به گزارش خبرنگار مهر، رامین پاشایی فام امروز در همایش اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی ؛ اقدامات و برنامه ها" با اشاره به دغدغه بانک مرکزی نسبت به وضعیت سه متغیر کلان اقتصادی کشور یعنی نرخ رشد اقتصادی ، بیکاری و تورم گفت: مطالعه در این زمینه ها نشان داد که تولید بالفعل کشور بیش از ظرفیت بالقوه آن انجام و نرخ بیکاری نیز بیش از ظرفیت کاهش یافته است اما این ظرفیت ها پایدار نیست.
معاون اقتصادی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه برای رسیدن به رشد های پایدار باید فضای کسب و کار در کشور اصلاح شود ، تصریح کرد: به منظور دستیابی به نرخ رشد اقتصادی بالاتر و نرخ بیکاری و تورم پایین تر باید اصل 44 قانون اساسی اجرا شود و فضای کسب و کار در کشور به سمت غیر دولتی پیش رود .
وی تغییر ریل حرکت اقتصاد را نیازمند تغییر فضای کسب و کار و اجرای اصل 44 قانون اساسی دانست و گفت: در این راستا بانکها به سمت خصوصی سازی پیش رفتند و هم اکنون حجم بانکهای غیر دولتی از سیستم بانکی کشور فراتر از 20 درصد است و برخی بانک های خصوصی کشور از نظر حجم معادل چند بانک بزرگ دولتی فعالیت می کنند .
پاشایی فام با اشاره به ابلاغ بسته سیاستی و نظارتی سال 87 بانک مرکزی و یکسان سازی شرایط برای فعالیت بخش خصوصی و دولتی بیان کرد: بسته سال 88 بانک مرکزی طی چند روز آینده به بانکها ابلاغ خواهد شد.
معاون اقتصادی بانک مرکزی ادامه داد: در بسته سال 87 بانک مرکزی ایجاد دو بانک مجازی پیش بینی شده بود که تقاضاهای آن هم اکنون در حال بررسی است.
وی به جهت گیری این بانک برای واگذاری بانکهای تجاری کشور اشاره و تصریح کرد: شبکه بانکی تامین کننده نیاز نقدینگی کشور است اما این موضوع مطرح است که چه اقداماتی باید صورت گیرد تا این نقدینگی موجب تورم نشود که در این بخش افزایش کارایی سیستم بانکی از طریق گسترش بانکداری الکترونیکی اهمیت می یابد.
پاشایی فام گسترش بانکداری الکترونیکی را باعث تسهیل تجارت و مبادلات و تامین نقدینگی کشور با مقدار کمتری از وجوه دانست و افزود: سال گذشته در همین مقطع زمانی 8 میلیارد قطعه اسکناس در گردش در کشور وجود داشت اما هم اکنون با وجود نقدینگی و تولید یک میلیارد و 500 میلیون قطعه اسکناس مذکور کاهش یافته است.
نظر شما