به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، نظام الدین برزگری در حاشیه مراسم بهره برداری از آزمایشگاه فرآورده های نفتی خراسان جنوبی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه دریافت گواهی ثبت استاندارد مخصوص محصولاتی است که مشمول استانداردهای اجباری نیستند، افزود: در این خود اظهاری کالاها با استاندارد ملی، منطقه ای و بین المللی تطبیق داده می شوند.
وی با اشاره به فعالیتهای محوری انجام شده از سوی مؤسسه استاندارد با توجه به سیاستهای اصل 44 و سیاستهای کلی نظام در گذشته اظهار داشت: 20 فعالیت که ملاک ارزیابی عملکرد استانها در امر استاندارد بود در سال آینده به 50 فعالیت افزایش یافته است.
رئیس مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران با بیان اینکه باید استاندارد رابه عنوان فرهنگ و باور ملی در حامعه مطرح کنیم خاطرنشان کرد: عدم اطلاع رسانی کافی از نقاط ضعف این سازمان در فرهنگ سازی استاندارد در جامعه می باشد.
به گفته وی هنوز درصد بیشتری از مردم کشور با مقوله استاندارد به صورت مطلوب آشنا نیستند.
برزگری در خصوص استاندارد اجباری واحدهای تولیدی مصالح ساختمانی در کشور افزود: تا نیمه اول سال 88 کلیه مصالح ساختمانی پروانه کاربرد علامت استاندارد دریافت می کنند و بخشی از واحدهای کارگاهی کوچک نیز که نتوانند نشان استاندارد دریافت کنند پروانه آنان ابطال خواهد شد.
برزگری استانداردهای ملی تدوین شده در کشور را بیش از 11 هزار عنوان کرد و گفت: در راستای تحقق اهداف 20 ساله نظام باید با یک برنامه جهشی و با استفاده از توانمندی مراکز علمی، تخصصی و دانشگاهی بتوانیم استانداردهای بیشتری در برنامه پنجم توسعه تدوین کنیم.
وی از ابلاغ روش ثبت و تدوین استانداردهای کارخانه ای به استانها خبر داد و تصریح کرد: در بخش تحقیقات صنعتی مؤسسه استاندارد با وجود پژوهشگاه های صنعتی در گذشته کمتر کار شده است که این هدف در برنامه های آتی با جدیت دنبال خواهد شد.
به گفته وی استاندارد ایران از 44 سال پیش عضو سازمان جهانی استاندارد است و تاکنون عضو 11 مجمع و اتحادیه بین المللی در رابطه با استاندارد و استانداردسازی جهانی بوده و همچنین عضو فعال 132 کمیته فنی تدوین استاندارد جهانی و عضو ناظر 140 کمیته فنی است.
برزگری با بیان اینکه تاکنون گواهی استاندارد ایران تا مرزهای خروجی به منظور صادرات کالای مطمئن ارزش و اعتبار داشته است و براساس تفاهم نامه های دوجانبه با برخی از کشورها نیز این گواهی نامه ها در سطح جهانی نیز پذیرفته شده است، اذعان داشت: با مصوبات مجلس شورای اسلامی مقدمات عضویت رسمی ایران در نظام تأیید صلاحیت جهانی فراهم شده است.
رئیس مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران با بیان اینکه برخی از استانداردهای ملی ما سخت گیرانه تر از استانداردهای اروپایی و جهانی است، گفت: استقرار استانداردهای جهانی از جمله 17011، 17020 و 17025 در آزمایشگاه های سازمان برای پذیرفته شدن گواهی های استاندارد ملی در سطح جهانی لازم است که در برنامههای سال 88 سازمان قرار دارد.
نظر شما