۲۰ اسفند ۱۳۸۷، ۱۳:۵۰

صالح آبادی اعلام کرد:

بررسی 22 پرونده تخلف در بورس/ کارگزاران رتبه بندی می شوند

بررسی 22 پرونده تخلف در بورس/ کارگزاران رتبه بندی می شوند

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از بررسی 22 پرونده تخلف در بورس و صدور رای نهایی 4 پرونده آن خبرداد و گفت: از سال 88 کارگزاران بورس هر 6 ماه یکبار رتبه بندی می شوند.

به گزارش خبرنگار مهر علی صالح آبادی امروز در نشستی خبری در مورد اقدامات و برنامه های سازمان بورس، تصویب مقررات برای بازار سرمایه را از وظایف ذاتی بازار سرمایه برشمرد و تصویب دستور العمل بازار گردانی، دستور العمل کمیته سازش کارگزاران، دستور العمل انضباطی ناشران بورسی و دستور العمل مشاور عرضه را از جمله این مصوبات ذکر کرد.

مصوبات بازار سرمایه

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: شرکتهای تامین سرمایه و شرکتهای مشاوره سرمایه گذاری می توانند مشاوره پذیرش را انجام دهند، اما مشاوره عرضه برای این است که اگر اوراق بهاداری همچون اوراق مشارکت و غیره یا افزایش سرمایه یا تاسیس شرکت قرار است در بورس انجام شود، توسط موسسات تامین سرمایه و موسسات حسابرسی معتمد بورس صورت گیرد.

صالح آبادی همچنین به تصویب دستورالعمل رتبه بندی کارگزاران برای اولین بار خبرداد و با بیان اینکه این دستور العمل از سال 88 انجام خواهد شد، افزود: بر همین اساس هر 6 ماه یکبار کارگزاران بورس رتبه بندی خواهند شد.

وی از تصویب دستور العمل پذیرش بورس کالا، دستور العمل رسیدگی به تخلفات موضوع ماده 35 قانون، دستورالعمل تائید صلاحیت مدیران بورسها و مدیران خارج از بورس و ضوابط ایجاد کد مجازی تجمیعی جهت انجام معاملات عمده خبرداد و گفت: ضوابط کلی عرضه اولیه یا عمده سهام شرکتهای اصل 44 در شورای بورس تصویب شد و بر اساس آن بر شفاف سازی اطلاعات بیشتر در عرضه اولیه سهام شرکتهای دولتی و اینکه در روز اول عرضه 5 درصد سهام عرضه شود و 15 درصد نیز طی یک سال عرضه شود تاکید شده است.

رئیس شورایعالی بورس و اوراق بهادارهمچنین به تصویب مقررات صندوقهای سرمایه گذاری در اشل بزرگ که یک نمونه آن امسال تشکیل شده است، اشاره کرد و گفت: مقررات صندوقهای زمین و ساختمان نیز به تصویب رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: کار بسیاری از مقررات پایه ای بازار سرمایه به انجام رسیده، اما مقررات مربوط به عرضه اولیه و برخی مقررات جزئی تر باقی مانده است.

پرونده تخلفات بورس

به گفته صالح آبادی در حوزه حقوقی از ابتدای تاسیس سازمان 22 پرونده تخلف بررسی شده که 10 پرونده آن در مرحله مستند سازی است و هنوز به مراجع قانونی اعلام جرم نشده است و 12 مورد در مراجع قضایی مطرح شده که از این تعداد در مورد 4 پرونده رای قطعی و لازم الاجرا صادر شده است.

وی اضافه کرد: پرونده معامله براساس اطلاعات نهانی، پرونده معامله دستکاری بازار، پرونده خودداری از ارائه اطلاعات به سازمان و پرونده افشای اطلاعات نهانی 4 پرونده مذکور بوده است که حبس، جرائم نقدی یا حبس به اضافه جرائم نقدی از جمله مجازاتهای در نظر گرفته شده برای آنها بود.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: در مورد 4 پرونده صدور قرار مجرمیت صورت گرفته، 4 پرونده به مرحله رای بدوی رسیده، رای بدوی 1 پرونده صادر شده و برای مرحله تجدید نظررفته است و 3 پرونده دیگر نیز در مرحله دادسرا و بازپرسی است.

هیئت داوری

وی با اشاره به تفاوتهای هیئت داوری جدید نسبت به هیئت داوری قبلی در بورس، افزایش صلاحیت هیئت داوری جدید و اینکه این هیئت به اختلافات حرفه ای کل فعالان بازار سرمایه رسیدگی می کند، تصریح کرد: این هیئت در سال 85 برای 9 پرونده، در سال 86 برای 12 پرونده و در سال 87 برای 14 پرونده رای صادر کرده است که در مجموع 35 پرونده آن مختومه و 7 پرونده آن در جریان است و رای هیئت داوری قطعی و لازم الاجرا است.

کمیته فقهی بورس

صالح آبادی همچنین با اشاره به جلسات کمیته فقهی در سال 86 و 87 مهمترین مصوبات آن را اوراق قرارداد آتی یا فیوچر کالا، فیوچر سهام، اوراق سلف موازی، تضمین بازخرید سهام، اوراق اختیار معامله یا آپشن و اوراق صکوک استصناع و اجاره و رد فروش استقراضی سهام از لحاظ شرعی اعلام کرد.

وی از امضای تفاهم نامه کمیته فقهی بورس کشور با بانک توسعه اسلامی در روز گذشته خبرداد و افزود: همچنین امضای تفاهم نامه با موسسه آموزش بین المللی مالی اسلامی مالزی انجام شده و در نیمه اول سال آتی نیز با بورس اردن و پاکستان نیز تفاهم نامه امضا خواهیم کرد.

نهادهای مالی

رئیس شورایعالی بورس و اوراق بهادار به تشکیل 14 صندوق سرمایه گذاری کوچک و یک صندوق سرمایه گذاری بزرگ اشاره کرد و از صدور دو موافقتنامه اصولی برای صدوقهای زمین و ساختمان خبرداد و گفت: امسال 12 مجوز جدید کارگزاری بورس کالا صادر شده است.

وی از صدور 15 مجوز سبدگردانی به کارگزاری ها و 28 مجوز کارگزاری برای otc و فیوچر خبرداد و یکی از مشکلات فیوچر را امکان معامله فقط در بورس کالا و عدم امکان معامله در خارج از آن اعلام کرد.

صالح آبادی از اصلاح ساختار شرکتهای کارگزاری و صدور پروانه کارگزاری به آنها و ارائه این پروانه ها طی مراسمی در آینده به آنها خبرداد و با بیان اینکه در حوزه بازار اولیه امسال دو مورد تاسیس شرکت داشتیم، ارزش این دو شرکت را 160 میلیارد تومان ذکر کرد.

وی افزود: 61 مورد افزایش سرمایه به ارزش 2 هزارو 940 میلیارد تومان و یک مورد نیز فروش اوراق مشارکت به میزان 40 میلیارد تومان انجام شده است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار به تشکیل 20 جلسه پذیرش بورس کالا اشاره کرد و با بیان اینکه با حجم زیادی از تقاضا جهت ورود کالا به بورس کالا مواجه بودیم، گفت: تقریبا تمام محصولات پتروشیمی وارد بورس کالا شدند و سه محصول اوره، آمونیاک و نیکل نیز روز گذشته در بورس کالا پذیرفته شدند.

وی همچنین به پذیرش فیوچر مس و اونس طلا و سکه در هیئت پذیرش بورس کالا در سال جاری اشاره کرد و گفت: امسال otc تشکیل و مدیران آن مشخص شدند که مقررات آن نیز تنظیم و در حال نهایی شدن است که امید است در اوایل سال آتی آغاز شود. 

وی با بیان اینکه در نیمه دوم فروردین ماه سال 88 مقررات پیشنهادی otc را نهایی خواهیم کرد، گفت: کمیته پذیرش و کنترل کیفیت موسسات حسابرسی نیز تشکیل شد. 

کد خبر 847200

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha