به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد مهدی زاهدی امروز در گردهمایی روسای مراکز کارآفرینی دانشگاههای سراسر کشور گفت: وقتی صحبت از توسعه پایدار و همه جانبه می شود بحث تربیت نیروی انسانی در راس قرار می گیرد و مهمترین عامل آن خلاقیت و نوآوری است.
وی با بیان اینکه کارآفرینی نباید منحصر به مراکز کارآفرینی و پارکهای علم و فناوری شود، افزود: ایجاد کارآفرینی کار سهل و ممتنع است. از یکسو راهکارها و وجوه آن روشن است ولی از سوی دیگر باید ارتباط تنگاتنگی میان نهادهای درگیر ایجاد شود.
زاهدی تاکید کرد: این ارتباط نیاز به بسته ای دارد تا به طور همه جانبه با تعامل دستگاههایی چون وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش، وزارت تعاون و کار در جهت سیاستگزاری گام بردارند.
وزیر علوم از امضای تفاهم نامه هایی میان این وزارتخانه و وزارتخانه های کار، دفاع و ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر داد و اظهار داشت: در بحث کارآفرینی ما به عنوان وزارت علوم سهم شایسته ای را باید برعهده بگیریم.
سخنان وزیر کار متناسب جلسه امروز نبود
زاهدی با انتقاد از سخنان وزیر کار در این گردهمایی با بیان اینکه گفتن این جمله که دانشگاهها نقشی جز استعدادکشی ندارند مناسب این جلسه نبود، ادامه داد: من با کلیات این مسئله که دانشگاهها باید به سمت کارآفرینی حرکت کنند موافقم ولی این بحث را نباید ساده انگاشت. ما برای این منظور در برنامه های چهارم و پنجم توسعه حرکتهایی را آغاز کرده ایم.
دانشگاهها نباید تمام هم و غم خود را صرف کارآفرینی کنند
وی با تاکید بر اینکه دانشگاهها نباید تمام هم و غم خود را صرف کارآفرینی کنند، اضافه کرد: در درجه اول دانشگاهها باید در جهت تولید علم، حرکت در مرزهای دانش، اقتدار ملی و تحقق اهداف چشم انداز 20 ساله گام بردارند. اگر تنها انتظار کارآفرینی از وزارت علوم داشته باشیم افت علمی را به دنبال دارد.
دانشگاه علمی کاربردی برای کارآفرینی ایجاد شده است
وزیر علوم، پژوهش در مرزهای دانش، اختراع و تولید فناوری، تربیت نیروی انسانی و انجام پژوهشهای بنیادی را از اولویتهای دانشگاهها ذکر و خاطر نشان کرد: اما این انتظارات برای همه دانشگاهها یکسان نیست. دانشگاههایی چون آزاد، پیام نور و غیر انتفاعی تنها برای پاسخ به نیازهای آموزشی جامعه ایجاد شده است و انتظار کارآفرین بودن نداریم ولی دانشگاه جامع علمی کاربردی صددرصد کارآفرین است و کمتر انتظار حرکت در مرزهای دانش از این دانشگاه می رود.
وی با اشاره به اقدامات این وزارتخانه در زمینه کارآفرینی در برنامه پنجم توسعه گفت: در این زمینه کارگروه علم و فناوری ایجاد شده است که دبیرخانه آن در وزارت علوم مستقر است. این دبیرخانه شامل 3 کمیته تخصصی آموزشی، پژوهشی و فناوری است که یکی از محورهای جدیدی که این کارگروهها دنبال می کنند بحث کارآفرینی است.
زاهدی با تاکید بر برنامه های این دبیرخانه در حوزه آموزش ادامه داد: در کارگروه آموزش با حضور نمایندگانی از وزارتخانه های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، علوم، تحقیقات و فناوری، تعاون و کار برنامه های خوبی برای دوره های فنی و حرفه ای، کارآموزی، بازآموزی، ایجاد رشته های مورد نیاز کشور و تعامل دستگاههای مختلف در این زمینه تدوین شده است که مراحل نهایی را پشت سر می گذراند.
وزیر علوم ابراز امیدواری کرد که برگزاری همایشهایی در زمینه کارآفرینی بتواند بتواند خلاهای موجود را بیش از گذشته جبران کند.
به گزارش مهر، وزیر کار و امور اجتماعی امروز در این برنامه با تاکید بر اینکه وزارت علوم و دانشگاهها باید کارآفرین شوند، گفت: شیوه پذیرش دانشجو در دانشگاهها جز استعدادکشی حاصلی نخواهد داشت.
وی همچنین عنوان کرده است که بر اساس ارزیابی صورت گرفته دانشگاه نرفته ها ریسک پذیرتر و کارآفرین تر از دانش آموختگان دانشگاهها هستند.
نظر شما