۱۴ فروردین ۱۳۸۸، ۱۰:۳۴

طوسی‌وند در گفتگو با مهر:

روستای زادگاه فردوسی به "شهرک شاهنامه" تبدیل می‌شود

روستای زادگاه فردوسی به "شهرک شاهنامه" تبدیل می‌شود

رئیس بنیاد فردوسی از احیای روستای "دیه پاژ" زادگاه فردوسی و تبدیل آن به شهرک شاهنامه همزمان با روز بزرگداشت فردوسی در 26 اردیبهشت‌ماه امسال خبر داد.

دکتر محمد حسین طوسی‌وند در گفتگو خبرنگار مهر گفت: بنیاد فردوسی پس از پنج سال فعالیت خستگی ناپذیر امروز از طرف کلیه فرهیختگان کشور مورد استقبال قرار گرفته و تشویق می‌شود.

وی از افتتاح شعبه بنیاد فردوسی در طوس خبر داد و افزود: همزمان با افتتاح همایش سالروز فردوسی در روز 26 اردیبهشت که مقارن با اتمام هزاره سرایش شاهنامه نیز هست شاخه طوس این بنیاد در مشهد دایر خواهد شد و به همین منظور یکی از افراد خیر خراسان مبلغ دویست میلیون تومان در اختیار بنیاد فردوسی قرار داده است.

طوسی‌وند خاطر نشان کرد: امیدواریم با کمک ملت نجیب و فرهنگ دوست ایران شعبه بنیاد فردوسی را در اکثر مراکز کشور ایجاد کنیم تا ایده استاد محترم دکتر اسلامی ندوشن که همانا ایجاد فرهنگسرای فردوسی است جامعه عمل بپوشد. برای اینکار لازم است ریشه‌های کهن زبان فارسی دری با کمک بنیاد فردوسی بار دیگر در آسیای میانه جوانه زده و شکوفا شود.

رئیس بنیاد فردوسی اظهار داشت: آسیای میانه شامل کشورهای تاجیکستان، افغانستان، ترکمنستان، ازبکستان، قرقیزستان و پاکستان است که روزگارانی مهد تکلم و ادب زبان دری بوده و نامدارانی چون رودکی، ابن سینا، ناصر خسرو، شیخ عطار، جامی، مولوی، نظامی، بیهقی، بیرونی، ابن یمین، اقبال لاهوری، سعدی، حافظ و دهها فرهیخته دیگر برای فرهنگ و ادب پارسی زحمت و مرارت کشیده‌اند.

وی از مسئولان خواست تا توجه به فرهنگ و ادب فارسی را افزایش دهند و از وزارت علوم و دانشکده‌های ادبیات سراسر کشور بخواهند تا در این راستا با بنیاد فردوسی برای اشاعه فرهنگ پارسی در آسیای میانه بیشتر همکاری کند.

طوسی‌وند در ادامه گفت: بنیاد فردوسی یک سازمان فرهنگی غیر سیاسی - غیرانتفاعی و مردمی است که تنها وظیفه‌اش گسترش فرهنگ و ادب فارسی به شمار می‌آید.

رئیس بنیاد فردوسی در ادامه احیای زادگاه فردوسی را از جمله برنامه های این بنیاد خواند و تصریح کرد: طوس زادگاه و آرامگاه فردوسی، مرکز ثقل مرکز آسیای میانه و خراسان بزرگ است و از آنجا که بارگاه ملکوتی امام هشتم شیعیان نیز در اینجاست بنابراین وظیفه سازمان میراث فرهنگی ایجاب می‌کند که در احیاء این مرکز میراث اهتمام بیشتری داشته باشد.

وی افزود: پروژه احیاء زادگاه حکیم طوس شامل بوستان سرای فردوسی، شهرک شاهنامه، دهکده نمونه پاژ، کلینیک تخصصی مجتمع ورزشی و کارگاههای هنری خواهد بود.

طوسی‌وند در ادامه به جزئیات طرح احیای روستای باژ و تبدیل آن به شهرک شاهنامه اشاره کرد و گفت: در بوستان سرای فردوسی کارگاههایی بوجود خواهد آمد که صحنه‌های پرشور شاهنامه را به صورت سه بعدی تصویر پردازی می‌کنند تا جوانان و گردشگران در چند ساعت کلیه صحنه‌های شاهنامه را به صورت سمعی و بصری ببینند و به عظمت تاریخ کهن خویش افتخار کنند.

رئیس بنیاد فردوسی اذعان کرد: جای تاسف است که مثلا آمریکائیان با آنکه بیش از چند قرن تاریخ ندارند، از موش و گربه ایرانی شهرک "دیزنی" درست می‌کنند حال آنکه ما ایرانیان اینگونه به گذشته خود بی‌اعتناییم.

وی در پایان از سازمان میراث فرهنگی خواست وام کم بهره‌ای جهت اجرای این پروژه در اختیار بنیاد فردوسی قراردهد.

کد خبر 848297

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha