۲۰ اسفند ۱۳۸۷، ۱۳:۱۴

مدیرکل آسیبهای شهرداری تهران:

اغلب نهادهای مسئول در ساماندهی آسیبهای اجتماعی پاسخگو نیستند

اغلب نهادهای مسئول در ساماندهی آسیبهای اجتماعی پاسخگو نیستند

فقر، بیکاری و ضعف نظام رفاه اجتماعی از جمله فشارهای ساختاری در رابطه با موضوع آسیبهای اجتماعی است اما توجه کافی به این عوامل در بروز آسیبها نمی شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سید نجم الدین محمدی مدیرکل آسیبهای اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به خلاءهای موجود در زمینه ساماندهی آسیبهای اجتماعی شهر تهران افزود: در حال حاضر اغلب دستگاهها و نهادهایی که در قانون از آنها نام برده شده و در این زمینه وظایفی برعهده دارند، از زیر بار مسئولیت شانه خالی می کنند و پاسخگو نیستند. ضمن آنکه به خاطر عمل نکردن به این مسئولیتها و تبیین و تثبیت نشدن جایگاه آنها در زمینه ساماندهی آسیبهای اجتماعی، وظایف این نهادها برای مردم و حتی خودشان شفاف نیست.

وی با بیان اینکه نوع ساماندهی آسیبها بسته به مکان و زمان، متفاوت است تصریح کرد: یکی از خلاهای موجود در زمینه آسیبهای اجتماعی این است که مطالعه جامع در این حوزه برای شناخت وضعیت و نیازسنجی خدمات و برنامه ریزی اصولی و کاربردی با توجه به شرایط خاص هر منطقه از کشور وجود ندارد. ضمن آنکه به شرایط منطقه ای و محلی آسیبها و برنامه ریزی واحد در این زمینه نیز توجهی نمی شود.

محمدی افزود: نبود برنامه های جامع پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، تنوع دستگاههای متولی و رویکردهای متفاوت در این حوزه، ارزیابی نشدن صحیح برنامه های انجام شده برای اصلاح شیوه های اجرا در برنامه های بعدی، نا متناسب و یا ناقص بودن قوانین و مقررات موجود و نبود حساسیت لازم نسبت به روند رو به رشد آسیبهای اجتماعی و تنوع آن از جمله خلاهای موجود در حوزه آسیبهای اجتماعی به ویژه تهران است.

مدیرکل آسیبهای اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به نقش مدیریت شهری در کاهش آسیبهای اجتماعی گفت: با توجه به اینکه هدف اصلی از اجرای طرح جامع شهری، توسعه شهر تهران در تمامی ابعاد و افزایش سطح بهره مندی شهروندان از توسعه پایدار شهری و رفع تبعیض است، مدیریت شهری تلاش می کند با توزیع خدمات و فرصتهای برابر برای دستیابی به عدالت حرکت کند و به همین منظور برنامه های خود را در حوزه مختلف اجتماعی از جمله آسیبهای اجتماعی به صورت زیر بنایی در مناطق بحران زا و آسیب خیز اجرا می کند و در کنار آن خدمات اجتماعی را به آسیب دیدگان اجتماعی ارائه می کند.

وی با اشاره به رویکرد مدیریت شهری برای تعامل با نهادهای دولتی و بخش غیر دولتی گفت: شهرداری تهران با حمایت شورای شهر برنامه های پیشگیرانه و مداخله اجتماعی در آسیب ها را با تاکید بر رویکردهای اجتماع محور دردست پیگیری دارد و به همین منظور تعامل گسترده با نهادهای دولتی و توانمندسازی بخش غیر دولتی و تقویت هسته های مداخله گر مردمی در اولویت کار قرار گرفته است.

محمدی تصریح کرد: متاسفانه نهادها و سازمانهای مسئول و متولی در حوزه آسیبها نقش موثری در حوزه پیشگیری و کاهش آسیبها ایفا نکرده اند و مسلما در شرایط کنونی، شهرداری بدون کمک و همکاری بخشهای دولتی مسئول در حوزه آسیبها و بهره گیری از توان بخش غیر دولتی و مردمی نمی تواند موفق باشد. البته در صورتی که مدیریت واحد شهری تحقق یابد و برنامه های کاهش آسیب با هماهنگی و همکاری تمام دستگاهها و تحت لوای سیاست مشترک و متمرکز انجام شود، بی شک تاثیرات بهتری خواهد داشت.

کد خبر 847188

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha