به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه زمان، "علی باباجان" که پیش از آغاز نشست شب گذشته ناتو در بروکسل در جمع خبرنگاران سخن می گفت در ادامه از کشورهای غربی خواست تا سیاستهایی را که از دید روسیه تهدید آمیز به نظر می رسند رها کنند؛ زیرا هرگاه این مسائل رخ می دهد هر دو طرف زیان می کنند.
وزیر امور خارجه ترکیه در ادامه با اشاره به سپر موشکی گفت : اول ما باید این نکته را روشن کنیم که هدف از اجرای این پروژه چیست؛ زمانی که این سیستم شکل گرفت تهدیدی که در ذهن ما خواهد بود چیست؟
باباجان در بیان موضع ترکیه درباره استقرار سپر موشکی آمریکا در کشورهای لهستان و جمهوری چک گفت : اگر تهدید واقعا ایران است باید بگویم که ما مشکلی با ایران نداریم و ما امروز میان آمریکا و روسیه قرار گرفته ایم و این بدان معناست که مسائل دیگری در این پروژه مطرح هستند.
وزیر امور خارجه ترکیه در ادامه خواستار تعریفهای جدید درباره خلع سلاح شد.
زمان در ادامه نوشت : هرچند روسیه و ترکیه از گذشته اختلافاتی درباره قفقاز جنوبی داشته اند اما آنها در سالهای اخیر گامهایی را برای افزایش همکاریها بویژه در زمینه انرژی و تجارت برداشته اند و مسکو هم اکنون بزرگترین شریک تجاری آنکارا محسوب می شود.
آمریکا در ژانویه سال 2007 به دو کشور لهستان و جمهوری چک که پیشتر از اقمار شوروی بودند و در حال حاضر از اعضای اتحادیه اروپا و ناتو هستند، پیشنهاد داد تا یک سامانه دفاع ضد موشکی شامل 10 موشک رهگیر در لهستان و یک سیستم راداری را در خاک چک مستقر کند.
ایالات متحده توجیه خود از این اقدام را به زعم خود مقابله با تهدیدهای موشکی کشورهایی مانند ایران و کره شمالی اعلام کرده است، اما روسیه به عنوان مخالف اصلی استقرارچنین سامانه ای بر این باور است که تهران و پیونگ یانگ فاقد چنان توان موشکی هستند که بتوانند منافع واشنگتن را مورد هدف قراردهند، بنابراین به باور کرملین هدف استقرار چنین سامانه ای ازسوی آمریکا در اروپای شرقی، کنترل سیستمهای موشکی روسیه است.
نظر شما