۹ اسفند ۱۳۸۷، ۱۱:۱۳

تکرار/فرهنگی در گفتگو با مهر:

دولت موافق اصلاح قیمت حامل های انرژی بدون پرداخت نقدی یارانه ها نیست

دولت موافق اصلاح قیمت حامل های انرژی بدون پرداخت نقدی یارانه ها نیست

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به نامه رئیس جمهور در خصوص حذف مصوبه کمیسیون تلفیق مبنی بر اختصاص هشت هزار و 400 میلیارد تومان گفت: دولت موافق اصلاح قیمت ها بدون پرداخت یارانه به خانوار و بخش های تولیدی نیست.

محمد حسین فرهنگی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر، با اشاره به نامه رئیس جمهور به رئیس مجلس و اعتراض به مصوبه کمیسیون تلفیق، اظهار داشت: موضع کنونی دولت را وزیر امور اقتصاد و دارایی در روزهای رسیدگی به بودجه در جلسه کمیسیون تلفیق اعلام  و به طور مشخص روشن کرد که دولت در صورتی که امکان باز توزیع یارانه میان دهک های کم درآمد جامعه وجود داشته باشد، آماده اجرای لایحه هدفمند کردن یارانه هاست و با حذف یارانه ها موافق نیست.

وی افزود: نظر کمیسیون این است که رقمی که در لایحه آمده فقط همان هشت هزار و پانصد میلیارد تومان است و دولت رقم دیگری پیش بینی نکرده بود که هم اکنون معترض باشد که در آن دخل و تصرف شده است.

فرهنگی گفت: بحث کمیسیون تلفیق این است که مفروضات دولت لایحه هدفمند کردن یارانه ها بوده است که در آن لایحه دولت اجازه پیدا می کرد صندوقی را تشکیل دهد و خسارات و فشارهای اقتصادی وارده را جبران کند و کمیسیون با وجود رقم مد نظر ، بدون وجود حکمی که چنین اجازه ای را به دولت بدهد، موافق نیست.

وی ادامه داد: در مرحله دیگر بررسی که به عدد و رقم رسیدیم، برخی از اعضا پیشنهاد کمیسیون ویژه را مطرح کردند که بر اساس آن به جای 34 هزار میلیارد تومان، رقم 20 هزار میلیارد تومان را پیشنهاد کرده بود. بر اساس این پیشنهاد، تمام منابع در بودجه ذکر و جایگزین 34 هزار میلیارد تومان نظر دولت می شد. دولت با این کاهش موافق بود ، در جلسه کمیسیون هم مطرح کرد که چون امکان بازپرداخت یارانه به نیمی از مردم و 5 دهک درآمدی پایین وجود دارد با این پیشنهاد موافق هستند، اما این پیشنهاد با اختلاف یک رای به تصویب نرسید.

فرهنگی خاطر نشان کرد: نهایتا کمیسیون تلفیق با رقم 8 هزار و 400 میلیارد تومان موافقت کرد و در همین جلسه مسئولان دولتی اعلام کردند که بدون پیش بینی جبران فشارهای وارده به اقتصاد خانوار و بخش های تولیدی مثل صنعت کشاورزی موافق اصلاح قیمت ها نیستند و این مصوبه کمیسیون را قبول ندارند؛ زیرا این اقدام به معنای هدفمند کردن یارانه ها نیست بلکه به معنای حذف بخش قابل توجهی از آنهاست.

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: صرف نظر از رایزنی های دولت و مجلس در این باره در حال حاضر ما مشکل دیگری هم داریم و آن مشکل یارانه است. یارانه ای که در لایحه بودجه 88 دیده نشده و در صورت حذف هشت هزار و 400 میلیارد تومان ضمن اینکه بخش هایی از قانون بودجه سال آینده دچار مشکل می شود، در کنار آن عدد 10 هزار میلیارد تومان یارانه سنوات قبل را به بخش های برق و نفت نخواهیم داشت و نبود این عدد باعث می شود اجرای وضعیت فعلی هم با مشکل روبرو شود. زیرا لازمه اینکه قیمت های اصلاح نشود و درآمد جدیدی به دست دولت نرسد این است که وضع موجود با تغییرات جزئی ادامه یابد و ادامه وضعیت موجود چنین شرایطی و مشکلاتی را به دنبال خواهد داشت.

فرهنگی گفت: لایحه بودجه ای که هم اکنون وجود دارد، به معنای اصلاح قیمت ها بدون جبران است. وضعیت سنوات قبل نیز قابل ادامه دادن نیست. نظر دولت حذف هشت هزار و پانصد میلیارد تومان است وموافق اصلاح قیمت ها بدون پرداخت یارانه به خانوار و بخش های تولیدی نیست؛ بنابراین در صورتی که با باز پرداخت و باز توزیع موافقت نشود، نظر دولت ادامه وضع موجود است.
 

کد خبر 839979

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha