يك استاد دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي "مهر" علت افزايش واردات در دو ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل را افزايش درآمد ارزي كشور دانست و گفت: افزايش واردات به كشور موجب ورشكستگي واحدهاي توليدي داخلي شده و در نهايت نيز در كشور بيكاري افزايش مي يابد.
دكتركاظم نجفي علمي با تاكيد بر اين كه در كشوري كه جوياي كار زيادي وجود دارد نبايد اين همه واردات به كشور انجام شود، خاطر نشان كرد: واحدهاي توليدي داخلي كه سرمايه گذاري بسياري انجام داده اند و حتي بسياري از اين واحدها، كالاهاي خود را با استاندارد هاي اخذ شده توليد مي كنند با افزايش واردات، دچار كمبود تقاضا شده و در آينده نيز با ورشكستگي، واحدهاي توليدي خود را تعطيل مي كنند.
وي تصريح كرد: شايد افزايش واردات هم اكنون موجب افزيش قيمتها نشود ولي در آينده با تعطيلي واحدهاي توليدي و كاهش واردات ، قيمت ها بشدت افزايش پيدا كرده و در نهايت نيز تورم در كشور ايجاد خواهد شد.
نجفي علمي، دولت را مسئول اصلي افزايش 36 درصدي واردات دردوماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته دانست و گفت: ورود كالاهاي خارجي به كشور با هدايت و نظارت دولت صورت مي گيرد(يعني تمام واردات يا منع آن با مجوزدولت انجام مي شود) و به طور كلي مي توان گفت كه اگر هم دولت خودش كالاي خارجي وارد نكند با مجوزخودش كالا وارد شده است.
نظر شما