۱۶ اسفند ۱۳۸۷، ۱۱:۳۳

ذوالفقاری در گفتگو با مهر:

مردم توان سفر با هزینه های نجومی تورها را ندارند

مردم توان سفر با هزینه های نجومی تورها را ندارند

کارشناسان معتقدند در حال حاضر با توجه به مشکلات اقتصادی موجود جامعه کارگری و کارمندی امکان سفر با هزینه های نجومی را ندارند و باید حمایتهایی از سوی دولت به ویژه سازمان میراث فرهنگی ارائه شود.

حسین ذوالفقاری در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد افزایش نرخ تورهای گردشگری در ایام نوروز گفت: افزایش نرخ هتلها و مراکز گردشگری و همچنین تورهای مسافرتی برای ایام نوروز سال 88 به طور حتم باعث می شود که تعداد زیادی از مردم توان سفر و گردش را از دست بدهند.

کارشناسان حوزه گردشگری معتقدند برای تعیین نرخ هتل و تور باید به سطح درآمدها و شاخصهای توسعه پایدار در کشور و به صورت سیستمی نگاه کرد و نباید ایران را با کشورهای دیگر که در ایام تعطیل نرخ خدمات گردشگری خود را چندین برابر می کنند مقایسه کرد.

این در حالی است که در ایران هم اکنون بیش از دو هزار دفتر خدمات مسافرتی در کشور فعالیت می کنند و از این میان 1030 آژانس فقط در تهران مشغول هستند که اغلب این دفاتر نرخ خدمات خود را در ایام تعطیل و نوروز افزایش می دهند.

کارشناس گردشگری معاونت راهبردی ریاست جمهوری تصریح کرد: چنانچه بخواهیم اقداماتی در جهت افزایش تعداد گردشگران انجام دهیم باید سیاستهای منفی که هم اکنون در صنعت توریسم کشور وجود دارد را از بین ببریم در غیر این صورت به هیچ وجه نمی توانیم به اهداف چشم انداز 20 ساله ودست یافتن به ورود 20 میلیون گردشگر دست پیدا کنیم.

ذوالفقاری با بیان اینکه اگر هدف افزایش تعداد گردشگران و سفر است بنابراین با افزایش قیمت نمی توان به این هدف دست یافت و این موضوع کاملا نتیجه عکس خواهد داشت گفت: افزایش نرخ هتلها در ایام عید باعث ایجاد رقابت نابرابر در افزایش قیمت و سطح درآمد خواهد شد به طوری که روی سایر موارد و خدمات نیز تاثیر سوئی می گذارد.

  نباید ایران را با کشورهای دیگر که در ایام تعطیل نرخ خدمات گردشگری خود را چندین برابر می کنند، مقایسه کرد
ذوالفقاری

در عین حال بررسیها نشان می دهد که بخش خصوصی نمی تواند در این راه با بخش دولتی رقابت کند و در حال حاضر دولت در صنعت گردشگری در کنار بخش خصوصی قرار دارد و برخی از سازمانها مهمانسرا و مراکز اقامتی دارند که کارمندانشان را به این مراکز می برند.


ذوالفقاری گفت: بر اساس برنامه چهارم توسعه می بایست مهمانسراهای دولتی به بخش خصوصی واگذار می شود و همچنین این موضوع در قانون خدمات کشوری نیز دیده شده اما تا کنون مورد توجه قرار نگرفته است.

به گفته کارشناس ارشد توریسم، نظام تعطیلات باید در ایران تغییر کند و در این صورت است که مردم فقط در ایام نوروز و تابستان سفر نمی روند و این شرایط باعث خواهد شد که با مشکلاتی که مسافران در ایام پر گردشگر روبرو می شوند مواجه نشویم.

کارشناسان معتقدند در حال حاضر با توجه به مشکلات اقتصادی موجود جامعه کارگری و کارمندی امکان سفر با هزینه های نجومی را ندارند و باید حمایتهایی از سوی دولت به ویژه سازمان میراث فرهنگی ارائه شود.

سازمان میراث فرهنگی به عنوان متولی امر گردش و سفر در کشور باید نظارت کافی به عملکرد آژانسهای مسافرتی داشته باشد و اجازه چند برابر شدن قیمتها را به آنها ندهد اما هم اکنون این نظارتها بسیار محدود است به همین دلیل نابسامانی ایجاد شده است و در این شرایط فقط مردم هستند که دچارمشکل می شوند.

کد خبر 843263

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha