصریح کرد : با نگاهی به صبغه نوروز در آئینهای اسلامی و تأکید ائمه معصومین علیهما السلام برای بزرگداشت نوروز هنوز هم نتوانستهایم از تمامی ظرفیتهای این عنصر بهره بگیریم . چرا برخیها کوشش میکنند تا نوروز را از ذهنها بزدایند در حالی که با بزرگداشت نوروز دلها همه بهاری میشوند و با یکدیگر مهربان میشوند.
این استاد علوم سیاسی دانشگاه تربیت مدرس اظهار داشت: به نظر میرسد در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران نوروز باید بعنوان یک عنصر اساسی به کار گرفته شود . تأکید مکرر بر آن است که نوروز را در سطحی بسیار گسترده تر بعنوان جشن و آئینی ملی پاس بداریم و در اشاعه آن از همه امکانات موجود رسانه ای بهره بگیریم .
امیر احمدیان درباره این سؤال که از مقایسه نوروز با جشن های سال نو دیگر فرهنگها چه استنباطی می توان داشت ؟ گفت : از مقایسه نوروز با دیگر جشنها می توان نتیجه گرفت که نوروز در بهترین فصل سال و در آغاز رویش دوباره طبیعت جشن گرفته میشود در حالیکه جشنهای سال نو مسیحی در فصل زمستان و در میانه فصل انجماد است . رویش در نوروز و نوزایی طبیعت یادآور میعاد است که انسان را به یاد این نکته میاندازد که مردگان هم میتوانند دوباره زنده شوند. ما باید کاری کنیم که قلبهای مرده را دوباره زنده کنیم.
نظر شما