عزیزالله سیفی در گفتگو با خبرنگار مهر در یزد اظهار داشت: 11 میلیون تومان برای اجرای این طرح مورد نیاز است و تاکنون نیز کار ساخت و نصب ویترینها در این موزه انجام شده است.
وی با اشاره به مزایای اداره موزه ها به صورت هئیت امنایی بیان داشت: هزینه کرد سریع و بدون مانع اعتبارات از مزایای اداره کردن موزه ها به شکل هیئت امنایی است اما این زمانی به درستی محقق می شود که درآمد قابل توجهی از سوی بازدیدکنندگان عاید موزه شود.
سیفی خاطرنشان کرد: موزه سکه و مردم شناسی حیدرزاده یزد نخستین موزه ای است که در کشور به این شکل اداره می شود و به تازگی نیز سازمان میراث فرهنگی به فکر اداره موزه ها از طریق هیئت امنا افتاده است و خوشبختانه یزد در این مورد چند گام از سایر استانها جلوتر است.
وی همچنین با اشاره به مشکلات موزه ها در سراسر کشور افزود: آمار بازدید کنندگان موزه در ایران نسبت به میانگین جهانی بسیار پایین تر است و همواره افرادی خاص به بازدید از موزه ها علاقه نشان می دهند که این امر از لحاظ درآمدی برای این مراکز به ویژه موزه هایی که به شکل هیئت امنایی اداره می شوند، مشکلات مالی ایجاد خواهد کرد.
سیفی تخصصی بودن موزه ها را یکی از عوامل مهم بازدیدهای افراد خاص و محدود عنوان کرد و ادامه داد: جنبه تخصصی موزه ها باعث شده اغلب بازدید کنندگان موزه افراد خاص در رشته های محدود باشند.
این مسئول با اشاره به موزه سکه و مردم شناسی حیدرزاده استان یزد افزود: این موزه حاصل تلاش حیدرزاده، معلم بازنشسته آموزش و پرورش است که با سلیقه و پیگیری خاص طی 50 سال جمع آوری شده است و در آن بیش از چهار هزار و 500 سکه قدیمی طلا، نقره، مس و برنج مربوط به 42 دوره تاریخی از زمان هخامنشیان وجود دارد.
به گفته وی این موزه در خانه عرب زاده در بافت قدیمی شهر در محله فهادان قرار دارد و علاوه بر سکه مجموعه هایی از اسکناسهای قدیمی، قفل، مجموعه زینت آلات، تسبیح، انگشتر، مهر، ابزار جنگی، سماور و ... در آن به نمایش گذاشته شده است.
نظر شما